Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 507083 razy)

bosssu, Belkov i 2 Gości przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1905 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 19:33:15 »
Ptaszki ćwierkają, że mają wrócić i coś wydać

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #1906 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 21:32:35 »
Za stary jestem na wiarę w ptaszki :).
Zrobiłem przegląd na Amazonie FR i w przyszłym roku dokończę wspomniane kilka postów wyżej serie (zapomniałem jeszcze o Rycerzach Heliopolis). Oprócz Shi i Undertaker’a to są już zakończone historie.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Online Deg

« Odpowiedź #1907 dnia: Wt, 10 Grudzień 2024, 23:06:55 »
Z drugiej strony, ptaszki już nieraz obwieszczały koniec Taurusa, a oni jakby na złość wracali z nowymi tytułami. Co kilka lat, ale jednak. To którym ptaszkom wierzyć? ;)
This is my truth, tell me yours.

Offline starcek

« Odpowiedź #1908 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 09:14:08 »
No tak, wielkie powroty - tak jak w tym roku. Jeden komiks.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline wojtpil

« Odpowiedź #1909 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 13:47:54 »
Szkoda. Ale konkurencja się porobiła. Komiksy coraz droższe. A i w gospodarce i domowych budżetach niestety coraz gorzej. Także powrót mimo, że fajny coraz mniej możliwy.
Ale na Żywe Trupy zawsze będę czekać.

Offline roble

« Odpowiedź #1910 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 20:46:33 »

Ja bym brał żywe trupy w integralach od początku, od vol1..  :)

Offline Lipa

« Odpowiedź #1911 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 20:59:04 »
I ja również

Offline tomsawyer

• Rush Hemispheres
« Odpowiedź #1912 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 21:38:09 »
Jak już tak przytulamy, to brałbym edycję Compendium. Cztery tomiki i seria zamknięta :).
Inne wydania, to lata zbierania (na miękko 32t, na twardo 16t, omnibus 8t). No dobra, ten omnibus też może być.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline kosmoski

« Odpowiedź #1913 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 22:10:33 »
W 2019 ma wiara w kontynuację umarła - kupiłem w sc tom 28 i dozbierałem dwoma HC ostatnie części (było taniej niż 4 sc). Czas pokazał, że była to dobra decyzja :)

Online Deg

« Odpowiedź #1914 dnia: Cz, 12 Grudzień 2024, 22:10:53 »

Gdyby mogli, to Trupy pewnie by wydali, bo to pewniak sprzedażowy. Marzy mi się, żeby dokończyli np. w podwójnych tomach w miękkiej, dałoby się to dopasować do wcześniejszych. A nowe wydanie w integralach, omnibusach czy compendium? Fajnie, tylko znowu możemy utknąć na 3/4 serii.
This is my truth, tell me yours.

Offline tomsawyer

• Rush Hemispheres
« Odpowiedź #1915 dnia: Pt, 13 Grudzień 2024, 10:46:41 »
Jeśli weźmie to Egmont, to byłbym spokojny o dokończenie serii. Kredytem zaufania obdarzyłbym też LiT.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1916 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 20:40:31 »

+1 :)

Taurus rusz dupę >:( ::)
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline dreamer36

« Odpowiedź #1917 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 09:52:32 »
+1 na Żywe Trupy :)

Z zagranicznych wydań mam kilka rzeczy, które uzupełniam, ale jak mi się skończy wishlista po ang. to mam w planach kupić sobie Żywe Trupy (jeszcze nie wiem, jakie wydanie). Pewnie zejdzie mi jeszcze rok. Może do tego czasu znajdzie się wydawnictwo, które w to wejdzie. Seria jest olbrzymia - trzeba podejść z głową do tematu, bo 32 tomy nawet po 6 rocznie (co 2 miesiące) to jest ponad 5 lat, 4 rocznie (co 3 miesiące) to jest 8 lat - nie ma szans utrzymać zainteresowania serią tak długo. Może wtedy 18 tomów w hc? 3 rocznie to jest dalej 6 lat i cena większa, bo to HC. Compendia nie wiem czy są do udźwignięcia zarówno cenowo, jak i jakościowo w Polsce (u nas się stosuje ogólnie grubszy papier niż za granicą, więc wg mnie takie wydanie odpada). Pozostaje wydanie omnibus - nie musi być w takim deluxe formacie ze slipem (chociaż mam tak Spawna i wygląda to super), ale te niecałe 700 w hc, więc wg mnie powinno być zarówno do udźwignięcia cenowo, jak i czasowo - przy wydaniu np. 2 tomów rocznie daje to 4 lata.

Temat jest naprawdę trudny do ugryzienia, ale wg mnie byłby popyt na to:
 - serial trwał wiele lat, ludzie zaczynali przygodę z nim nawet niedawno i chcąc teraz sięgnąć po komiks nie mają szans;
- świadomość komiksowa w kraju jest wg mnie coraz większa, przez co rynek zbytu się powiększył (już nie tylko Marvel i DC, co widać po komiksach SL i LiT);
- KIRKMAN - mamy sporo dobra tego autora, więc może samo nazwisko by trochę przyciągnęło potencjalnych kupujących;

Minusem na pewno jest to, że seria jest długa i trzeba utrzymać nią zainteresowanie oraz fakt, że zostało wydanych ponad 25 tomów (nie pamiętam dokładnie ile) i przy wybraniu innego wydania sporo ludzi nie kupi, bo przecież tyle tomów na półce leży, a reszta nie będzie pasować...

Takie mam o to przemyślenia w deszczowy poniedziałek do porannej kawy, kiedy AutoCAD odpalony, ale nic się nie chce samo narysować.... :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #1918 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 12:56:49 »
Imo tylko omnibus 8 tomów daje szansę na uniknięcie "prawa serii" przy czym też nie wiem kto by się mógł pokusić oprócz Egmontu na tą pozycję.

Offline wojtpil

« Odpowiedź #1919 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 13:10:38 »
Imo tylko omnibus 8 tomów daje szansę na uniknięcie "prawa serii" przy czym też nie wiem kto by się mógł pokusić oprócz Egmontu na tą pozycję.

Tylko, że to oznacza przy dobrych wiatrach 3 lata....
Może by musieli wydać to w jakiejś kooperacji (niewiem czy to możliwe).