Autor Wątek: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.  (Przeczytany 449227 razy)

JanT

• Gość
Odp: Sytuacja na polskim rynku - ceny, rabaty itd.
« Odpowiedź #810 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 08:56:06 »
"Pandemia w ogóle wpłynęła na wzrost czytelnictwa w Polsce." To niech się nie kończy ;D

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #811 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 10:09:37 »
Phi. Równie dobrze moglibyśmy Polaków zacząć zamykać w kościołach, to wzrosłaby liczba uczestniczących w mszach świętych. Moim zdaniem do niczego nie powinno się zmuszać. Nawet do czytania.

« Odpowiedź #812 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 10:50:30 »
Phi. Równie dobrze moglibyśmy Polaków zacząć zamykać w kościołach, to wzrosłaby liczba uczestniczących w mszach świętych. Moim zdaniem do niczego nie powinno się zmuszać. Nawet do czytania.

ale że kto kogo zmusza?

Offline PJP

« Odpowiedź #813 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 18:00:30 »
Marna telewizja to i ludziom bardziej zachciało się czytać ;)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #814 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 19:22:15 »
ale że kto kogo zmusza?
Sytuacja w kraju, powodująca brak dostępu do innych rozrywek, chyba nie tak ciężko wywnioskować.

Offline Arne

« Odpowiedź #815 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 19:58:49 »
No właśnie, trzeba naprawić sytuację w kraju, żeby przez nią nikt już nie był zmuszany do czytania :)

Offline xanar

« Odpowiedź #816 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 19:59:31 »
No jak brak rozrywek w Cyberpranka można pograć przecież.  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #817 dnia: Cz, 24 Grudzień 2020, 23:06:10 »
Kolejny argument żeby poczytać. ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Death

« Odpowiedź #818 dnia: Pt, 25 Grudzień 2020, 11:45:50 »
Prawda jest taka, że wiele z tych prezentów książkowych już na półce zostanie. Więcej jest kupowane niż czytane. Szczególnie na prezenty.
No jak brak rozrywek w Cyberpranka można pograć przecież.  :)
Właśnie gram. Fabuła to majstersztyk. Główne misje oraz misje poboczne, które zlecają nam ważne postacie poboczne to miazga.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #819 dnia: Śr, 30 Grudzień 2020, 10:11:41 »
Fajnie, że wyszedł drugi tom Ery Apocalypse'a. Tylko po pierwsze nie ma go jeszcze na Tantisie. Pewnie mają przerwę świąteczną. Mam nadzieję, że do Trzech Króli dadzą to do oferty. Po drugie - na razie na Ceneo są dość drogie oferty. Komiks jest 30 stron krótszy od New X-Men tom 3, a kosztuje 10 zł więcej. Najtańsza oferta jest na stronie samej Muchy, ale oni nie mają punktów odbioru, a darmową dostawę od 200 zł. Nie mam aż takich potrzeb co do pozycji Muchy na razie, bo u nich New X-Men 3 to już 88 zł. Zresztą dwie pozycje i tak by nie wystarczyły.

Online michał81

« Odpowiedź #820 dnia: Śr, 30 Grudzień 2020, 10:21:12 »
Jest na gildii w bardzo dobrej cenie. A jak się robi zamówieni powyżej 300 to masz darmową wysyłkę.  8)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #821 dnia: Śr, 30 Grudzień 2020, 11:06:20 »
To jest ta sama cena co u Muchy - 83.30 zł. Drogawo. A na Gildii to ja mam teraz zawsze darmową dostawę na Mokotów. :)

Offline xanar

« Odpowiedź #822 dnia: Śr, 30 Grudzień 2020, 11:12:06 »
No Bazyl, ale teraz w mieście mieszkasz to cię stać  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #823 dnia: Śr, 30 Grudzień 2020, 11:41:40 »
Ale tak na dobrą sprawę, to gdzie i ile taniej kupi się nowość od Muchy? Tantis będzie miał zniżkę 32%, to raptem 2% taniej niż na Gildii, a jednak trzeba dłużej czekać, zanim dostaną. Ja rozumiem, żeby to była różnica 8-10% między Gildią, a Tantisem, jak jest w przypadku Egmontu, Kurca, czy KG. Ewentualnie jak komuś naprawdę się nie spieszy, to czekać kilka miesięcy, na jakąś promocję 35%, by uzupełnić więcej zaległości. Ale czekać na jeden tytuł, by oszczędzić 2 zł?  ;D

Offline Teli

« Odpowiedź #824 dnia: Śr, 30 Grudzień 2020, 11:52:52 »
Bazyl weź nie ciskaj bo Ci świnka skarbonka pęknie od tych groszaków.
Poczekasz do listopada i kupisz sobie u Muchy w promocji na black friday z 40% rabatem tom 2 i 3 dorzucisz 4 z nowości i akurat będziesz miał darmową przesyłkę.
Wydajesz 2-3K na Egmonty sprzed pół roku lub lepiej to i na tomy muszki możesz nieco przeczekać. Nie rób afer.