Autor Wątek: Tomasz Kołodziejczak odchodzi z Egmontu  (Przeczytany 53803 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kvothe

Odp: Tomasz Kołodziejczak odchodzi z Egmontu
« Odpowiedź #210 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 06:21:04 »
Ja to się zastanawiam jak poniektórzy z domu wychodzą (albo nie), z takim pesymistycznym podejściem do życia to musi być udręka. A tu rozmawiamy tylko o komiksach.
« Ostatnia zmiana: Cz, 20 Kwiecień 2023, 06:26:20 wysłana przez Kvothe »

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #211 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 07:32:54 »
Bo Egmont rozszerzył się np. o Aquamana, który w Polsce jest mało popularny. Po co? A wystarczyłoby jak w Marvelu - pójść w kolejne eventy DC, zacząć uzupełniać luki. Ja jestem wkurzony, że się wysypały elseworldy z Black Label a takiej np. Invasion ciągle nie ma.

Może poszczególne tytuły superhero nie królują na listach sprzedażowych, ale IMHO dlatego, że jest ich po prostu dużo. Jako całość ich sprzedaż musi być zadowalająca dla wydawnictwa, bo inaczej nie ukazywałyby się już 10 lat. Plus jak się dobierze dobre tytuły typu Knightfall, to mogą zejść naprawdę dobrze.

Offline Moreroms

« Odpowiedź #212 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 07:38:21 »
Ja jestem wkurzony, że się wysypały elseworldy z Black Label a takiej np. Invasion ciągle nie ma.
A ja się cieszę z Black label

Online michał81

« Odpowiedź #213 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 07:52:35 »
Ja jestem wkurzony, że się wysypały elseworldy z Black Label a takiej np. Invasion ciągle nie ma.
A mnie wkurza, że Hachette nie potrafi dowieść prenumeraty do końca swoich kolekcji i ludzie zostają bez zakończenia, ale nie piszę o tym w każdym wątku.

Za to Black Label jest jedną z lepiej sprzedających się inicjatyw, ze względu na zamknięte historie bez konieczności znania całego lore konkretnego bohatera. Ludzie wolą sięgać ostatnio po pojedyncze tomy niż niekończące się serię.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #214 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 08:05:40 »
@UP
Co potwierdza sukces sprzedażowy Knightfalla. Jak zwykle zgadzam się z tobą. :P Invasion to też byłby jeden tom. ;)

Online michał81

« Odpowiedź #215 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 08:14:25 »
@UP
Co potwierdza sukces sprzedażowy Knightfalla. Jak zwykle zgadzam się z tobą. :P Invasion to też byłby jeden tom. ;)
Co ty za bzdur piszesz? Czytaj ze zrozumieniem. To co wymieniasz nie są komiksy z Black Label, tylko konkretne rzeczy osadzone w uniwersum.

Offline xanar

« Odpowiedź #216 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 08:41:12 »
Spoko, teraz to jak TK nie będzie to na pewno ten (już teraz dobry Egmont) wyda ci Bazyl co tylko chcesz specjalnie dla ciebie, tylko napisz list do tej kobiety, bo ona się pewnie nie zna ::)

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline radef

« Odpowiedź #217 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 11:06:45 »
Bo Egmont rozszerzył się np. o Aquamana, który w Polsce jest mało popularny. Po co?
Bo Egmont liczył, że popularność filmu (jeden z najpopularniejszych filmów DC po dziś dzień w polskich kinach) przełoży się na sprzedaż komiksu. Jak się okazało, nie wyszło, a ogólny zalew tytułów z DC nie pomógł. Ogólnie była to próba powtórzenia sukcesu Marvel Now, jednak w zdecydowanie szybszym tempie, z rzuceniem wszystkich serii od razu. Jednak wyszło, że ogólnie popularność DC jest mniejsza niż Marvela i trzeba było szybko ograniczyć ilość tytułów.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #218 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 14:19:50 »
No ale kto to wymyślił w tym Egmoncie? Każdy mógłby im powiedzieć, że to nie wypali. Na film wydali ten tom z antologią Aquamana i wystarczy. Ja ją kupiłem, ale do dziś nie przeczytałem. Chociaż powiem tak - po lekturze tego 1 tomu Aquamana Abnetta w wydaniu kolekcyjnym, myślę czy by nie kupić 2 tomu od Egmontu. Choć wiem i tak, że historia się urywa, tak jak Wonder Woman. Ale ja to jestem komiksomaniak. Normalni ludzie w Polsce nie kupują tego bohatera. KLASYCZNE EVENTY DC - czy to takie trudne? Kryzysy się sprzedały, Knightfall się sprzedał, Projekt OMAC i Poświęcenie to bardzo dobre komiksy. Jak chcecie Egmoncie teraz wydawać to co było WKKDC, to zróbcie to dobrze i weźcie się za wydania specjalne z eventami.

Właśnie takich decyzji ja osobiście oczekuję po nowej szefowej.

Online michał81

« Odpowiedź #219 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 14:41:52 »
Choć wiem i tak, że historia się urywa, tak jak Wonder Woman.
W przypadku WW został wydany kompletny run Rucki z DC Odrodzenia, tam się nic nie urywa, historia jest kompletna. Bazyl przestań pisać o rzeczach o który nie masz jak widać pojęcia.

Offline Necr09

« Odpowiedź #220 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 14:43:30 »
Normalni ludzie w Polsce nie kupują tego bohatera.

NoRmAlNi LuDzIe NiE kUpUjĄ tEgO bOhAtErA

nie dość, że komplet Egmontu to jeszcze po angielsku z New52, ja to musze być naprawdę "nienormalny"

FGO: 758,469,198

Offline xanar

« Odpowiedź #221 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 14:50:03 »
W przypadku WW został wydany kompletny run Rucki z DC Odrodzenia, tam się nic nie urywa, historia jest kompletna. Bazyl przestań pisać o rzeczach o który nie masz jak widać pojęcia.
Te głupoty o WW to już nie pierwszy raz wypisuje, chyba mało atencji.

Akurat ten Aquaman to najlepszy z tego wszystkiego był.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #222 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 15:22:26 »
W zapowiedziach była już okładka 5 tomu, który nie wyszedł. Dla mnie to jest urwanie serii.
@Necr09 - gratulacje. Ale jesteś mniejszością, która nie uratowała tego tytułu.
« Ostatnia zmiana: Cz, 20 Kwiecień 2023, 15:24:06 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Popiel

« Odpowiedź #223 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 15:43:21 »
W zapowiedziach była już okładka 5 tomu, który nie wyszedł. Dla mnie to jest urwanie serii.

To nie jest komiks, tylko zlepek starych stron. I wiem, że o to chodziło, ale czemu się nie pokuszono o odtworzenie brakującego materiału, lub zastąpienie go własną twórczością?

Takie samo urwanie serii jak wydanie "wybrakowanego" komiksu Trondheima o Myszce Miki.
Rany, jak ten świat komiksu przeciwko Tobie spiskuje!

Kilka dni temu ktoś sugerował Ci przerzucenie się na origami. Rozważyłeś?

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #224 dnia: Cz, 20 Kwiecień 2023, 16:13:18 »
@UP
Dziękuję za wyjaśnienie odejścia TK. Po czymś takim, nie miał innego wyjścia. Egmont najpierw w 4 tomie daje okładkę 5 tomu i go potem nie wydaje. A mimo zamknięcia tej serii, próbują jeszcze z WW Martwa Ziemia i dopiero wtedy ostatecznie dają sobie spokój.