Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 507232 razy)

PawelC i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline Szekak

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #1065 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 19:52:00 »
TER wygląda super. Jest klimat.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Konrad

« Odpowiedź #1066 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 19:53:34 »
@ryba
On Mars_ - idealnie pasowałby na integral, seria zakończona 3 tomy
https://www.bedetheque.com/serie-57088-BD-On-Mars_.html

Ter - też zakończona seria z 3 albumami, integral ma razem 180 stron
https://www.bedetheque.com/serie-56131-BD-Ter.html
Terre - kontynuacja Ter, taki drugi cykl. Też będzie mieć 3 albumy
https://www.bedetheque.com/serie-70639-BD-Terre.html
« Ostatnia zmiana: Śr, 09 Luty 2022, 19:57:49 wysłana przez Konrad »

Online Klint

« Odpowiedź #1067 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 20:33:25 »
Dużo obietnic. No cóż poczekam. Niemniej martwi mnie nie uwzględnienie w planach Skorpionia i Mureny.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1068 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 20:49:38 »
Dopingujcie, by przetrwali i kupujcie to, co jest jako tako domknięte.

I to jest dobra sugestia aczkolwiek jest to rzecz awykonalna. Dosłownie w każdej serii mają jakieś braki i nie da się nic skompletować w całości.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline martinus100

« Odpowiedź #1069 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 20:52:53 »
Mi to wygląda na plan pięcioletni a nie na ten rok.
Obstawiam że 3 albo góra 4 komiksy z tej listy będą wydane w tym roku. Pytanie tylko które. Obstawiam przede wszystkim nowe serie gdzie można najwięcej zarobić. Kolejne tomy nie sprzedają się już tak dobrze.

Offline Death

« Odpowiedź #1070 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 20:55:25 »
Nie można wiecznie szukać frajera na kolejny pierwszy tom. Bo w końcu frajer się skapnie, że frajerem jest i nie kupi.

Offline martinus100

« Odpowiedź #1071 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 21:02:05 »
Zgadzam się ale nie każdy czyta nasze forum. Wydaje mi się że jedynki sprzedają się najlepiej.
Z Żywymi Trupami może być podobnie. Skończyli druk na tomie 27 albo 28. Nie pamiętam już dokładnie.
Nawet gdyby mogli drukować kolejne tomy byłoby to nieopłacalne. Kupiłoby je mało osób.
Musieliby zaczynać od tomu 1 i zanim doszłoby do brakujących tomów minęło by pewnie z 5 lat.
Dziwne że Egmont nie wydał Żywych Trupów w podobnej formie jak Invincible ale oni właściwie nie wydają nic z Image.

brvk

• Gość
« Odpowiedź #1072 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 21:08:24 »
Mnie Zamek zwierzęcy skusił rysunkami i choć wydanie kontynuacji nie było (i nadal nie jest) pewne, to kupiłem i nie żałuję. I jeśli zapowiedzą coś, co mnie zachwyci, to pewnie wezmę, ale już w serie, które mną nie szarpią od pierwszego wejrzenia ( jak powyżej zapowiedziane) nie wejdę. Ileż można.

Najbardziej mnie dziwi wydawanie kolejnych zupełnie nieznanych cykli, gdy ugrzęzło się w potencjalnie lepszych, głośniejszych tytułach. Jeśli już muszą szukać nowych pozycji to czemu stawiają na takie nołnejmy?

Offline Death

« Odpowiedź #1073 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 21:14:13 »
Co jest dziwnego w tym, że Egmont nie wydał Trupów skoro prawa ma (miał?) Taurus...
Zresztą wspomniałeś o tym co może stać się wkrótce faktem. Skończyli wydawać Niezwyciężonego tego właśnie Kirkmana. A komiks Żywe trupy został niedawno pokolorowany. Jeśli Egmont będzie miał dostęp do praw, to ciężko mi sobie wyobrazić, że się nie połakomi na komiks, który był lokomotywą innego wydawnictwa czyli znakomicie się sprzedawał. Myślę, że jest to bardzo możliwe. Miejsce na kolejną serię Kirkmana właśnie się zrobiło. :)

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1074 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 22:51:50 »
cena licencji na walking dead znacznie podskoczyła przez serial z tego co pamietam i taurus wymiękł. przy ich nakładach to bez sensu.

czy elemental to nie odprysk taurusa przypadkiem?

Offline O.

« Odpowiedź #1075 dnia: Śr, 09 Luty 2022, 23:43:57 »
I to jest dobra sugestia aczkolwiek jest to rzecz awykonalna. Dosłownie w każdej serii mają jakieś braki i nie da się nic skompletować w całości.
poza tym nie kupuje się wszystkiego jak leci tylko to co każdego interesuje

jeżeli "On Mars" rozbiją na pojedyncze zeszyty to parsknę śmiechem i podziękuję

Offline laf

« Odpowiedź #1076 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 07:29:48 »
Dosłownie w każdej serii mają jakieś braki i nie da się nic skompletować w całości.
Coś tam się znajdzie: Lazarus, Silas Corey, Katanga, Barakuda. Aczkolwiek rozumiem ogólny wydźwięk Twojego postu, bo jednak większość serii ma braki, czy to spowodowane dostępnością jakiegoś tomu, czy brakiem dokończenia serii  :(

Offline vision2001

« Odpowiedź #1077 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 09:16:44 »
czy elemental to nie odprysk taurusa przypadkiem?
Ciężko powiedzieć "nie". Ciężko powiedzieć "tak".
Z tego co pamiętam, to SAGI-B (Elemental) w jakimś tam stopniu z Centrum Komiksu był w komitywie (jeśli dobrze kojarzę, to przez pewien okres czasu razem dzielili powierzchnię sklepową - ta część z komputerami/grami). No i chyba w stopce Elementalu mamy Panią Iwonę Pietrasik, ale przecież to nie grzech pracować w kilku miejscach / wydawnictwach naraz :)

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1078 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 19:21:26 »
Czy ktoś się orientuje, czy wydany u nas 11 tom "Skorpiona" domyka jakiś cykl, czy ta seria sobie tak zawisła bez większego powodu? Wiem, że we Francji wyszły jeszcze tomy 12 i 13 ale może to już jest jakiś nowy wątek i dlatego Taurus się za to nie zabiera.
Tak, domyka. Nie będę spoilerował ale jeden z bohaterów udaje się w pewne miejsce (poza Europę) i akcja przenosi się tam takoż. Wszystko z sensem i bez naciągania ;) Ja bardzo czekam!

Offline Dracos

« Odpowiedź #1079 dnia: Cz, 10 Luty 2022, 19:31:54 »
On Mars_ - idealnie pasowałby na integral, seria zakończona 3 tomy
https://www.bedetheque.com/serie-57088-BD-On-Mars_.html

Ter - też zakończona seria z 3 albumami, integral ma razem 180 stron
https://www.bedetheque.com/serie-56131-BD-Ter.html
Terre - kontynuacja Ter, taki drugi cykl. Też będzie mieć 3 albumy
https://www.bedetheque.com/serie-70639-BD-Terre.html

I wszystkie 3 serie (uwzględniając ostatni tom terre) aż się proszą żeby zbiorczo puścić, a nie ciepać po jednym. Jak teraz zaczną trzy nowe serie to nie wiem ilu się tych odważnych znajdzie i zakupi jedynki.