Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 506603 razy)

Offline Death

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1350 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 10:45:19 »
A najgorzej jak ktoś miał tomy 1-5 z Egmontu, a nagle 6-7 wyszły tylko w zbiorczym 1-7 ze Scream. :)

Offline Warpath

« Odpowiedź #1351 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 11:24:36 »
Fajna zapowiedź, ja biorę.

Szczerze, wiem że Taurus mocno sobie zapracował na taką a nie inną opinię, ale aż mi ich szkoda jak czytam te wszystkie komentarze na FB. Ciężko im będzie wyrwać się z takiego postrzegania. Moim zdaniem spirala jest w dużej mierze nakręcana brakiem klarownej komunikacji. IMO powinni jasno odciąć wszelkie spekulacje i oczekiwania, które tylko potęgują wszechobecną irytację i oburzenie z powodu braku kontynuacji otwartych serii. Wystarczy jedna mięsisty post: te serie kontynuujemy - spodziewajcie się ich na przestrzeni najbliższych X miesięcy, te serie nie będą kontynuowane (+ dlaczego), takie mamy plany odnośnie nowych. Dzięki temu mierzą się z frustracją tylko raz i całościowo za wszystkie niekontynuowane i end of story. Nikt nie będzie już wracał za każdym razem z pretensjami - wiedzą na czym stoją. Obecnie łapią bęcki za wszystko co jest in progress, gdyż ludzie domniemują, cisną, grożą, etc.

Dodatkowo potrzebują jakiegoś sukcesu, by podreperować swoją wiarygodność. Ter i On Mars doprowadzone do końca z pewnością są tego typu przykładem. Myślę, że wznowienia Valeriana, na które sporo osób czeka też pozwoliłoby im się ponownie znaleźć po jasnej stronie mocy komiksowa.

Offline Death

« Odpowiedź #1352 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 12:21:51 »
Ja płaczę najbardziej za Queen & Country
Kuba z Taurusa dzisiaj rozmawiał na temat Queen and Country z Rucką i niby chcieliby kontynuować serię.
Czyli nie integrale, a kontynuowanie serii. Nawet dzisiaj mieli na stoisku pakiety tych kilku wydanych tomów. W sumie obojętnie, aby było, bo to wspaniały komiks jest.
...

Offline michał81

« Odpowiedź #1353 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 12:29:55 »
Ja płaczę najbardziej za Queen & Country ...
Tylko jest taki mały problem z tym tytułem, że nawet obecność Rucki (na emefce) jakoś nie poprawiła sprzedaży Queen & Country nawet na stoisku. Nawet jak Rucka siedział u Taurusa na stoisku to jakoś do niego kolejki nie było, a wyłożony Queen & Country nie przyciągał też czytelnika. Kuba by chciał wydawać, ale chyba wie, że to się po prostu nie sprzeda.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1354 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 15:40:06 »
Szkoda tylko, że Orły Rzymu wyrwane po nieparzystym tomie - podobnie niestety jak Skorpion  >:(

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1355 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 15:48:34 »
Tylko jest taki mały problem z tym tytułem, że nawet obecność Rucki (na emefce) jakoś nie poprawiła sprzedaży Queen & Country nawet na stoisku. Nawet jak Rucka siedział u Taurusa na stoisku to jakoś do niego kolejki nie było, a wyłożony Queen & Country nie przyciągał też czytelnika. Kuba by chciał wydawać, ale chyba wie, że to się po prostu nie sprzeda.

No a z drugiej strony po co mam kupować serię która nie jest dokończona od wielu lat i nie ma żadnych przesłanek żeby było inaczej.

Online donT

« Odpowiedź #1356 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 16:24:42 »
Klasyczny Catch-22.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1357 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 16:33:54 »
Tytuł ma wyjść we Francji pod koniec sierpnia. Będzie one-shotem na około 100 stron komiksu + 20 dodatków.

Za grube jak na Taurusa ;) Oni wydają tylko albumy po 48-64 stron obowiązkowo w twardej oprawie.

Offline Death

« Odpowiedź #1358 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 17:14:08 »
Toś strzelił kulą w płot, bo akurat ta najnowsza zapowiedź o Aztekach jest bardzo gruba, wczoraj patrzyłem i to ma ze 170 stron. :)

Offline Konrad

« Odpowiedź #1359 dnia: Nd, 16 Kwiecień 2023, 17:47:06 »
Tak, ten 1 tom Le serpent et la lance będzie miał aż 184 strony, 2 to już będzie 112 i następne trzy mają mieć też coś około tych 112. Co ciekawe na początku Hub planował serię na 3 obszerne tomy (takie jak ten pierwszy), ale przy tworzeniu drugiego zmienił zdanie i postanowił oba rozbić na pół, bo pewnie przerwa między nimi wynosiłaby kilka lat.

A jeszcze w temacie Taurusa pamiętacie zapowiedź tego one-shotu Rashomon sprzed prawie 2 lat? Ciekawe czy nadal mają to w planach?
Rashomon
One-shot - 160 stron, hiszpańska adaptacja filmu Kurosawy z innej perspektywy. Po angielsku wydana przez Dark Horse. Będzie to pierwszy komiks Taurusa w dwóch wersjach - kolorowej i limitowanej czarno-białej.
https://www.darkhorse.com/Books/28-126/Rashomon-A-Commissioner-Heigo-Kobayashi-Case-HC

Offline Arne

« Odpowiedź #1360 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 10:07:44 »
Odnośnie XIII to na FB napisali w komentarzu, ze "zastój w rozmowach z Francuzami".
Znający historię wydawnictwa ciąg dalszy mogą sobie dopisać...

Offline Death

« Odpowiedź #1361 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 10:09:47 »
Chytra baba z Dargauda.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1362 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 15:03:51 »
Myślę, że wznowienia Valeriana, na które sporo osób czeka też pozwoliłoby im się ponownie znaleźć po jasnej stronie mocy komiksowa.
Tydzień temu na FB mi odpisali: "w drugiej połowie roku powinno się coś z tego pojawić."

Pożyjemy, zobaczymy - jakoś nie będę wstrzymywał oddechu ale byłoby miło ;)

Offline Death

« Odpowiedź #1363 dnia: Wt, 18 Kwiecień 2023, 09:19:06 »

Offline Dracos

« Odpowiedź #1364 dnia: Wt, 18 Kwiecień 2023, 11:07:03 »
No i co teraz zrobić ten Zamek Zwierzęcy kusi. Jak nie było jedynki to skreśliłem temat, a z kolei od jedynki nie kupowałem bo... no chyba każdy wie dlaczego :)