Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505964 razy)

Offline kenji

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1590 dnia: Pt, 13 Październik 2023, 11:36:57 »
teraz gdy XIII im odpada .... to ja również odpadam. Taurus pieknie przespał temat... A pomyśleć żę kiedyś wydawnictwo które było w pierwszej trójce najważniejszych graczy na rynku.

ja odpadam - ilość kasy włożonej w niedokończone serie przekracza u mnie na półce spokojnie ponad 1500zł...

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1591 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 11:01:41 »
W wywiadzie dla filmozercow ktos z Taurusa wspomnial w pytaniu o plany na 2024, ze beda kontynuowali Undertakera, Shi oraz ekko. Ani slowa o Ira Dei i ide o zaklad, ze Ira Dei tez stracili i Lost In Time wyda calosc w integralu, tak jak wszystko od Toulhoata.

*sorry ze bez polskich znakow ale klawiatura mi siadla*

Offline vision2001

« Odpowiedź #1592 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 11:34:38 »
@Nephilim -  :-[ Ty weź mnie już nie... denerwuj...  >:(

Offline deFranco

« Odpowiedź #1593 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 11:37:54 »
A o "Rycerzach Heliopolis" ani słowa ? Została ostatnia część.
Za 3 miesiące miną cztery lata od jej premiery.
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1594 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 11:40:33 »
@Nephilim -  :-[ Ty weź mnie już nie... denerwuj...  >:(
To tylko moje domniemana i mam nadzieje, ze bledne. Ponizej link do calej rozmowy:

https://filmozercy.com/wpis/relacja-z-34-mfkig-rozmowy-z-wydawcami-i-plany-na-2024-rok-lost-in-time-taurus-media-i-timof-comics

Offline vision2001

« Odpowiedź #1595 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 11:51:52 »
To tylko moje domniemana i mam nadzieje, ze bledne.
Wiem, ale też widzę co się dzieje i niestety podobne wnioski sobie wyciągam. Szkoda tylko, że jeśli nie dokończą tych wszystkich serii, gdzie został do wydania jeden tom... [Elryk - okazało się, że nie moja bajka i chcę to opchnąć, Rycerze Heliopolis, itd.] to chyba niezależnie od tego, co wydadzą, to nie będzie mi się chciało dawać im więcej mojej kasy...

W podanym linku widzę, że to wypowiada się Arkadiusz Salamoński, a nie żadna osoba z rodziny Pietrasików, i jego wypowiedzi, to trochę gdybania, więc jednak ciągle jestem dobrej myśli. Choć już sam wywiad robiony nie z Pietrasikami daje dużo do myślenia... Chyba, że Salamoński przejmuje wydawnictwo.  :o
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Październik 2023, 11:58:17 wysłana przez vision2001 »

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1596 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 12:09:28 »
Wiem, ale też widzę co się dzieje i niestety podobne wnioski sobie wyciągam. Szkoda tylko, że jeśli nie dokończą tych wszystkich serii, gdzie został do wydania jeden tom... [Elryk - okazało się, że nie moja bajka i chcę to opchnąć, Rycerze Heliopolis, itd.]
No ja sprzedalem Elryka rok temu bo strasznie chaotyczny mi sie ten komiks wydal a fabula malo porywajaca. Lubie fantasy ale tutaj nie zaskoczylo.

Offline martin685

« Odpowiedź #1597 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 16:18:50 »
Ajajaj, miałem nie wchodzić w nic od Taurusa, ale kolega tak zachwalał Zamek zwierzęcy, że pomimo tych 65 PLN okładkowych za 1 tom, wziąłem na próbę. I niestety wsiąkłem, dawno nic mi tak nie zaskoczyło. Mam nadzieję, że akurat to im schodzi i dokończą :/

Offline Klint

« Odpowiedź #1598 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 16:28:31 »
Szkoda, że nikt z decydentów nie wypowiedział się ostatnio, a było to wręcz pożądane po zapowiedziach Egmontu. Z drugiej strony jak mam czytać lub słuchać dyrdymały typu : Pracujemy nad tym, to mnie trafia.

Niestety, ale sami wzniecają ogień który im właśnie d..spka piecze.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1599 dnia: Śr, 18 Październik 2023, 16:49:23 »
Wiecie w tym wywiadzie mówią że Żywe Trupy to temat który próbują dalej ciągnąć, a z mojego punktu widzenia to na nim już dawno krzyżyk jest postawiony.

Offline Brvk

« Odpowiedź #1600 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 13:02:34 »
Czy ktoś podjął się wznowienia lub dokończenia Zabójcy? Nie mówię, że to musi być Taurus. Coś ktoś słyszał?

Offline Interloper

« Odpowiedź #1601 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 17:09:07 »
Czy ktoś podjął się wznowienia lub dokończenia Zabójcy? Nie mówię, że to musi być Taurus. Coś ktoś słyszał?
Nikt.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1602 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 17:34:14 »
a nie było ostatnio tutaj na forum info, że ktoś kupił prawa do serii?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1603 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 19:55:55 »
a nie było ostatnio tutaj na forum info, że ktoś kupił prawa do serii?

Byo, tu:

Pamiętacie jak w lutym pisałem o starej serii Taurusa - Zabójca i tym, że z okazji filmu fajnie byłoby przeczytać ten komiks u nas w całości? Tutaj:
@michał81
Zastanawiałem się właśnie niedawno nad Zabójcą, bo Netflix ogłosił, że w listopadzie wychodzi film na podstawie tego komiksu i to w reżyserii samego Davida Finchera. Jeśli będzie sukcesem to lepszego momentu na powrót tej serii już chyba nie będzie.
https://www.imdb.com/title/tt1136617/

Tylko w jaki sposób? Podstawowa seria ma 13 albumów i chyba jedyna możliwość to wydanie cyklami w 3 tomach - 1-5 (około 286 stron samego komiksu), 6-10 (około 270 stron) i 11-13 (około 162 strony).
https://www.bedetheque.com/serie-532-BD-Tueur__10000.html

Trochę wątpię czy LIT byłoby tym zainteresowane. Takich grubasów jeszcze nie wydawali, okładkowa byłoby pewnie pod 200zł i kiedyś już wspominali, że na razie nie chcą wchodzić w długie serie.

Dodatkowo w ostatnich latach zaczęła wychodzić kontynuacja, która ma już 4 albumy i następne są już pewnie w drodze.
https://www.bedetheque.com/serie-68276-BD-Tueur-Affaires-d-etat.html

Nie wiem czy ktoś oprócz Egmontu w obecnych czasach byłby w stanie zaryzykować. Do tej pory widzę pierwsze 4 tomy wciąż dostępne w Gildii

Wygląda na to, że tak się stanie, bo z tego co napisał Kuba Pietrasik z Taurusa jakieś wydawnictwo sięgnęło po ten tytuł.
Najbardziej prawdopodobne wydaje mi się chyba Lost In Time (nawet ten cytowany post pisałem w ich temacie). Widzicie innego kandydata?

A tutaj teaser filmu:

+

Lost In Time napisało w komentarzu na FB, że nie interesuje ich ten tytuł. Któż więc skusił się na Zabójcę?
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Konrad

« Odpowiedź #1604 dnia: So, 25 Listopad 2023, 22:40:00 »
Kuba z Taurusa powiedział na lajwie, że w przyszłym rok wznowią "dwie rzeczy, które wyszły już dobre 10 lat temu, z tym że teraz w wydaniu zbiorczym zamiast w pojedynczych albumach".
Ciekawe jakie serie to będą. Z nimi ciężko coś przewidzieć, ale może np. Long John Silver?

Powiedział też, że zauważyli (no wreszcie!), że ludzie wolą mieć wszystko w jednym tomie i zapłacić jednorazowo większe pieniądze, bo koniec końców i tak wyjdzie to taniej niż w pojedynczych albumach.

Oprócz tego kontynuacje mi.in. Undertakera, Shi czy Lazarusa.
Mają być też jakieś komiksy od jednego Hiszpana (pewnie dawno temu zapowiedziany Rashomon) i jednego Portugalczyka.

Wypowiedź od około 1:40:22

I ciekawe jak to w końcu było z tym Zabójcą. Ktoś miał wznowić z okazji premiery filmu, ale jak widać nic z tego nie wyszło