ludzie też polecają Zamek zwierzęcy
Ja dokładam swoją polecajkę do Zamku. Rysunki są fantastyczne, fabuła interesująca. Jeśli Taurus upadnie, to pewnie kupię ostatni tom po francusku (jak wyjdzie)
Polecam też serię Ekho - choć tu głównie przez rysunki. Alessandro Barbucci to jeden z moich ulubionych artystów: Ekho, Siostry Niezapominajki, SkyDoll - same wizualne uczty. Fabularnie trzeba się nastawić na nieco prostsze historyjki z wieloma easter eggami w rysunkach. Choć jak wcześniej wspomniano nie jest to zakończona seria, w Polsce jest 9/12 tomów.
Barakuda - bardzo solidna pozycja, również świetnie narysowana, idealnie wchodzi w taki upał jak teraz.
Silas Corey - ciekawa, szpiegowska opowieść narysowana w cartoonowym stylu - ja lubię
Katanga - świetny komiks od twórców "Pewnego razu we Francji". Tym razem akcja toczy się w Afryce.
Do ostatniego - fantastyczny one shot antywestern, pisałem opinię w temacie "Jakie komiksy właśnie czytacie?" parę miesięcy temu. Duża polecajka
Patrząc na ich katalog tym bardziej boli mnie przestanie wydawania - Ekho, Shi, Elryk, Wąż i Włócznia, Murena, Aristophania. Bardzo czekam na te tytuły, a pewnie się nie doczekam.