Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 507735 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline amsterdream

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1800 dnia: Śr, 28 Sierpień 2024, 17:14:11 »
Obie serie są zakończone.

Przy czym z tego co wiem to Ter ma kontynuacją w postaci Terre (3 albumy, zakończona) oraz kolejną kontynuacji Terres (pierwszy album zapowiedziany na jesień tego roku). Przy czym Ter jako historia ma zakończenie.

Ter kończy się takim cliffhangerem, że w życiu nie uznałbym jej za zakończoną.  Można powiedzieć że Taurus rozgrzebał i zablokował kolejną serię której zakończenia raczej nigdy nie poznamy.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Masonna

« Odpowiedź #1801 dnia: Śr, 28 Sierpień 2024, 17:30:00 »
Mnie najbardziej boli brak Valeriana. I jednocześnie dziwi, że nie robią dodruków. Dodruk poszedłby jak ciepłe bułeczki, co bez wątpienia pozwoliłoby Taurusowi dogorywać jeszcze trochę dłużej. A może oni po prostu trollują środowisko komiksowe? Blokują licencje, żeby polski czytelnik nie mógł sobie tych rozgrzebanych serii dokończyć, no i kupić takiego Valriana w rozsądnej cenie...
Komary rypią...

Offline Szekak

« Odpowiedź #1802 dnia: Śr, 28 Sierpień 2024, 17:34:48 »
Pewnie juz nie maja licencji do Valeriana. Wczesniej czy pozniej wznowi go scream lub lit.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline parsom

« Odpowiedź #1803 dnia: Śr, 28 Sierpień 2024, 17:52:10 »
Nie masz racji, oni to robią na złość Masonnie. Bo go nie lubią.

Offline Smok

« Odpowiedź #1804 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 09:25:06 »
Zgodzę się z Szekakiem, prędzej czy później ktoś tego "Valeriana" wyda na nowo. Gorzej z takim "Ekho". Mocno ta seria przypadła mi do gustu i raczej nikt po nią nie sięgnie. W tym roku do sprzedaży ma trafić 13. tom, Taurus zatrzymał się na 9. Z jednej strony nie jest to zły wynik, bo mogłem poznać większość przygód głównej bohaterki, ale z drugiej strony dzięki temu następnego polskiego wydawcy pewnie nie będzie. Barbucci to nie Marini, by ktoś go wydał na nowo.

Offline bosssu

« Odpowiedź #1805 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 09:56:30 »
Barbucci to nie Marini, by ktoś go wydał na nowo.
Może nie Barbucci ale przede wszystkim Arleston...więc pewnie za jakiś czas mogą się pojawić zbiorcze i Egmont wyda jak świat Troy.

Offline Uluru

« Odpowiedź #1806 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 10:53:36 »
Ogólnie według mnie za to co odwalili z częścią wydawanych serii powinni spłonąć na stosie. Niech kończą to pseudo wydawnictwo i przekażą licencje.

Offline Lobo

« Odpowiedź #1807 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 11:09:13 »
Dlatego takiego Wąż i Włócznia po przeczytaniu szybko się pozbyłem, mimo iż był to całkiem ciekawy tytuł. Wiedziałem że jest duże prawdopodobieństwo że zostanę tylko z 1 tomem.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1808 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 11:25:00 »
W Taurusie najgorszy jest brak konkretów. Powinni się jasno określić czy kończą działalność czy coś jeszcze wydadzą a nie tak zwodzą czytelników. Nawet najgorsza prawda jest lepsza od słodkich kłamstewek.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Uluru

« Odpowiedź #1809 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 11:29:22 »
Po siedmiu latach czytania ich pierdololo odnośnie Żywych Trupów ludzie nie uwierzą w żadne informacje pochodzące od nich.

Offline eyesore

« Odpowiedź #1810 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 12:17:18 »
Po siedmiu latach czytania ich pierdololo odnośnie Żywych Trupów ludzie nie uwierzą w żadne informacje pochodzące od nich.
Eee, nie wiedziałem żadnej info do nich od kilku lat o ŻT, możesz coś przytoczyć?

Taurus kiedyś był w top3 moich ulubionych wydawnictw, zaskakujące jest to że w czasach prosperity komiksowej tak padli na ryło choć mieli tyle asów w rękawie.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1811 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 13:10:04 »
Według mnie rozminęli się z oczekiwaniami rynku. Wydawali dużo tytułów pojedynczo czasem na miękko czasem na twardo, a liczba rozgrzebanych serii zaczęła się mnożyć. Gdyby poszli droga LiT Czy SL i wydawali zbiorczo to już dawno by były wszystkie serie wydane (z tych rozgrzebanych które mają status ukończone), a sporo wyprzedanych. Z pojedynczymi wpadali w pułapkę serii ja nie zacznę kupować tytułu od numeru 2 czy 3 a im nie opłaca się robić dodruku jedynki. Nawet te ostatnie tytuły to przez fakt że zostały wydane pojedynczo cena się robiła niezbyt łatwa do przełknięcia. (Ofc były wyjątki jaka Valerian czy Okko.)

Online Michał

« Odpowiedź #1812 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 13:23:40 »
To może z innej mańki. Polecacie jakieś serie które Taurus wydał do końca i którym warto się przyjrzeć?

Offline michał81

« Odpowiedź #1813 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 13:27:11 »
tylko jak wydawca będzie czekał na zbioczy to ktoś go uprzedzi z wydaniem pojedynczych

Offline Dracos

« Odpowiedź #1814 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 13:34:34 »
To może z innej mańki. Polecacie jakieś serie które Taurus wydał do końca i którym warto się przyjrzeć?

Trzy dyptyki Undertakera, Locke & Key, Lazarus (tutaj są w miarę na bieżąco) ludzie też polecają Zamek zwierzęcy ale nie czytałem więc głowy nie dam :). Mi osobiście podpasowała Barakuda reszty tytułów chyba nie ma już w sprzedaży typu Valerian, Okko czy Bouncer.

@michał81 Chyba lepiej czasem dać sobie podkraść tytuł niż balansować na krawędzi bankructwa?