@ komiks:
Po pierwsze:

Deepdelver już jakiś czas temu udowodnił, że MałaKasia NIE UMIE CZYTAĆ

Czy wstawiam się za TM? Być może. Ale wiesz, dla mnie TM =/= Kuba. Kuba lubi mówić, dużo mówić, a jednocześnie nie mam wrażenia, żeby miał poczucie, że jego słowa niosą jakieś negatywne konsekwencje - to oczywiście tylko moja opinia. Ale pewnie jak zapytasz Arka, to on Ci odpowie, że nie widzi, żeby TM robiło czarny pijar SL

Ja też tego tak nie widzę.
Fakt, chciałabym się dowiedzieć, co Kuba ma na myśli, mówiąc o psuciu rynku, bo jest niezerowa szansa, że z jakąś częścią takiej wypowiedzi mogłabym się zgodzić, ale pewnie musielibyśmy mieć twarde dane (czyli np. segmentację klientów, żeby móc ocenić, czy rzeczywiście jest przepływ na linii "kupował/o/a do tej pory pory głównie serie, a teraz kupuje tylko zintegralowane grubasy").
Ja tej wypowiedzi nie traktuję jako czarnego pijaru, wręcz nawet podejrzewam, że ona ma bardziej pozytywne skutki dla SL niż negatywne. Ja ją bardziej traktuję w kontekście oceny, w którą stronę zmierza rynek (to są moje przypuszczenia, a co Kuba miał na myśli - po prostu nie wiem, nikt nie zapytał

). No i tutaj tak, tutaj widzę określone trendy, które - eksploatowane przez różnych wydawców - pokazują, że jednak dążymy do coraz większego uniszowienia rynku. A ja oczywiście chciałabym odwrotnie, wiadomo, cała Polska czyta dzieciom... komiksy 💙
Powiem tak: skoro SL psuje rynek, to ja bym chciała zobaczyć, kto go naprawia

I mówię całkowicie poważnie.