kolejność tylko w kategorii top
1. Okko, 2. Za Królową i Ojczyznę, 3. Parker
Bardzo dobre
Barakuda, Lazarus (tylko 4 tomy), Luc Orient, Orbital, Urban, Whiteout, Torpedo (w wydaniu NSC)
Dobre
Black Science (z potencjałem na wejście na poziom bardzo dobre); Borgia (czytane w wydaniu Screama), Do ostatniego, Gang Hemingway'a, Skasowałem Adolfa Hitlera, Stój...,
Przeciętne lub w najlepszym przypadku przyzwoite
Elryk, Fechmistrz, Jednorożec (to może nawet być poziom niżej, zupełnie nie pamiętam tej serii), Katanga (tylko tom 1), Long John Silver, Locke & Key, Murena, Orły Rzymu, Rycerze Heliopolis (tylko tom 1), Shi, Skorpion (jako całość, te tomy które wydał Taurus są chyba słabsze, ale kojarzę tylko jako całość), Sprycjan i Fantazjusz w Moskwie, Valerian (strasznie przehajpowane nostalgią),
Słabe
Ekho, Mroczne plany, Nokturno (w wydaniu Timofa), Pinokia, Pożoga, Pssst!, Silas Corey, Undertaker (tomy 1-4, straszna słabizna, nie wiem czemu to ma tylu fanów, to najsłabsza seria westernowa w PL), W.E.S.T, Zapach Niewidzialnego, Zbir (czytany w wydaniu NSC)
Nie czytałem
Aristophania, Asgard, Bouncer, Caravaggio, Hector Umbra, Infamis, Ira dei, Ja, Vampir, Jonny Double, Klik, Kobieta mego życia, kobieta moich snów, Kotlet i Zombi, Kraken, Najgorsza kapela świata, Niczego nie dotykać, On Mars, Opowieści Grozy, Opowieść rybaka, Ostatni lot, Pogrzeby Łucji, Sprycjan i Fantazjusz: Australijska przygoda, Srebrny Księżyc nad Providence, Straceńcy, Ter, Trup i sofa, Wartownicy, Wąż i włócznia, WE3, Wykolejeniec, XIII i XIII Mystery, Yoel, Zabójca, Zamek Zwierzęcy, Żywe trupy