Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505881 razy)

Offline OokamiG

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2460 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 16:14:29 »
Zakończone.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2461 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 16:17:47 »
Przyszły mi tomy Żywych Trupów z najnowszego dodruku, i po przekartkowaniu mam dziwne wrażenie, że pikseloza jest większa niż być powinna... Niestety nie mam innych wydań do porównania, ale jak dla mnie na pierwszy rzut oka nie jest ok.

Wszystkie tomy wyglądają tak:

Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2462 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 17:30:32 »
Dostałem od kolegi z forum zdjęcie z wcześniejszego wydania i jak dla mnie różnica jest duża. Taurus wrócił po kilku latach by wydać to w ten sposób... ja odpadam, może kiedyś przy kolorowym wznowieniu w końcu przeczytam, za wersję z pikselozą podziękuję.

Jak dla mnie kompromitacja Taurusa, za darmo bym tej fuszerki nie chciał.
« Ostatnia zmiana: Pt, 22 Sierpień 2025, 18:43:17 wysłana przez Szekak »

Offline Wintermute

« Odpowiedź #2463 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 18:31:24 »
Sprawdziłem u siebie w Compendium i zdecydowanie lepiej to wygląda niż w najnowszym wydaniu Taurusa. Normalnie nawet nie zwracałem na to uwagi, tego nie widać, dopiero po zrobieniu zdjecia telefonem i mocnym powiększeniu można coś dostrzec.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2464 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 18:34:13 »
To w końcu zdecydowanie lepiej, czy lepiej dopiero przy dużym powiększeniu?

Offline Wintermute

« Odpowiedź #2465 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 18:47:21 »
Pixele są ale to widać dopiero jak zrobie zdjecie i na maksa powiększę. Nie są to natomiast takie pixele jak w wydaniu Taurusa.
Przy normalnym ogladaniu komiksu w ogóle tego nie widać.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2466 dnia: Pt, 22 Sierpień 2025, 19:01:29 »
Ok, źle zrozumiałem!

Offline Takesh

« Odpowiedź #2467 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 10:54:51 »
Ciekawe kogo Taurus zatrudnił do pracy nad tym tomem: ludzi od Muchy czy Screamu??  ::) ;D

Offline Xmen

« Odpowiedź #2468 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 16:03:36 »
Po tym prawie dwugodzinnym trollingu w wywiadzie u TK trochę słabo to wyszło, ale raczej wielkim zaskoczeniem nie jest, że coś poszło nie tak jak powinno.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Masonna

« Odpowiedź #2469 dnia: Nd, 24 Sierpień 2025, 11:54:45 »
Sprawdziłem u siebie w Compendium i zdecydowanie lepiej to wygląda niż w najnowszym wydaniu Taurusa. Normalnie nawet nie zwracałem na to uwagi, tego nie widać, dopiero po zrobieniu zdjecia telefonem i mocnym powiększeniu można coś dostrzec.

Czekajcie, żebym dobrze zrozumiał. Bierzecie kadr z komiksu, robicie zdjęcie telefonem, mocno je powiększacie żeby było widać jakieś piksele, których nie widać gołym okiem i narzekacie, że wydawca się skompromitował mega fuszerką?

Ojaprdl  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Komary rypią...

Offline Szekak

« Odpowiedź #2470 dnia: Nd, 24 Sierpień 2025, 12:03:13 »
Nie zrozumiałeś dobrze. Wintermute troche niezrozumiale napisał, ale potem doprecyzował w kolejnym poście, serio tak ciężko doczytać?

Offline Wintermute

« Odpowiedź #2471 dnia: Nd, 24 Sierpień 2025, 13:54:51 »
Czekajcie, żebym dobrze zrozumiał. Bierzecie kadr z komiksu, robicie zdjęcie telefonem, mocno je powiększacie żeby było widać jakieś piksele, których nie widać gołym okiem i narzekacie, że wydawca się skompromitował mega fuszerką?

Ojaprdl  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

:)

Offline Midar

« Odpowiedź #2472 dnia: Pn, 25 Sierpień 2025, 00:35:55 »
@Masonna zwykle nic z komiksowa nie rozumie i trolluje wszystkich. Tym razem pokazał, że z jego pojmowaniem spraw prostych jest jeszcze gorzej i ośmieszył sam siebie.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #2473 dnia: Pn, 25 Sierpień 2025, 21:22:19 »
rzadko się ostatnio wypowiadam na forum ale serio te kadry taurusa wyglądają jak drukowane na drukarce w domu w latach 2001-2003. porażka. do tego życzą sobie blisko 70 PLN za ten czarno biały gniot. wiem że dużo ludzi kupi ze zniżkami ale i tak jest to droższe wydanie niż porównywalne od innych wydawnictw. nie wmawiajcie sobie że coś jest dobrej jakości jak gołym okiem widać że nie jest.

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #2474 dnia: Śr, 03 Wrzesień 2025, 09:24:09 »
W każdym z tych tomów jest ta pikseloza (reedycja 1-3 plus nowy 28)??