Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505565 razy)

Offline Sędzia

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1410 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 15:12:15 »
Czytałem (7 albo 8 tomów) i sprzedałem w cholerę. Jeszcze pierwszy tom, może dwa dało się przeczytać, ale potem to wszystko na jedno kopyto i nudne.

Offline michał81

« Odpowiedź #1411 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 17:04:10 »
Ekho ma strasznie powtarzalną fabułę. Co wybija tą serię na plus to kreacja świata oraz świetne rysunki. Niestety fabularnie bardziej nuży niż wciąga.

Offline Komediant

« Odpowiedź #1412 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 20:27:13 »
Okko fabularnie jest słabe (jeżdżą po świątyniach i okazuje się, że to nie ta, żenada)

Jak dla mnie to słabe i fabularnie, i rysunkowo, momentami miałem tam przebłyski z Liefelda z okresu kiedy już mu się nie chciało (zresztą Liefeld nawet kiedy mu się chciało wielkim artystą nie był), autor ma sporo problemów z narracją i czytelnością kadrów, ciemnobura kolorystyka też nie pomagała. Seria miała na forum (w recenzjach chyba też) pozytywny odbiór, ja nie dałem rady dokończyć jednego podwójnego tomiku.

Offline Death

« Odpowiedź #1413 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 20:40:46 »
Ja przeczytałem pierwszy tom Okko i odpuściłem. To było klasyczne 6/10 (niezły). Na tyle spoko, że fajnie było przeczytać, ale jest tyle lepszych komiksów...
Komiks miał fajne opinie, recenzje w polskim internecie, na Bedetheque też wysokie oceny, ale trochę mnie dziwiły.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #1414 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 20:45:35 »
...ja nie dałem rady dokończyć jednego podwójnego tomiku.

Ja przeczytałem pierwszy tom Okko i odpuściłem.

A dalej jest tylko lepiej...
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1415 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 23:30:13 »

Dokładnie, dla mnie Okko to zdecydowanie najlepsza, obok Queen & Country, seria wydawana przez Taurusa.

Offline Midar

« Odpowiedź #1416 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 23:33:48 »
Dużo lepiej. Dla mnie świetny komiks i jedna z najlepszych pozycji od Taurusa (do tego dokończona).

Offline Deg

« Odpowiedź #1417 dnia: Pt, 12 Maj 2023, 23:53:06 »
Czepiacie się Ekho, a to bardzo fajna seria. Świetne rysunki, znakomicie wykreowany świat, jako lustro naszego, świetne rysunki, dużo nawiązań, ciekawa rasa tych małych herbaciarzy, rysunki super, bohaterowie dosyć wyraziści, tajemnica... o świetnych rysunkach wspominałem? ;) Daję 7/10 :)
This is my truth, tell me yours.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1418 dnia: So, 13 Maj 2023, 07:54:04 »
Z Ekho jest trochę podobnie jak z Trollami z Troy można po albumiku raz na jakiś czas, a nie ciurkiem. To tytuł który niczego nie udaje ma dostarczać chwilowej rozrywki i tyle.

Okko mnie też nie zachwyciło po pierwszym tomie było ok ale bez pazura, ale posłuchałem rad żeby poczytać dalej i faktycznie jest lepiej później.

Offline Death

« Odpowiedź #1419 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 10:06:27 »
Finally. Kiedy Taurus w końcu dokończy jakieś serie. :)

Offline Arthaniel

« Odpowiedź #1420 dnia: Pt, 26 Maj 2023, 19:12:15 »
URBAN ZNOWU MA JAKOŚ INACZEJ LOGO USTAWIONE NA GRZBIECIE??????????!!!!!!!!

Mój grzbietowy esteta znów krzyczy przez Taurusa i umiera w środeczku...

Offline Warpath

« Odpowiedź #1421 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 11:53:21 »
Czytam sobie właśnie Urbana zakupionego w komplecie po wyjściu ostatniego tomu i zauważyłem, że w dodrukowanym 1 albumie czarna czcionka jest wypukła. Myślę, że to raczej przypadek niż zamierzony efekt, jako że we wszystkich innych jest już standard, niemniej w mojej opinii daje to bardzo fajny efekt. Dodatkowe doznania sensoryczne, bardziej wyrazista czerń, ale też efekt lśnienia przy przeglądaniu stron pod kątem. Aż szkoda, że nie ma tak po całości serii :)

Offline kenji

« Odpowiedź #1422 dnia: Nd, 18 Czerwiec 2023, 19:41:03 »
Jeśli czujesz czcionkę pod palcami to znaczy ze jest to raczej druk cyfrowy niż offsetowy. To znaczy ze dodruk jest robiony w bardzo Malej ilości co w sumie jest bardzo dziwne …0

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1423 dnia: Nd, 18 Czerwiec 2023, 20:31:52 »
Moim skromnym zdaniem wydawcy powinni zaznaczać, że jest druk cyfrowy. Jak dla mnie w wielu przypadkach niestety zadecydowałoby to o rezygnacji z zakupu. Nie wiem czy wszystkie druki cyfrowe się tak zachowują, ale czerń mi zupełnie nie odpowiada, zwłaszcza, że na niektórych papierach się po prostu błyszczy.

Offline JanJ

« Odpowiedź #1424 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 09:16:10 »
Wąż i włócznia przeczytane. Ogólnie tematyka świata azteckiego na duży plus. Ilość pracy wyłożona w ten komiks wydaje się spora. Rysunki Huba jak zawsze trzymają wysoki poziom. Co do fabuły to nie jest to komiks przygodowy tylko kryminał. Mamy tu dopiero pewien wstęp do całej zagadki, a akcja rozpisana na ponad 170 stronach dzieje się dość powoli. Jest sporo wątków więc czytanie wymaga skupienia i kilka razy musiałem sobie wracać do początku. Daję tej serii szansę,  choć niektóre tomy Okko stały na znacznie wyższym poziomie (może dlatego że więcej się działo). Na razie bliżej do zagadek inspektora Ishidy z UY czy Indyjskiej włóczęgi.

Marzy mi się coś w stylu Apocalypto w komiksie...
« Ostatnia zmiana: Pn, 19 Czerwiec 2023, 09:17:59 wysłana przez JanJ »