Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 506255 razy)

eyesore, mackee i 11 Gości przegląda ten wątek.

Offline Archelon

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1845 dnia: So, 31 Sierpień 2024, 21:25:42 »
Fajni, sympatyczni ludzie...

Żartujesz. Obiecywali ciąg dalszy rozpoczętych serii. Ludzie wydawali pieniądze na rozpoczęte serie komiksowe zgodnie z obietnicą wydawnictwa.  Ciągle obiecują ciąg dalszy. Typowe wprowadzane w błąd potencjalnych nabywców. Szukają naiwnych.
Klastyczne oszustwo.
Art.  286.  [Oszustwo]
§  1.  Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Offline Archie

« Odpowiedź #1846 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 20:50:54 »
Jak chcą dalej wydawać i uzbierać kasę na rozpoczęte serie to powinni się skupić na pojedynczych albumach, ewentualnie na tytułach, które zamkną w 2 tomach. Nikt o zdrowych zmysłach w obecnej sytuacji nie zacznie od nich nowej serii.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline starcek

« Odpowiedź #1847 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 21:11:53 »
Wydawca przeszedł już do historii - film zrobiony i nawet do obejrzenia. Teraz już do końca życia może zajadać jajeczniczkę na śniadanie drapiąc się po jajkach, sprzedawać komiksy (niektóre nawet powyżej okładkowej) na allegro, no i wrzucać na fejsunia kolejne wrysy z byczkiem.

Licencje się zwolnią i w końcu ktoś wszystko wyda. 5, czy 10 lat, to nie jest długa perspektywa. Cierpliwości.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1848 dnia: Nd, 01 Wrzesień 2024, 21:59:55 »
Kiedyś obudzą się jak Sideca i coś wypuszczą.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1849 dnia: Pn, 02 Wrzesień 2024, 07:26:20 »
Wydawca przeszedł już do historii - film zrobiony i nawet do obejrzenia.

Jaki film?

Offline Klint

« Odpowiedź #1851 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 10:06:12 »
A jak tam u naszego ulubionego wydawcy ? Ktoś coś pytał ? Ciekaw jestem co teraz na kłamią ? 

Online PabloWu

« Odpowiedź #1852 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 22:16:17 »
Wydaje mi się że nie było stoiska Taurusa bo jakbym widział to bym sobie przypomniał że miałem podpytać.

Offline michał81

« Odpowiedź #1853 dnia: Nd, 15 Wrzesień 2024, 23:04:29 »
Nie było na stoisku szefostwa, bo całość była pod szyldem Best Comics, czyli Taurus, Elemental, Best Comics oraz Planeta Komiksu plus bonus w postaci twórców komiksu Mieszka.

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #1854 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 17:00:06 »
Taurus zawinął się z Facebooka? Chciałem skomentować ich post i zawartość jest niedostępna. Nadzieja na kontynuacje serii umiera ostatnia ;).
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Szekak

« Odpowiedź #1855 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 17:30:03 »
Pozostaje FP centrum komiksu...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Klint

« Odpowiedź #1856 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 18:05:10 »
Taurus zawinął się z Facebooka? Chciałem skomentować ich post i zawartość jest niedostępna. Nadzieja na kontynuacje serii umiera ostatnia ;).

Nie ma co umieją w PR. To już chyba oficjalnie zwijają żagle.
Szkoda że bez pożegnania. Mogli chociaż napisać żeby pocałować ich w d..ę. A tak wyszło niezbyt elegancko.

Offline michał81

« Odpowiedź #1857 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 19:15:26 »
Plotki i pomówienia

https://www.facebook.com/TaurusMediaPolska

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #1858 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 20:39:43 »
Zatem czekamy na kontynuacje serii ;)
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Death

« Odpowiedź #1859 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 20:46:44 »
Aczkolwiek najnowszy wpis jest czarno - biały i na pierwszy strzał wyglądał jak RIP.