Eguaroc, jasne, że nie wina odbiorców. My udostępniliśmy info o następnym planowanym tytule, a nie info jak będzie wyglądała okładka. Widzę w internecie tysiące takich nieostrych zdjęć, również innych komiksów i nie przyszło mi do tej pory do głowy, żeby zwracać na to uwagę. Ale człowiek uczy się całe życie, teraz będziemy mieć na uwadze, czy coś przypadkiem nie traci ostrości. Ważna uwaga.
"Słowo "beznadziejna" jest tak samo ogólne jak słowo "super" - ciekawe, czy gdybym użył tego drugiego, w odpowiedzi pojawiłby się równie długi post o niewiele mówiących opiniach?"
Najbardziej cenne są te komentarze, które opisują konkrety. Jak ktoś pisze "fajnie" no to fajnie, czyli ujdzie, nie powala, ale najczęściej, jak coś nam się bardzo spodoba napiszemy (powiemy) coś więcej, odniesiemy się do szczególnych rzeczy, tych które zrobiły na nas największe wrażenie. Ja przynajmniej tak to czuję. I staram się zawsze dopytać, co się konkretnie spodobało, albo dlaczego. Czy w tym przypadku, nie wiem, zależy jak byłby sformułowany post.
"przy porównaniu każdy opowiedział się za oryginalną typografią i tym, że biednie wygląda przy niej polska wersja."
Chyba nie każdy

.
Jednak patrząc na włoską wersję nikt nie zwrócił uwagi, że to classic wchodzi na logo Zagor. Nie wiem, czy taki był zamysł, czy tak im wyszło. Ciekawe, czy jak zrobilibyśmy coś takiego w polskiej uszłoby to bez uwag, czy poszłaby lawina. Dla nas po prostu te dwa różne i moce fonty blisko siebie nie pasowały, walczyły ze sobą. Przyjęliśmy zasadę, że dominuje jedno, pozostałe są tłem. Może to się komuś nie podobać, przyjmujemy to.
SkandalistaLarryFlynt pracujemy nad szerszą dystrybucją. O tych innych włoskich też myślimy

.
Dobrej nocy Wszystkim.