Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505471 razy)

celtic i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline PabloWu

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2220 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 19:18:52 »
Naprawdę popełnili ten taktyczny błąd i napisali, że później mogą być integrale? To chcą się w końcu odbić i rozruszać maszynę, czy znowu wszystko spierdolić?
Chcę, żeby mi później dokończyli moje serie, a nie weszli w tryb hibernacji...

W tym wywiadzie jest napisane że:
"Na fanaberie typu omnibusy i kolor przyjdzie być może czas później."

Ja w tym nie widzę żadnego taktycznego błędu, w mojej ocenie czerń i biel to jedyne prawilne barwy tej serii i nawet jak wyjdzie później w kolorze to już nie będzie to samo mięcho :)

A poza tym zanim Taurus dojdzie do etapu spełniania fanaberii to jeszcze wieeeeele wody w Wiśle upłynie  ;)

Offline Xmen

« Odpowiedź #2221 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 19:24:44 »
Ale oni nie potrafią dokończyć serii kilkutomowej, myślicie, że uda się z żywymi trupami? W ich przypadku to wyczyn prawie podobny do ożywienia trupa.
Ja też życzę im dobrze, bo czemu nie, ale bardzo wątpię w powodzenie tego planu.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #2222 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 19:37:10 »
Ale oni nie potrafią dokończyć serii kilkutomowej, myślicie, że uda się z żywymi trupami?
Której?
Locke & Key?
Valerian?
Urban?
Luc Orient?
On Mars?
Ter?
Barakuda?
Katanga?
Okko?

Offline PJP

« Odpowiedź #2223 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 19:37:25 »
Może dysponują pomocą w postaci szamanów, magów czy innych nekromantów 8)

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #2224 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 19:42:05 »
Ja zdementuję kilka rzeczy:
1. już nie panna
2. nie kontaktowałam się z Image w przypadku Spawna, tylko z agencją McFarlane
3. nic nie uratowałam, po prostu przejęłam komunikację, bo zaczęli odpowiadać, a tym się m.in. zajmuję w Studiu Lain = kontaktuję się z licencjodawcami
4. nikt mnie nie wykorzystał, wypraszam sobie  :P

Trzymam kciuki za powodzenie wydania Żywych Trupów do końca serii. Wbrew obiegowej opinii zarządzający Taurusem Maciek Pietrasik ma ogromne komiksowe doświadczenie rynkowe; inaczej Taurus nie wydałby 27 tomów tej serii :)

Offline Death

« Odpowiedź #2225 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 19:56:29 »
Ter tak naprawdę nie jest skończoną serią, po prostu drugi cykl nosi inną nazwę, czyli Terre. Ale to ciągle ten sam komiks, Ter się urwał w środku historii. A to bardzo fajny komiks i czekam mocno, bo cliffhanger był potężny.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2226 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 20:00:01 »
Której?
Locke & Key?
Valerian?
Urban?
Luc Orient?
On Mars?
Ter?
Barakuda?
Katanga?
Okko?
Lazarus?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #2227 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 20:02:04 »
Lazarus?
Seria jeszcze trwa, sam Rucka nie potrafi jej skończyć (zresztą nie tylko tej).

Offline death_bird

« Odpowiedź #2228 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 20:14:37 »
Co w niczym nie zmienia faktu, że są dwa zbiorcze do tyłu i to w momencie w którym Rucka od dawna nie mógł się zebrać w sobie żeby pociągnąć temat dalej. No ale chytre baby i tym podobne wymówki.
Najważniejsze, że oryginał wchodzi równie gładko co tłumaczenie.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2229 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 20:47:43 »
Seria jeszcze trwa, sam Rucka nie potrafi jej skończyć (zresztą nie tylko tej).
Black science
Queen & Country
Aristophania
Orbital
Skorpion
Pożoga
Elryk
To tak na szybko. To wydawnictwo to jedno wielkie nieporozumienie.

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #2230 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 21:19:13 »
Której?
Locke & Key?
Valerian?
Urban?
Luc Orient?
On Mars?
Ter?
Barakuda?
Katanga?
Okko?
Bez jaj ;)
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline komiks

« Odpowiedź #2231 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 21:36:59 »
Nie śmiej się, to są potężne serie, które inny wydawca wydałby w 1 tomie 😋
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Koalar

« Odpowiedź #2232 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 21:39:39 »
Kolorowa edycja (czyli The Walking Dead Deluxe) zostanie wydana w całości za ponad 3 lata*. Poza tym narracja była taka, że nie będzie wydań zbiorczych wersji kolorowej.

W trakcie startu kolorowej edycji była narracja, że nie będzie kolorowych wydań zbiorczych w najbliższym czasie, a nie, że w ogóle ich nie będzie:
The press release also notes the colorized The Walking Dead "will not be collected into trade paperbacks any time soon."

Jak będą dolary do zarobienia za już pokolorowaną edycję zbiorczą (a będą), to ona się pojawi.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #2233 dnia: Wt, 15 Lipiec 2025, 22:12:37 »
A w materiałach dodatkowych do pierwszego zeszytu jest to:

W każdym razie, tak jak napisałeś, zawsze chodzi o kasę, więc jak będzie zainteresowanie to wydadzą zbiorcze.

Natomiast opcja wydania zbiorczych kolorowych przez Taurus teraz nie jest osiągalna, tak jakby życzyli sobie tego niektórzy nasi przedmówcy.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline ryba

« Odpowiedź #2234 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 11:37:49 »
Ter tak naprawdę nie jest skończoną serią, po prostu drugi cykl nosi inną nazwę, czyli Terre. Ale to ciągle ten sam komiks, Ter się urwał w środku historii. A to bardzo fajny komiks i czekam mocno, bo cliffhanger był potężny.

A czy wydawnictwo planuje wydać TERRE? W necie znalazłem, że jest nawet integral Terre czyli chyba jest skończony.