Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 505467 razy)

celtic i 3 Gości przegląda ten wątek.

Offline horror

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #975 dnia: Wt, 01 Luty 2022, 20:24:28 »
Luc Orient kurna...

Offline nayroth

« Odpowiedź #976 dnia: Wt, 01 Luty 2022, 21:06:54 »
Ło panie, aż sprawdziłem kiedy ostatnio coś od Taurusa kupiłem i był to KLIK w 2016r. Aczkolwiek nie poogardziłbym w przyszłości zbiorczą Mureną, Orłami Rzymu czy chociażby WE3 w Black Labelu. No i The Loosers miał Egmont wydać kiedyś tam.

Offline Randal63

« Odpowiedź #977 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 02:47:58 »
Wcale bym się nie zdziwił gdyby tak się stało. Może dlatego tłumacz LO tak zwolnił, ale po cichu liczę że ta pozycja chociaż na zakończenie jednak wyjdzie.  :(

Offline kenji

« Odpowiedź #978 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 07:04:49 »
Zacznijmy od tego ze na ta chwile jest to plotka ( chociaż niestety wielce prawdopodobna)
W takiej sytuacji powinno szybko zadziałać jakieś inne wydawnictwo. Typu ongrys , Elemental i przechwycić wydawane tytuły.

Offline misiokles

« Odpowiedź #979 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 08:33:03 »
Zawieszenie wydawnictwa nie oznacza uwolnienia licencji. Ta musi sama wygasnąć.

Offline eyesore

« Odpowiedź #980 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 08:41:01 »
Czy Orbital I Orły Rzymu są zakończone? Bo z rzeczy które TM wydawali tylko Lazarus mnie jeszcze interesował.
Od dłuższego czasu maiłem wrażenie że ledwo dychają.
Trzymam kciuki że to jednak jest tylko plotka i będę działać. Może jakoś się przegrupują i zmienią sposób wydawania (np. kończenie serii zaczętych?).

Offline weiter

« Odpowiedź #981 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 09:01:49 »
Czy Orbital I Orły Rzymu są zakończone? Bo z rzeczy które TM wydawali tylko Lazarus mnie jeszcze interesował.
Od dłuższego czasu maiłem wrażenie że ledwo dychają.
Trzymam kciuki że to jednak jest tylko plotka i będę działać. Może jakoś się przegrupują i zmienią sposób wydawania (np. kończenie serii zaczętych?).
Orbital: Francja 8 albumów, Polska 7.
Orły Rzymu: Francja i Polska 5 albumów.
Obie serie we Francji są "w kontynuacji" z tym, że ostatni album Orłów ukazał się w 2016 roku, a Orbitala w 2019.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #982 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 09:47:21 »
Ale po co inne wydawnictwo miałoby przejmować po Taurusie serie skoro to u nich nie zadziałało i doprowadziło do tego miejsca? Mieli/mają serie , które ich ciągnęły do góry  - Trupy , locke & key , Valerian plus niezłe frankofony Urban, Wartownicy czy Orły Rzymu i wraz coś nie pykło  . Mam wrażenie, że to właśnie przejęte kontynuacje ,przy braku pierwszych tomów na rynku mogło być gwoździem do trumny.

Offline misiokles

« Odpowiedź #983 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 09:48:57 »
To nie jest kwestia wydawanych tytułów, a braku umiejętności ich sprzedawania.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #984 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 10:04:28 »
No faktycznie,żeby sprzedać serię od tomu szóstego czy siódmego trzeba mieć niebywałe umiejętności.

Offline Molech

« Odpowiedź #985 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 11:10:50 »
Kondycja wydawnictwa nie musi być podyktowana tylko kwestiami rynkowymi. Ludzie mają życia, nie? :-|

Offline JonasCrow

« Odpowiedź #986 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 11:39:11 »
Uwaga potencjalna plotka !!!!
Mam zasłyszaną informację, że wydawnictwo ma w planach przyśpieszenie działalności.
Powtarzam informacja zasłyszana ! Możliwy fake news.
Niemniej trudno też ją jednoznacznie odrzucić.
Dlatego mam prośbę jeżeli ktoś ma dobre kontakt z wydawcą albo wybiera się w najbliższym czasie do Centrum i byłby w stanie potwierdzić zanegować ową wiadomość będę niezmiernie wdzięczny.
Jest to tyle dla mnie istotne, że w najbliższym czasie mogę sprzedać niewydane tomy serii (Skorpion, Ekho, Murena) w wersji zagranicznej i chciałbym wiedzieć na czym stoję.

Offline Motyl

« Odpowiedź #987 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 12:46:03 »
Nie warto powielać plotek. Zadzwoniłem do CK i zamieniłem kilka słów z Kubą, nie zawieszają działalności. Niebawem (mowa o lutym, ale wiadomo jak teraz jest z papierem) mają być kolejne Trzynastki. Wydawnictwo pewnie bliżej premiery wrzuci coś na fejsa.

Offline kenji

« Odpowiedź #988 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 13:44:47 »
klint - masz mało wiarygodne źródło. wiesz co musisz teraz zrobić :)

Motyl - dzięki za dobrą informacje!

Offline Grzesko

« Odpowiedź #989 dnia: Śr, 02 Luty 2022, 13:47:26 »
Jesli chodzi o przejmowane serie to wlasnie jest problem z tym ze powinni od nowa drukowac od 1 tomu. Teraz np jest duzo 9 i 10 tomow Mureny a wczesniejszych brak. A jakby zrobili od poczatku 1-4 ktorych nie mieli podrukowac jakies minimalne ilosci a pozniej od 5 juz wieksze ilosci. Tak to trzeba liczyc na druga reke a ceny z kosmosu.