Czyli Hachette nie traktujemy jako wydawcy komiksów?
Ja traktuję, jak najbardziej, ale niestety przy komiksach od Hachette nie ma podanej liczby stron (sprawdzałem na Gildii i na stronie Empiku). Szkoda, że nie ma, bo jednak wydają sporo jak na polski rynek. Na wykresie z liczbą wydanych egzemplarzy Hachette już będzie.
Nie wiem czy na tej podstawie można mówić o spadku - nie sądzę, żeby Egmont plan wydawniczy ustawiał po ilości stron a nie po ilości sztuk.
Wiadomo, to tylko jedna ze składowych, za mało na jakąkolwiek analizę. Może za kilka miesięcy po prezentacji katalogu będziemy trochę mądrzejsi.
A dołożyłbyś jeszcze na drugim wykresie sumę wszystkich pozostałych razem wziętych (bez Egmontu)?
Proszę bardzo:

Nie dodałem legendy, ale ten czarny to Egmont, a ten zielono-szarawy to reszta wydawców. Są to jednak tylko wydawcy w mojego poprzedniego wykresu, w poprzednich latach na pewno sporo wydawało KBOOM, Wydawnictwo Komiksowe, brakuje wspomnianego Hachette. Ile i tak widać ładny trend wzrostowy.
Ciekawy byłby wykres średniej ceny za stronę danego wydawnictwa w danym roku, ale to już trzeba by mieć trochę więcej czasu żeby takie dane zebrać albo być studentem, który napisze pracę magisterską o kształtowaniu się cen i rynku komiksowego w Polsce w XXI wieku. Jak bym miał czas to sam bym taką pracę napisał 
Mam zapisaną i cenę, i liczbę stron, więc coś się ogarnie

. Ale to za tydzień, dwa, bo teraz ciężko z czasem.