Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505445 razy)

celtic i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline misiokles

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2115 dnia: Pn, 26 Maj 2025, 20:54:03 »
Wyszła tylko oryginalna seria + jeden album kontynuatorów opublikowanych w Relaxie.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2116 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 10:20:23 »
No wreszcie będzie zbiorcze wydanie Asgardu
https://www.bedetheque.com/serie-31625-BD-Asgard.html

Pod koniec czerwca powróci do księgarń "Asgard" Xaviera Dorisona (scen.), Ralpha Meyera (rys.) i Caroline Delabie (kolory), jednak tym razem w wydaniu zbiorczym.
Komiks już mamy złożony i czekamy jedynie na akceptację strony francuskiej by zamówić drukarnię.

Teraz liczę jeszcze na Long John Silver
« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Maj 2025, 10:22:34 wysłana przez Konrad »

Offline Death

« Odpowiedź #2117 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 10:53:35 »
Asgarda bardzo polecam. Po przeczytaniu tego komiksu jeszcze bardziej uświadamiasz sobie jak dalece niekompetentne osoby "czuwały" nad kontynuacjami Thorgala i dlaczego tylko kilka albumów po Klatce z napisem Thorgal na okładce prezentowało przyzwoity poziom.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #2118 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 11:07:12 »
Asgarda bardzo polecam. Po przeczytaniu tego komiksu jeszcze bardziej uświadamiasz sobie jak dalece niekompetentne osoby "czuwały" nad kontynuacjami Thorgala i dlaczego tylko kilka albumów po Klatce z napisem Thorgal na okładce prezentowało przyzwoity poziom.
Dokładnie!

Piotr Rosiński odrzucił pomysł Dorisona i Meyera a klepnął później masę koszmarów od Yanna. To się w głowie nie mieści. Nie mogę rozgryźc tego typa ale nie wróży dobrze jesli ktoś kto pisze, że jego ulubionym komiksem jest Corto Maltese, nie wiedząc jednocześnie, że seria jest kontynuowana przez innych artystów z równie dobrym, jak nie lepszym skutkiem (rozmowa z Kamilem Śmiałkowskim).

Offline Death

« Odpowiedź #2119 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 11:17:59 »
Corto Maltese to ten pan widział chyba tylko jako plakat na ścianie w jakiejś restauracji.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2120 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 12:42:45 »
Jak zacząłem kupować komiksy to Asgard był oop i tylko dostępny z drugiej ręki. Nawet myślałem żeby kupić ale ceny ludzie sobie życzyli 2 i 3 krotne okładkowej co jak się weźmie pod uwagę że kupowałeś wtedy album co najmniej z -50% okładkowej sprawiało że było to wyjątkowo nie opłacalne przedsięwzięcie. Tak więc cieszy że będzie nowe wydanie :)

Offline Nephilim

« Odpowiedź #2121 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 13:10:31 »
Jak zacząłem kupować komiksy to Asgard był oop i tylko dostępny z drugiej ręki. Nawet myślałem żeby kupić ale ceny ludzie sobie życzyli 2 i 3 krotne okładkowej co jak się weźmie pod uwagę że kupowałeś wtedy album co najmniej z -50% okładkowej sprawiało że było to wyjątkowo nie opłacalne przedsięwzięcie. Tak więc cieszy że będzie nowe wydanie :)
To naprawdę świetna historia, ładnie narysowana. Do tego super okładka nowego wydania więc kupię dla samej okładki, żeby mieć różne ;) Pierwszego Undertakera też mam w dwóch wersjach okładkowych.

Offline starcek

« Odpowiedź #2122 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 14:23:10 »
Czytałem tomy z biblioteki, bo już był OOP i na tyle dobrze wspominam, że kupię integral. Ciekawe, czy w czerwcu ogłoszą Long John Silvera?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline MightyZardoz

« Odpowiedź #2123 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 19:03:54 »
- Pożoga #3 (finałowy tom)
- Elryk #4
- Ira Dei #3 i #4 (finałowy tom)
- Rycerze Heliopolis #4 (finałowy tom)

To bym widział zamiast dubli
« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Maj 2025, 19:05:31 wysłana przez MightyZardoz »

Offline Takesh

« Odpowiedź #2124 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 20:55:30 »
Też bym wolał kontynuacje...

Ale jak ktoś nie ma Asgardu, to bierzcie. Świetny komiks!!

Offline deFranco

« Odpowiedź #2125 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 20:57:39 »
A można prosić parę zdań o fabule ? Rozumiem, że Asgard czyli coś z bogami (a to nie bardzo moja bajka).
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Takesh

« Odpowiedź #2126 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 21:02:31 »
Asgard bez spoilerów.

To był pomysł na komiks o Drewnianej Nodze na potrzeby ewentualnych nowych komiksóww swiecie Thorgala. To były te pierwsze pomysły, które wszystkie odrzucono i zrobiono te kontynuacje, które są na rynku...

No i Mayer z Dorrisonem stwierdzili, że zrobili prawie gotowy komiks, który ich zdaniem był bardzo dobry. Pozmieniali pewnie elementy i wyszedl Asgard. Bardzo fajny komiks. Ja polecam.

Offline Death

« Odpowiedź #2127 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 21:18:18 »
A Asgard to imię głównego bohatera.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2128 dnia: Wt, 03 Czerwiec 2025, 15:26:34 »
Francuzi na wrzesień zapowiadają 8 tom Undertakera. Mógłby Taurus wydać od razu zbiorczo ten najnowszy dyptyk (7-8) biorąc przykład z LIT (które ostatnio wydało Cesarzową Charlottę w ten sposób od tego samego wydawcy) skoro i tak od prawie dwóch lat czekamy aż łaskawie zabiorą się za 7 tom.
https://www.dargaud.com/bd/undertaker/undertaker/undertaker-tome-8-le-monde-selon-oz-bda5580760

Gdyby byli ogarniętym wydawnictwem to w podobny sposób mogliby wznowić wyprzedane pierwsze cztery tomy. Dyptykami 1-2 i 3-4 (a kiedyś tam może i 5-6 jeśli też się skończą), albo nawet od razu zbiorczo 1-4.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2129 dnia: Wt, 03 Czerwiec 2025, 16:07:34 »
Gdyby byli ogarniętym wydawnictwem to w podobny sposób mogliby wznowić wyprzedane pierwsze cztery tomy. Dyptykami 1-2 i 3-4 (a kiedyś tam może i 5-6 jeśli też się skończą), albo nawet od razu zbiorczo 1-4.

Ogarnięte wydawnictwo albo Taurus Media - wybierz jedno :/