Autor Wątek: Timof Comics  (Przeczytany 720666 razy)

Offline Popiel

Odp: Timof Comics
« Odpowiedź #2475 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:09:11 »
Kazdy wydawca mowi, ze polski rynek stoi na kolekcjonerach, ale przyjdzie popiel i sie bedzie z nich smial

No. Będzie. Masz jakieś linki do wywiadów z wydawcami w tym temacie?

popiel obśmiewa kolejną dyskusje na forum - teraz o foliowaniu - jednocześnie aktywnie loguje się, czyta wątki i komentuje. jak już wspominałem wokulski komiksowa. albo masochista.
Czemu Wokulski? Kolejny raz widzę to porównanie od Ciebie i nie mogę kompletnie połączyć kropek. Dawno czytałem "Lalkę", może faktycznie był tam temat folijek na komiksach.

Fakt, mam trochę bekę, bo to wygląda nieco jak przypływy i odpływy oceanu - "Wydaj to, wznów to!" a po chwili "A gdzie folijka!? Nie biorę". Może jakby wznowił same folijki to kto wie, jest tu biznes do ubicia. Zwłaszcza wśród tych, którzy zamiast czytać komiksy patrzą na nie pod światło.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2476 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:18:04 »
To nie. Jak ktoś woli nie przeczytać np. Mutafukaz w imię ochrony przedmiotowej czci komiksów, to czas pomyśleć o zapisaniu się do sekcji filatelistyki. Tam można toczyć dysputy o załamaniach nawet najdrobniejszego ząbka.

Ty wydawaj swoje pieniądze jak chcesz ja zostanę przy swoim przekonaniu że jak przedsiębiorca ma mnie klienta w dupie to ja mu zarobić nie dam.

@Popiel skończ murzyć

Online parsom

« Odpowiedź #2477 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:20:16 »
"Mam Dracosa w dupie", dobry tekst na naklejkę, a może nawet koszulkę.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2478 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:21:07 »
Bardzo dojrzałe, ułżyło?

Offline raurer

« Odpowiedź #2479 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:32:43 »
Ja również nie rozumiem tego darcia szat o folie. Zamawiam sporo od timofa, głównie z księgarni internetowych, i jakoś nie mam problemu ze stanem komiksów. Jak mi Mutafukaz doszło rąbnięte, to tylko z powodu wrzucenia go do niedopasowanego kartonu przez księgarnię.
A dodam, że nie tylko timof z kurcem mają tak dziwne pomysły, ale także rzesza (hehe) wydawnictw zagranicznych, tak dla przykładu z głowy wymienię fantagraphics, drawn&quarterly, New York review of comics, Pantheon, Cornélius, l'association, atrabile, frémok, ça et là, misma, coconino. To nie jest wizja komunizmu, niestety, a zwyczajna praktyka. Osobiście nie mam nic przeciwko folii, zawsze jakieś dodatkowe zabezpieczenie, ale musiałoby mi ostro odwalić, żeby w imię krucjaty przeciwko mikroobiciom, których wykrycie wymaga mikroskopu, masowo bojkotować tytuły najciekawszego ostatnio wydawcy, o jednej z bardziej zróżnicowanych ofert na rynku.

A poza tym uważam, sprawa foliarska powinna zostać zniszczona, a timofa lepiej dręczyć zachęcaniem do wznowienia Zagubionych dziewcząt, bo to, moim skromnym zdaniem, arcydzieło.

Online parsom

« Odpowiedź #2480 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:41:09 »
Bardzo dojrzałe, ułżyło?

Nie tak dojrzałe jak pierd...o folii i rysach na okładkach oglądanych pod światło, ale się staram.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2481 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:43:30 »
Jak ogarną zaplanowane nowości to następnie planują dodruk zagubionych dzewcząt. Zapytałem o to ostatnio wydawnictwo. Mają pewną kolejność którą muszą zachować

Offline Dracos

« Odpowiedź #2482 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:44:54 »
To teraz zacytuj mnie że gdziekolwiek piszę o rysach na okładkach. To nie ja wyskoczyłem o foliach była rozmowa odnośnie wywiadu, ale przyszedł klakier wydawnictwa i musiał swoje trzy grosze o folii wsadzić zaczynając kolejny flame tak samo jak mącił w temacie o tłumaczeniach.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2483 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:46:51 »
No ja wolę jak jest zafoliowane, a takie coś, że Gildia i tak foliuje te komiksy przed wysyłką to kuriozum, ale też nie ma co popadać w skrajności. Tzn. jeżeli ktoś z tego powodu nie kupi, to spoko - jego sprawa - ja aż tak restrykcyjnie nie podchodzę (musiałbym np. praktycznie już nigdy nie kupić żadnej książki). Prawda taka, że i tak te komiksy po jakimś czasie przechowywania nie unikną uszkodzeń, zwłaszcza jeżeli to np. gumowate okładki Egmontu - według mnie duży większy problem niż brak folii (no chyba, że brak folii + guma na okładce, bo to już przepis na katastrofę ;D).

Online parsom

« Odpowiedź #2484 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:48:56 »
Jak już tak chce sprzedawać używane komiksy to i niech ceny do tego dostosuje, bo co jak co ale nowego nieuszkodzonego towaru to on nie oferuje.

To nawet lepiej niż o rysach. Kupiłem sporo komiksów Timofa. Żaden nie był używany. Uszkodzenia jak się zdarzały, to ubicia z winy słabego pakowania.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2485 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:52:12 »
To nawet lepiej niż o rysach. Kupiłem sporo komiksów Timofa. Żaden nie był używany. Uszkodzenia jak się zdarzały, to ubicia z winy słabego pakowania.

No widzisz a u mnie trzy ostatnie Donżony są tak jakbym kupował z drugiej ręki z czego jeden to w zasadzie powinien być tylko w outlecie sprzedawany, a biorą pieniądze jak za nowe.

Online parsom

« Odpowiedź #2486 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:55:24 »
A u mnie nie. Żadnych śladów używania.

Jak ogarną zaplanowane nowości to następnie planują dodruk zagubionych dzewcząt. Zapytałem o to ostatnio wydawnictwo. Mają pewną kolejność którą muszą zachować

O, i to jest wiadomość. Biorę nawet bez folii. I mam nadzieję, że bez gumowania.

Offline Popiel

« Odpowiedź #2487 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 13:59:59 »
No widzisz a u mnie trzy ostatnie Donżony są tak jakbym kupował z drugiej ręki z czego jeden to w zasadzie powinien być tylko w outlecie sprzedawany, a biorą pieniądze jak za nowe.

Och, właśnie przeglądałem akurat temat o Donżonie - jakoś nie widzę tam Twoich refleksji po lekturze. Tylko tutaj te folijki i folijki... Może kup w Castoramie rolkę stretchu i temat się sam wyciszy?

Offline Dracos

« Odpowiedź #2488 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 14:05:17 »
No popatrz, a jakoś w topkach roku zawsze Donżon u mnie ląduje. No i kto zaczął dziś temat folijek? no kto jest takim fantastycznym forumowiczem że od razu musiał ni z gruchy ni z pietruchy wtrącić ten temat podśmiewając się z innych użytkowników forum?

Offline Popiel

« Odpowiedź #2489 dnia: Wt, 03 Wrzesień 2024, 14:06:25 »
Ja. A czemu pytasz?
« Ostatnia zmiana: Wt, 03 Wrzesień 2024, 14:07:58 wysłana przez Popiel »