Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 506688 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #2055 dnia: So, 24 Maj 2025, 13:48:50 »
Tobie skala niegodziwości ludzkiej skończyła się na wydawaniu komiksów. To najlepiej pokazuje, jakie to są odklejone opinie. Można to chyba nazwać nienawiścią do wydawnictwa, bo jak inaczej? Ktoś Cię zmusza do kupowania komiksów SL? Co Ciebie obchodzi, że ktoś inny kupuje ich komiksy?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Dracos

« Odpowiedź #2056 dnia: So, 24 Maj 2025, 13:51:17 »
Ja ma wrażenie że to jest raczej z zadrości, bo komiksy swojego wydawnictwa się nie sprzedają, ale jak się samemu doprowadza do takiej sytuacji to trochę zalatuje to hipokryzją.

Może być z zazdrości, a wg mnie może być również, a może przede wszystkim ze złości na klientów którzy portfelem głosują na wydawanie komiksów w inny sposób. Bo czemu nie chcą kupować pojedynczych albumów, a drogie integrale schodzą i niezależnie do wydawnictwa raczej (poza jakimiś wyjątkami) schodzą i nie leżakują latami na półkach.

Offline Death

« Odpowiedź #2057 dnia: So, 24 Maj 2025, 14:06:02 »
Bo nie ufamy wydawcom, że wyjdzie kontynuacja. A w integralu masz całość lub ewentualnie znaczną część lub przynajmniej zamknięty cykl.

Offline kv

« Odpowiedź #2058 dnia: So, 24 Maj 2025, 14:08:34 »
Co za różnica? Fakt pozostaje faktem - Studio Lain psuje rynek. Niczego nie zmienia czy żeruje na tym ten czy tamten. Skalperzy będą korzystali, serwery będą padały, czytelnicy będą odsyłani z kwitkiem dopóki Studio nie zmieni swojego podejścia. Przestań przerzucać odpowiedzialność za nieodpowiedzialne i szkodliwe działania Studia Lain na innych.
Tak z ciekawości, Studio Lain psuje rynek bo.....?

Offline bocik

« Odpowiedź #2059 dnia: So, 24 Maj 2025, 14:10:58 »
SL OK (się kręci)
TAURUS KO (się leży i kwiczy)

Tyle w temacie hipokrytów którym kasa nie śmierdzi
« Ostatnia zmiana: So, 24 Maj 2025, 14:15:26 wysłana przez bocik »

Offline Adolf

« Odpowiedź #2060 dnia: So, 24 Maj 2025, 14:26:21 »
Co jest bardziej szkodliwe dla komiksowego rynku, jak Spawn wyjdzie w pakiecie za 800zl i ludzie którzy od dawna chcieli go przeczytać w końcu to zrobia, czy jak Spawn nie wyjdzie wcale?
Czyli jednak przyznajesz, że działalność wydawnicza Studia Lain sprowadza się obecnie jedynie do wyboru między złem a większym złem.

To Egmont jest tym złym, bo nie chce nam wydać Spawna i przez Egmont powstaje takie Studio Lain, które niszczy rynek. Egmont to największe zło. Myślę, że przynajmniej jeden z forumowiczów to potwierdzi.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2061 dnia: So, 24 Maj 2025, 15:04:09 »
Studio lain jest złe, bo niektórzy nie mają kasy na premierę. Niektórzy nie mają kasy na komiksy od wszystkich wydawców, więc muszą przesunąć zakup egmontow, żeby kupić od laina. Życie jest niesprawiedliwe, wyobrażacie sobie ich cierpienie?
Nie bronię laina, mnie ich system sprzedaży denerwuje, dlatego prawie nic od nich nie kupuję, ale mogą sprzedawać jak chcą.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2062 dnia: So, 24 Maj 2025, 15:11:33 »
Czyli jednak przyznajesz, że działalność wydawnicza Studia Lain sprowadza się obecnie jedynie do wyboru między złem a większym złem.
Nie przyznaje, natomiast jeżeli przyjmiemy retorykę twoja i niektórych, że wydanie spawna w ten sposob to jedynie mniejsze zło, to tym samym trzeba przyjac, że wszyscy polscy wydawcy przez lata wybierali wieksze zło, do czasu, aż SL wjechało na białym koniu wybierajac mniejsze zło.
« Ostatnia zmiana: So, 24 Maj 2025, 15:17:51 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline komiks

« Odpowiedź #2063 dnia: So, 24 Maj 2025, 15:13:33 »
Nie mam kasy na wszystko co bym chciał, świat jest zły. Pracodawca płaci mi za mało, nie mogę kupi wszystkiego, pracodawca zły. Konwenty są złe, bo nie mogłem kupić festiwalowej wersji Ratmana, nie mogłem też zdobyć wrysów artystów, więc to też jest złe.

Powiem wam coś, to nie świat jest zły, nie Studio Lain jest złe, to niektóre osoby nie radzą sobie z własnymi emocjami. I żeby sobie ulżyć, hejtują innych, w ten sposób dostarczają endorfin i przez chwilę czują ulgę.

Offline Adolf

« Odpowiedź #2064 dnia: So, 24 Maj 2025, 15:34:10 »

Offline komiks

« Odpowiedź #2065 dnia: So, 24 Maj 2025, 15:38:21 »
Krowa to SL, a diaboł to skalperzy na Allegro.
Co wygrałem?  ;D

Offline MałaKasia

« Odpowiedź #2066 dnia: So, 24 Maj 2025, 16:39:26 »
Tak z ciekawości, Studio Lain psuje rynek bo.....?

Podbijam pytanie :)

A tak przy okazji, to pięknie tutaj wszyscy bez wyjątku odpływają w temacie interpretacji i oceny kilku słów, które - jak sobie wyobrażam - nie zostały wypowiedziane jako oficjalne stanowisko Taurusa; i urastają do rangi jakiegoś hejtu.
Mam trochę takie: "Dlaczego bronicie komuś mieć opinię? Lepiej dowiedzcie się, co się za nią konkretnie kryje" :)

Tak tylko podpowiadam, bo zajęło mi mniej więcej jeden dzień, zanim się zorientowałam, że w dyskusji o przesuwaniu/rezygnowaniu z zakupów komiksów innych wydawców w związku z "drogimi" komiksami SL rozmawiam kompletnie innym językiem z osobami, które raczyły wyrazić swoją konkretną i niepodważalną opinię...

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #2067 dnia: So, 24 Maj 2025, 16:47:03 »
Nie mam kasy na wszystko co bym chciał, świat jest zły.

Offline komiks

« Odpowiedź #2068 dnia: So, 24 Maj 2025, 16:54:28 »
Kto komu broni mieć opinię?
Jeśli napiszę  "MałaKasia nie umie czytać" to dasz mi bezkrytycznie lajka? :)

Poza tym, odnoszę wrażenie i to nie pierwszy raz, że wstawiasz się za TM. Czy możesz to wyjaśnić, w jaki sposób godzisz współpracę z SL, a jednocześnie nie przeszkadza Ci, że inne wydawnictwo robi im czarny PR? No bo rozpowiadanie publicznie na festiwalach, że SL psuje rynek komiksowy, to jest nastawianie klientów przeciwko SL. Przecież Jakub nie musi tego mówić, nawet jeśli tak myśli, ale mówi, jaki ma w tym cel? I czy bronienie go w tej sprawie, to nie jest przyznawanie mu racji?

Offline Leszek

« Odpowiedź #2069 dnia: So, 24 Maj 2025, 16:57:10 »
przesuwaniu/rezygnowaniu z zakupów komiksów innych wydawców w związku z "drogimi" komiksami SL
Osobiście zwykle dodaję do zakupu jeden czy drugi komiks od innego wydawcy, o którym od jakiegoś czasu myślałem, żeby mieć (lub skoro już mam) darmową wysyłkę.