Autor Wątek: Taurus Media  (Przeczytany 507805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kv

Odp: Taurus Media
« Odpowiedź #855 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 14:00:36 »
I jeszcze o Luca Orienta... czemu tak tłumaczenie się ślimaczy?

Online Midar

« Odpowiedź #856 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 16:21:41 »
Na szybko:

Luc Orient będzie, raczej koniec roku.
Lazarus - opóźnienie z powodu braku papieru, myśleli, że zdążą na dzisiejszą KW
 XIII - będzie. Najpierw dokończą Mystery, potem serię główną. Myślą o wydaniu XIII od początku, w integralnych.

Offline Szekak

« Odpowiedź #857 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 16:29:30 »
No prosze, jak rok-pol roku temu ich namawialem na i tegrale XIII tp jeszcze nie mysleli. :D
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline kv

« Odpowiedź #858 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 19:48:52 »
Na szybko:

Luc Orient będzie, raczej koniec roku.
Lazarus - opóźnienie z powodu braku papieru, myśleli, że zdążą na dzisiejszą KW
 XIII - będzie. Najpierw dokończą Mystery, potem serię główną. Myślą o wydaniu XIII od początku, w integralnych.

Tajny korespondent donosi...  :o I chwała mu za to ;)

Martwi mnie ten LO.... Obym się mylił, ale nie spodziewam się go w tym roku nad czym ubolewam. :(

Offline Death

« Odpowiedź #859 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 20:03:53 »
No prosze, jak rok-pol roku temu ich namawialem na i tegrale XIII tp jeszcze nie mysleli. :D
Może pomogło info, że zaczął o nich myśleć Ongrys.

Offline JanJ

« Odpowiedź #860 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 21:16:55 »
Może to wznowienie XIII trochę ich wzmocni finansowo i zaczną wydawać dawno niedokończone serie, bo na razie wpadli w błędne koło:

Taurus: nie wydamy ostatniego tomu serii, której nie wydawaliśmy od kilku lat, bo mało kto to kupi; żeby przyciągnąć klientów i zwiększyć sprzedaż wydamy Wam nową serię, nie cieszycie się?  8)
my: nic od was nowego nie kupimy, bo najpierw dokończcie stare serie, a poza tym to już wam nie ufamy  >:(

Offline Szekak

« Odpowiedź #861 dnia: Cz, 09 Wrzesień 2021, 21:20:19 »
Może pomogło info, że zaczął o nich myśleć Ongrys.
Moze. Dla mnie to ligiczne, ze powinni puscic w integralach to co wydal siedmiorog i egmont.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Arne

« Odpowiedź #862 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 07:56:13 »
Z drugiej strony, to nie pierwsze obiecanki bez pokrycia ze strony Taurusa, aby zwiększyć sprzedaż innych tomów serii.
XIII nie schodzi, bo brak dostępności wcześniejszych tomów.
Zapowiedzmy, że wydamy w integralach, to może ktoś jeszcze kupi te nowsze tomy, co nam nie schodzą.
Czy nie podobnie było z Queen & Country?
Było zapowiadane dokończenie serii i gdzie ono jest?
Że o Trupach nie wspomnę....

Kolejne tomy XIII obiecywali na FB, że wydadzą je jeszcze w zeszłym roku (chyba miał być 1 tom Mystery i 2 regularnej serii)
Do tej pory nic się nie ukazało.
Teraz obiecują już tylko, że wydadzą - bez konkretnego terminu.
Nie pierwszy raz coś obiecują....
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Wrzesień 2021, 07:59:52 wysłana przez BosMan »

Offline Death

« Odpowiedź #863 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 08:08:36 »
Mam nadzieję, że w końcu ktoś wyda Queen & Country w tych czterech zgrabnych integralach.

Offline kv

« Odpowiedź #864 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 08:42:13 »
U mnie Taurus znowu trafił na "czarną" listę, nie wchodzę w nowe serie od Nich.
Niestety wg mnie po b. dobrym początku Taurus wrócił do "starych" nawyków.

Offline Arne

« Odpowiedź #865 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 08:57:17 »
Ja też się wycofuje.
Aristophania trafiła na listę "może kiedyś...", a u mnie z tej listy ciężko uciec... :)
Komiksów jest coraz więcej, miejsca i pieniędzy coraz mniej, więc trzeba podejmować takie decyzje...
Po co mi kolejna seria, która nie jest "musisz mieć", a która nawet nie wiadomo, czy dokończą?
Z Kurcem, Screamem, Kboom, Elementalem, nawet Egmontem mam to samo: odpuszczam serie, w które jeszcze 2 lata temu wszedłbym bez zastanowienia...

Offline Death

« Odpowiedź #866 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 08:59:32 »
Akurat patrzyłem na ich ofertę w sklepie gildii i pierwszy tom Zamku zwierzęcego, za który już ich krytykowano, że mają niedokończone serie, a weszli w nową, wyszedł dokładnie rok temu we wrześniu 2020 roku. Do wydania od dawna jest dostępny nowy tom, mamy wrzesień 2021 i zamiast wydawać dwójkę po roku, co i tak już jest znacznym okresem, oni właśnie wprowadzają na rynek kolejną serię tego samego Dorisona z jedynką na grzbiecie. To już jest jakaś zaczynano-serie-cepcja. Wchodzisz w nową serię zostawiając w niebycie poprzednie i nawet jej nie kontynuujesz po roku, tylko znowu ona jest zostawiana i wskakuje kolejny pierwszy tom nowej serii.
Mam dziwne hobby, nie zrozumiesz go. Lubię wydawać pierwsze tomy nowych serii.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #867 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 09:35:39 »
Trochę ich rozumiem bo jedynki najlepiej się sprzedają. Tylko w takim razie powinni przerzucić się na one-shoty a nie serie. Ja od nich nie kupię żadnego komiksu dopóki nie skończą Żywych Trupów.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline laf

« Odpowiedź #868 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 10:20:25 »
Myślą o wydaniu XIII od początku, w integralnych.
Ło Panie, toż to spełnienie moich marzeń  ;D

Offline donT

« Odpowiedź #869 dnia: Pt, 10 Wrzesień 2021, 10:43:51 »
Komiksów jest coraz więcej, miejsca i pieniędzy coraz mniej, więc trzeba podejmować takie decyzje...

Mysle, ze kazdy dluzej siedzacy w komiksowie w momencie staje przed tym problemem. Ja tez zaczynam mocno ograniczac zakupy (i tak male w porownaniu z niektorymi tu kozakami), bo nie mam juz po prostu miejsca na kolejne. Upycham gdzies sie jeszcze da, a te, ktore niezbyt podeszly sprzedaje, co tez przychodzi coraz trudniej ze wzgedlu na nasycenie rynku i bogata jak nigdy wczesniej oferte. Nie zebym narzekal, ale decyzje, o ktorych wspomina BosMan sa coraz trudniejsze, a selekcja coraz wieksza.

Taurus podobnie jak u innych tu kolegow, jest sprzedawca, do ktorego podchodze bardzo ostroznie. Nie bojkotuje, ale nie wchodze w ich zadne nowe serie. Nie sa zbyt wiarygodni w moich oczach.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.