Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 507230 razy)

PawelC i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1605 dnia: So, 25 Listopad 2023, 22:43:56 »
Black Science by dokończyli, wzięli rozgrzebali, zablokowali i szczęśliwi.

Offline Archelon

« Odpowiedź #1606 dnia: So, 25 Listopad 2023, 23:34:39 »
Gdyby ktoś mnie zapytał około 2010-2012 roku jakie jest najlepsze polskie wydawnictwo komiksowe, bym stwierdził: Taurus Media.

Rozpoczęli EKHO, Orbital, Zabójcę, Jednorożec, W.E.S.T., LJS, Żywe trupy, Q&Q, Orły Rzymu, Murena, Lazarus, XIII, itd. Wszystko ładnie, do momentu aż zaczęli blokować kolejne tomy "rozgrzebanych" serii. Na tom 8 Orbitalna chyba nie mam co liczyć (wydali tom 7, czyli połowę 4 dyptyku).

Gdyby ktoś mnie zapytał około 2023-2024 roku jakie jest najbardziej beznadziejne polskie wydawnictwo komiksowe, bym stwierdził : Taurus Media.

Offline Pinto

« Odpowiedź #1607 dnia: Nd, 26 Listopad 2023, 10:09:25 »
A Valerian? Cisza?

Offline Szekak

« Odpowiedź #1608 dnia: Nd, 26 Listopad 2023, 11:20:59 »
Cisza. Wróbelki ćwierkają, że tytuły które mają być wznowione to Long John Silver i Asgard.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline starcek

« Odpowiedź #1609 dnia: Nd, 26 Listopad 2023, 14:05:18 »
Tylko niech to będą integrale, integrale!!!
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline greg0

« Odpowiedź #1610 dnia: Nd, 26 Listopad 2023, 14:12:16 »
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/taurus-media/msg253226/#msg253226

Chce ktoś moje pojedyńczaki Long Silvera ? :D
żart.
« Ostatnia zmiana: Nd, 26 Listopad 2023, 14:18:52 wysłana przez greg0 »
Ważne żeby narzekać...

Offline Szekak

« Odpowiedź #1611 dnia: Nd, 26 Listopad 2023, 15:57:28 »
Mają być. ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1612 dnia: Śr, 29 Listopad 2023, 10:21:46 »
Gdyby ktoś mnie zapytał około 2010-2012 roku jakie jest najlepsze polskie wydawnictwo komiksowe, bym stwierdził: Taurus Media.

Rozpoczęli EKHO, Orbital, Zabójcę, Jednorożec, W.E.S.T., LJS, Żywe trupy, Q&Q, Orły Rzymu, Murena, Lazarus, XIII, itd. Wszystko ładnie, do momentu aż zaczęli blokować kolejne tomy "rozgrzebanych" serii. Na tom 8 Orbitalna chyba nie mam co liczyć (wydali tom 7, czyli połowę 4 dyptyku).

Gdyby ktoś mnie zapytał około 2023-2024 roku jakie jest najbardziej beznadziejne polskie wydawnictwo komiksowe, bym stwierdził : Taurus Media.

Lazarusa zdaje się ogarnęli ale z niewymienionych żałuję jeszcze Black Science. :(

Offline Corto Maltese

• Polubień: 427
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
« Odpowiedź #1613 dnia: Śr, 29 Listopad 2023, 20:50:48 »
Black Science by dokończyli, wzięli rozgrzebali, zablokowali i szczęśliwi.
O, to, to. Jedna z nielicznych serii jakie mam niedokończone w kolekcji. Niby żadne arcydzieło, ot, przyzwoite czytadło sci-fi, więc kupować po angielsku nie chciałem ale fajnie byłoby uzupełnić zbiory i poznać zakończenie.

Cisza. Wróbelki ćwierkają, że tytuły które mają być wznowione to Long John Silver i Asgard.

Jako fan piratów już od czasów młodzieńczych, "Long John Silver" na pewno kupię do kolekcji. Czytałem lata temu i oceniam ten komiks jako dobry. Niczym się nie wyróżnia in minus, ma parę fajnych momentów i dodatkowo, fajnie zamyka historię Silvera. Serial "Black Sails" (dla dorosłych, jakby co) wplata Kapitana Flinta i Long Johna w rzeczywisty świat i jest prequelem "Wyspy Skarbów". Potem książka, już dla młodzieży, "Wyspa Skarbów". I zamknięcie w postaci komiksu, ponownie dla dojrzalszego odbiorcy.
Przy okazji polecam "One Piece", mangę i anime. Mnóstwo epizodów ale wciąga. Serial N'flixa też całkiem dobry.
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1614 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 13:03:19 »
Jako fan piratów już od czasów młodzieńczych, "Long John Silver" na pewno kupię do kolekcji. Czytałem lata temu i oceniam ten komiks jako dobry. Niczym się nie wyróżnia in minus, ma parę fajnych momentów i dodatkowo, fajnie zamyka historię Silvera.
Graficznie "Long John Silver" to absolutna liga. Mało jest tak dobrych rysowników jak Lauffray wiec warto mieć ten komiks chociażby ze wzgledu na warstwe graficzną :)

Offline deFranco

« Odpowiedź #1615 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 14:09:45 »
"Silver" to dla mnie kultowa postać kultowej książki. Komiks oceniam bardzo dobrze (jeno ostatni
album ciut rozczarowywał) i chętnie wymienię sobie miękiszony na integral jeśli wyjdzie.

Cieszyłbym się gdyby z tej okazji Taurus jednak podążył za naszą polską tradycją
i zmienił tytuł na "Długi John Silver". Myślę, że licencjodawca nie będzie miał nic przeciwko.
Co najwyżej Birek położy się Rejtanem.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1616 dnia: Cz, 30 Listopad 2023, 14:50:29 »
Tak dla równowagi, jeśli ktoś nie jest fanem piratów/Silvera a warstwa wizualna ma drugorzędne znaczenie - to jest zupełnie przeciętny komiks. Lektura nie zaszkodzi, ale zbytnio nie wzbogaci.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1617 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 21:50:52 »
Tak dla równowagi, jeśli ktoś nie jest fanem piratów/Silvera a warstwa wizualna ma drugorzędne znaczenie - to jest zupełnie przeciętny komiks. Lektura nie zaszkodzi, ale zbytnio nie wzbogaci.
Emocjonująco zawiązuje się akcja, rozwinięcie trzyma w napięciu ale finał rozczarowuje, to prawda;) Niemniej, to wg mnie jednak ta wyższa półka frankofonów.

Czekam bardzo na spin offa do Long Johna od Lauffraya jakim jest "Raven". Ukazały się dwa tomy na razie. Ciekawe czy wyda to Taurus czy Lost In Time ;)

Offline Leyek

« Odpowiedź #1618 dnia: Pn, 04 Grudzień 2023, 21:56:25 »

Przez 2,5-3 albumy fabuła trzyma w napięciu, ale końcówka totalnie rozwala wszystko. Od razu po lekturze sprzedałem, a integral mam gdzieś.

Offline jasxxut50

« Odpowiedź #1619 dnia: Cz, 21 Grudzień 2023, 14:05:32 »
A Taurus nadal śpi w najlepsze  :o