Autor Wątek: Timof Comics  (Przeczytany 798648 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Timof Comics
« Odpowiedź #2925 dnia: Pn, 09 Luty 2026, 17:54:50 »
Sero nie wiem skąd się wzięło to narzekanie na brak folii. Właśnie dostałem z Gildii nowego Donżona 8. No i? Mnóstwo folii!! Rozwijałem i rozwijałem, końca nie było widać. Niezła rolka się z tego zebrała. I komiks igła! 8)

Offline Lobo

« Odpowiedź #2926 dnia: Pn, 09 Luty 2026, 21:37:58 »
Ciekawy czy starego Donżona który już trochę leżakuje w magazynach też byś dostał w stanie igła

Offline Koalar

« Odpowiedź #2927 dnia: Pn, 09 Luty 2026, 22:06:33 »
No właśnie, raczej w stanie igłą żłobiony >:(
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2928 dnia: Pn, 09 Marzec 2026, 19:17:21 »
Pierwsza marcowa zapowiedź to Rewolucje tom 12: Panaceum
Uwaga‼‼‼ Wielki powrót:
Rewolucje 12: Panaceum
Scenariusz i rysunki: Mateusz Skutnik
Cena: 60 zł
ISBN: 978-83-68259-54-4
Format: 210x285
Oprawa: twarda
Liczba stron: 48
Druk/barwność: kolorowy
Zalecane dla odbiorcy: Wszyscy
Komiks nr 507
Data wydania: 27 marca 2026
Panaceum to lek na wszystko. Uniwersalne rozwiązanie wszelkich problemów medycznych. Album opowiada historię wynalazcy, który łapie słowa siatką na motyle. Jego wizja jest ogromna, a postrzeganie ograniczone. Czy uda mu się dokonać przełomu i rozwiązać wszystkie problemy tego świata, nie tylko te medyczne?
Dwunasty tom serii Rewolucje, zatytułowany "Panaceum" to album otwierający fazę drugą serii. Jednocześnie to początek nowej rewolucyjnej trylogii, której kolejne tomy są zatytułowane "Panoptykon" i "Panteoria

Offline JakubM

« Odpowiedź #2929 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 08:05:27 »
Jak najlepiej wejść w REWOLUCJE ?

(kompletnie nie znam tej serii)

Warto czekać na integralne ? szukać pojedyncze tomy i kompletować całą serie ?

Offline donT

« Odpowiedź #2930 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 11:14:34 »
Tomy 1-4 to jedna dluzsza opowiesc, wydana rowniez w integralu. Kolejne to zamkniete historie, ktore mozna czytac niezaleznie, w dowolnej kolejnosci. Bardzo polecam, bo to kapitalna seria.
Dzieki za to pytanie, bo przypomniales mi, ze jestem kilka tomow w plecy i musze je w koncu uzupelnic.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Pabloff

« Odpowiedź #2931 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 12:40:54 »
Jak najlepiej wejść w REWOLUCJE ?

Na dobrą sprawę donT odpowiedział na Twoje pytanie w sposób wyczerpujący. W ramach uzupełnienia (co może być jakąś podpowiedzią) dodam, że peak serii to tomy 5-7 (przede wszystkim zaś Na morzu) – przy czym jest to subiektywna ocena. Od którejkolwiek części nie zaczniesz (pamiętając jedynie, że tomy 1-4 to jedna historia), to prawdopodobieństwo satysfakcjonującej lektury jest wysokie. ;)

Świetna seria. Zapowiedź nowego albumu to bardzo dobra wiadomość. Raptem kilka tygodni temu ze zdumieniem uświadomiłem sobie, że nie czytałem Pełnej automatyzacji (tom 10.), choć byłem przekonany, że czytałem. Zapowiada się więc podwójna dawka przyjemności w najbliższym czasie. :)

Offline JakubM

« Odpowiedź #2932 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 12:46:50 »
No ale odbiłem się od dostępności na rynku pierwotnym Rewolucji jak i cen na rynku wtórnym. Szkoda :-(

Offline Pabloff

« Odpowiedź #2933 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 13:03:19 »
Dostępność i ceny faktycznie mogą być problemami. Przyznaję, że ja wszystkie części przeczytałem wypożyczone z biblioteki.

Nie wiem, czy były jakiekolwiek zapowiedzi/wzmianki dotyczące integrali, ale skoro "Panaceum" to album otwierający fazę drugą serii, jednocześnie to początek nowej rewolucyjnej trylogii (...), to aż się prosi o wznowienie starych tomów! ;)

Offline Konrad

« Odpowiedź #2934 dnia: Wt, 10 Marzec 2026, 17:16:57 »
Druga marcowa zapowiedź to Mątwa Arystotelesa
https://www.goodreads.com/book/show/223672517-aristotle-s-cuttlefish
https://www.penguin.co.uk/books/448291/aristotles-cuttlefish-by-dooley-matthew/9781787333956
Druga zapowiedź na koniec marca, to jest debiut brytyjskiego autora w Polsce. Komiks, o którym tłumacz - Marceli Szpak, mówił w styczniu, że to jeden z tych komiksów: "odesłałem właśnie trzeci zajebisty komiks w tym roku":
Mątwa Arystotelesa
Scenariusz i rysunki: Matthew Dooley
Tłumaczenie: Marceli Szpak
Cena: 99 zł
ISBN: 978-83-68259-74-4
Format: 168x240
Oprawa: twarda
Liczba stron: 224
Druk/barwność: kolorowy
Zalecane dla odbiorcy: Wszyscy
Komiks nr 508
Data wydania: 27 marca 2026
Dokąd trafiają wszystkie zguby? Jak chodzi o Dobbiston to najpewniej pod opiekę pana Danielsa - wieloletniego kierownika lokalnego biura rzeczy zagubionych. Spędził on całe życie w obskurnych czeluściach budynku Ratusza, skrzętnie katalogując roztargnienie współmieszkańców. Nieoczekiwanie, coś jednak zakłóca jego rutynę i zmusza do stawienia czoła chaosowi codzienności. Mątwa Arystotelesa to historia o zawieruszonych parasolkach, niedocieczonych hipotezach i nieprawdopodobnej przyjaźni.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #2935 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 09:40:02 »
Nosz qrcze strasznie biję się z myślami. Jestem świeżo po lekturze (a właściwie to jeszcze w trakcie, bo akurat czytam przypisy Moore'a, które są wcale nie gorsze niż sam komiks) Prosto z piekła. Wersja czarno biała, wypożyczona z biblioteki. Komiks zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Zarówno scenariusz jak i rysunki. I teraz wszędzie widzę ta wersja kolorowa w cenie około 150pln, no ale te kolory tak nie do końca do mnie przemawiają. Pewnie w końcu się złamię i kupię, bo historia to absolutna rewelacja, ale jednak zgryz trochę jest.

« Odpowiedź #2936 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 12:42:20 »
Nosz qrcze strasznie biję się z myślami. Jestem świeżo po lekturze (a właściwie to jeszcze w trakcie, bo akurat czytam przypisy Moore'a, które są wcale nie gorsze niż sam komiks) Prosto z piekła. Wersja czarno biała, wypożyczona z biblioteki. Komiks zrobił na mnie niesamowite wrażenie. Zarówno scenariusz jak i rysunki. I teraz wszędzie widzę ta wersja kolorowa w cenie około 150pln, no ale te kolory tak nie do końca do mnie przemawiają. Pewnie w końcu się złamię i kupię, bo historia to absolutna rewelacja, ale jednak zgryz trochę jest.
Bierz poki jeszcze sa niedobitki na oeliksie :-)

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #2937 dnia: Śr, 11 Marzec 2026, 13:16:25 »
Bierz poki jeszcze sa niedobitki na oeliksie :-)
Powiedział kuba rozpruwacz Chyba tak zrobię, dzięki

« Odpowiedź #2938 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 10:58:41 »
Powiedział kuba rozpruwacz Chyba tak zrobię, dzięki
Nie ma za co. Sam posiadam obie wersje na twardo :-)

Offline bocik

« Odpowiedź #2939 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 13:33:58 »
Mi wersja kolorowa się podoba zarówno pod względem wizualnym jak i wydania. Stanie przy pierwszym twardym wydaniu i będzie cieszyć oczy:)