Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 506427 razy)

Komediant, bababatman i 8 Gości przegląda ten wątek.

Offline Dalthon

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1935 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 19:08:00 »
Przepraszam, ale uważam że to jest gruba przesada z takimi określeniami. Rozumiem, że kogoś zawiedli, ale chyba gdyby interes dobrze szedł to by te wszystkie historie dokończyli.

W tym określeniu nie ma ani grama przesady. Człowieku! Tutaj nie ma kogo bronić! Zamiast pokończyć rozpoczęte serie, to zaczynali kolejne (i też ich nie skończyli). Gdyby to była jedna seria, dwie... no trzy - można zrozumieć ale tego jest cholery! Najgorsze w tym wszystkim jest ciągle zwodzenie a nie przyjęcie winy na klatę i zagranie w otwarte karty. Jak nie potrafią wydawać serii komiksowych, to niech ich nie wydają! Jak nie mają pieniędzy na wznowienie Valerian'a, to niech o tym napiszą a nie "sprawdzimy, damy znać". Kłamliwe k*rwy bez grama przyzwoitości.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #1936 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 19:56:14 »
Jeszcze dwie wersje. Ja jebie:) Mam nadzieję, że nikt im tego nie kupi.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1937 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 20:03:21 »
Ja jeszcze przypomnę, że Taurus okłamywał czytelników puszczając im fałszywe informacje w prywatnych rozmowach, że będą cos kontynuować, byleby pozbywać się leżaków magazynowych. Ja w ten sposób zaopatrzyłem się w Queen & Country.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1938 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 21:02:57 »
Ja jeszcze przypomnę, że Taurus okłamywał czytelników puszczając im fałszywe informacje w prywatnych rozmowach, że będą cos kontynuować, byleby pozbywać się leżaków magazynowych. Ja w ten sposób zaopatrzyłem się w Queen & Country.

Nie masz czego żałować, to top z tego wydawnictwa.

Offline Death

« Odpowiedź #1939 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 21:09:29 »
No tak, ale jak się przeczyta ten znakomity komiks, to potem boli, że nie ma kontynuacji. Zresztą Whiteout też jest świetne.

Offline Konrad

« Odpowiedź #1940 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 21:47:48 »
No wreszcie będzie wydany ten Rashomon. Minęło tylko 3 i pół roku od pierwszej zapowiedzi tego komiksu ;D. Ale już wtedy wspominali o 2 wersjach
Rashomon
One-shot - 160 stron, hiszpańska adaptacja filmu Kurosawy z innej perspektywy. Po angielsku wydana przez Dark Horse. Będzie to pierwszy komiks Taurusa w dwóch wersjach - kolorowej i limitowanej czarno-białej.
https://www.darkhorse.com/Books/28-126/Rashomon-A-Commissioner-Heigo-Kobayashi-Case-HC

Na FB w komentarzach piszą też, że "pracujemy nad dwoma kontynuacjami aktualnie" oraz "Wąż i włócznia tom 2 - marzec/kwiecień", ale wiadomo jak to jest z ich słownością.

Ogólnie jest też dobra okazja, żeby zaktualizować listę wstydu. Stan na styczeń tego roku:
- Orbital #8 - 5 lat i 4 miesiące od czasu premiery we Francji
- Murena #11 i #12 - 4 lata i 2 miesiące od czasu premiery we Francji 11 tomu
- Pożoga #3 (finałowy tom) - 3 lata i 10 miesięcy od czasu premiery we Francji
- Elryk #4 i #5 - 3 lata i 9 miesięcy od czasu premiery we Francji 4 tomu
- Ira Dei #3 i #4 (finałowy tom) - 3 lata i 8 miesięcy od czasu premiery u nas 2 tomu
- SHI #5 i #6 - 2 lata i 11 miesięcy od czasu premiery we Francji 5 tomu
- Ekho #10, #11 i #12 - 2 lata i 8 miesięcy od czasu premiery u nas 9 tomu
- Rycerze Heliopolis #4 (finałowy tom) - 2 lata i 4 miesiące od czasu premiery u nas 3 tomu
- Aristophania #3 i #4 (finałowy tom) - 2 lata i 4 miesiące od czasu premiery u nas 2 tomu
- Lazarus #7 - 2 lata i miesiąc od czasu premiery w USA 7 tomu
- Wąż i włócznia #2 i #3 - rok i 8 miesięcy od czasu premiery u nas 1 tomu
- Undertaker #7 - rok i 2 miesiące od czasu premiery we Francji 7 tomu
+ bonusowo zapowiadane 3 i pół roku temu:
- Terre #1, #2 i #3 (finałowy tom) - rok i 8 miesięcy od zakończenia Ter

Jeszcze w temacie Taurusa - jakoś w grudniu skończył się nakład On Mars tom 1. Można jeszcze gdzieniegdzie dostać w okolicach ceny okładkowej

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1941 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 22:06:32 »
Nie zapominaj o The Walking Dead.

Offline Goka

« Odpowiedź #1942 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 22:14:40 »
I Black science jeszcze, ile tam będzie z 9 tomów? Zakończyli chyba na trzecim

Offline Szekak

« Odpowiedź #1943 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 22:31:43 »
Jeszcze zwierzęcy zamek, też chyba ostatni tom do wydania został.

D:
Aa okok
« Ostatnia zmiana: Pn, 27 Styczeń 2025, 22:44:49 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Death

« Odpowiedź #1944 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 22:40:39 »
Ale tutaj akurat trzeba czekać aż wyjdzie we Francji. Z tym komiksem są na bieżąco.

Offline Marcin78

« Odpowiedź #1945 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 22:48:59 »
Jeśli teraz kupiłbym ten nowy komiks mając na półkach 10 rozgrzebanych serii, które na rynku chodzą za grosze i nawet nie mam jak odzyskać chociaż połowy cen, to by podchodziło pod syndrom sztokcholmski. Odpuszczam do czasu aż wydawnictwo zacznie grać fair.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1946 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 22:54:20 »
Na FB w komentarzach piszą też, że (...) "Wąż i włócznia tom 2 - marzec/kwiecień",

Asekuracyjnie nie podali roku.

Offline Archelon

« Odpowiedź #1947 dnia: Pn, 27 Styczeń 2025, 23:02:09 »
Odnośnie Zamku Zwierzęcego. Istniej gazeta: Gazette du Château – organ propagandowy prezydenta Silvio. Format: 297 x 418 mm. Liczy od 16 do 22 stron, z tego 1-2 strony to artykuły, reszta komiksy. Do tej pory ukazało się 12 numerów.

W środku wygląda to tak:
https://www.facebook.com/librairiegwalarn/videos/la-gazette-du-ch%C3%A2teau-deuxi%C3%A8me-%C3%A9pisode-par-felix-delep-m%C3%A2tin-quel-dessinateur-et/1177193039104030/?locale=hi_IN

Komiksy w gazecie to pierwotne wersje albumów. Edycja albumowa zawiera czasem zmiany w stosunku do gazetowej.

Doczytałem, że album numer 4 ma pojawić się we Francji pod koniec 2025 roku oraz ma zawierać dwukrotnie więcej stron.
« Ostatnia zmiana: Pn, 27 Styczeń 2025, 23:32:30 wysłana przez Archelon »

Offline Death

« Odpowiedź #1948 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 00:21:09 »
Ta lista wstydu jest o wiele dłuższa. Był jeszcze na przykład Zabójca, a niektóre serie przeszły do innych wydawnictw (Orły Rzymu, XIII, Skorpion, Goon...). W ogóle tak historycznie, to wydawnictwo ma słaby stosunek zakończonych serii do przerwanych.

Offline deFranco

« Odpowiedź #1949 dnia: Wt, 28 Styczeń 2025, 00:21:23 »
Ja na szczęście dużych braków nie mam. Utknąłem na Undertaker, Rycerze Heliopolis +
+ jeszcze wziąłbym całe Ira Dei (tu wyczułem wtopę i dwóch pierwszych albumów nie kupiłem).

Undertakera z pewnością ktoś przejmie. Komiks jest na dobrym poziomie. Można go wydawać pojedyńczo
albo dyptykami.
Ira Dei, 50/50. Ponieważ nie mam pierwszej połowy to najlepiej jakby ktoś rzucił 4-albumowy integral.
Taki wyszedł w Hiszpanii.
Co do Rycerzy Heliopolis to nie wierzę by ktoś przejął licencję by wydać ostatni album. Tym bardziej
że komiks tyłka nie urywa. Jak Taurus się nie zepnie, to sprawa przegrana.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle