Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3258055 razy)

Lagroht, bfg, roble, radioblackmetal i 19 Gości przegląda ten wątek.

Offline Michał

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #25890 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 21:14:29 »
A ja w ramach zadośćuczynienia chcę przyśpieszenie slaina albo solo...
.. dużo solo  :)

Offline 79ers

« Odpowiedź #25891 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 21:19:08 »
Może koszulki dla wiernych fanów - z przodu logo a z tyłu na całe plecy piwnica.
i tak jak czapki w kolekcjach wszystkie w jednym rozmiarze?

Online Saruto

« Odpowiedź #25892 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 21:24:11 »
Podejrzewam, że dla prawdziwych fanatyków Studia Lain odpowiednim zadośćuczynieniem będzie jedynie opcja w stylu dodatkowej limitowanej okładki z roznegliżowaną damą.
Właśnie tego się obawiam przy damskich przygodach z Lain USA ;)

Offline KaraSOREl

« Odpowiedź #25893 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 21:30:07 »
Właśnie tego się obawiam przy damskich przygodach z Lain USA ;)
Obawiasz się roznegliżowanych dam?

btw. będzie dodruk szambala 1?

Offline Liarus

« Odpowiedź #25894 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 22:02:06 »
Ja to biorę to jako lesson leaned. Mam nadzieję, że Studio już sobie da spokój z "łączonymi" okładkami, a jeśli jeszcze takie pomysły będą to zakomunikuje w odpowiedni sposób czego możemy się spodziewać. Wg mnie po tych wyjaśnieniach i przykladach od image, nie powinni nic oferować klientom, tylko wynieść (jak i my) naukę z tej sytuacji. Inni gubią strony, drukują w niskich rozdzielczościach albo zamazują tytuły w paincie i zero wytłumaczenia czy próby dogadania się. Ja tam czekam na Scorched
« Ostatnia zmiana: Nd, 09 Listopad 2025, 22:10:45 wysłana przez Liarus »

Online Saruto

« Odpowiedź #25895 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 22:04:26 »
Obawiasz się roznegliżowanych dam?
Bardziej przemyśleń piwniczaków ;) Jak czasami czytam komentarze na fb, to stwierdzam że roznegliżowaną kobietę widzieli tylko na obrazkach ;)

Offline komiks

« Odpowiedź #25896 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 22:06:46 »
propozycje typu zakladki czy pocztowki sa do ugryzenia - nie jestem fanem, ale...
w kazdym razie jak macie pomysly to zawsze poslucham
nie twierdze ze to zrobimy, ale kto wie ;)

Studio Lain jest obecnie jedynym wydawcą Spawna na PL, a marka McFarlane'a mocna w merchandisingu, myślę że pomył im się spodoba. Pocztówki, zakładki, są w zasięgu, wydawnictwa mangowe mają to praktycznie w stałej ofercie.

Możliwości są...

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #25897 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 23:07:08 »
Z dwie, trzy zakładki spoko. Co ja zrobię z pocztówką? Swoją drogą nikt nie będzie kładł obok siebie komiksów i przeżywał jak skopana jest panorama, chociaż w sumie ktoś może mieć taką obsesję. Nauka na przyszłość, żeby nie iść w okładki z panoramami.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Crono

« Odpowiedź #25898 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 23:15:22 »
Te wszystkie pocztówki, zakładki, obwoluty i inne gówna to dla mnie największe zło polskiego rynku mangi.

Offline Voitas

« Odpowiedź #25899 dnia: Nd, 09 Listopad 2025, 23:32:20 »
Może czytajcie te komiksy zamiast układać je koło siebie i patrzeć czy pasują okładki. Czasami zastanawiam się czy Wy serio nie macie życia i innych zmartwień? Uwielbiam czytać te gównoburze z niczego

Online Melkazir

« Odpowiedź #25900 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 00:49:07 »
Może czytajcie te komiksy zamiast układać je koło siebie i patrzeć czy pasują okładki. Czasami zastanawiam się czy Wy serio nie macie życia i innych zmartwień? Uwielbiam czytać te gównoburze z niczego
To komiksy się czyta, a nie ogląda?  :o

Offline Takesh

« Odpowiedź #25901 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 08:03:18 »
Ja nie wziąłem okładek łączonych. Ale z największą przyjemnością kupię zakładki  ;D

Offline Dracos

« Odpowiedź #25902 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 08:05:42 »
@MałaKasia Oj nie idźmy ta drogą że w przypadku napotkania trolli przestają kompetentne osoby jak ty pisać

Po drugie nie pamiętam już kto miał problem ale akurat kolega @pokia się zna na swojej robocie. Kto był na forum i czytał gówno burzę przy wydaniu Tomb Raidera ten pamięta jak dosłownie w kilka minut "poglądowo" pokazał jak powinny wyglądać okładki poszczególnych zeszytów.

Co do meritum na zasadzie nie znam się, nie kupiłem, mi to lotto

Generalnie myślałem że okładka się połączy, ale gdyby wszystko powyżej nie miało zastosowania to myślę że i tak bym szat nie rozdzierał bo po pierwsze na fabułę i rysunki to nie wpływa a po drugie ile razy będzie rozkładać ten komiks okładkami i się mu przyglądać? ( Tylko tak szczerze )

Offline Jasiek

« Odpowiedź #25903 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 09:07:17 »
Ubaw po pachy. Zachowujecie się jak rozbisurmanione bachory, które nie dostaną tego czego oczekiwały i teraz wymyślają/wymuszają od wydawcy jakieś pierdoły na otarcie łez. Na UJ komu jakieś plakaciki, zakładeczki, ja pierdziele. Dorosłe chłopy, a gorzej jak przedszkolaki.

@studiolain- nie słuchajcie tych durnych sugestii, nie idźcie w stronę gadżeciarstwa, skupcie się tylko na wydawaniu komiksów.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #25904 dnia: Pn, 10 Listopad 2025, 10:19:31 »
Ubaw po pachy. Zachowujecie się jak rozbisurmanione bachory, które nie dostaną tego czego oczekiwały i teraz wymyślają/wymuszają od wydawcy jakieś pierdoły na otarcie łez. Na UJ komu jakieś plakaciki, zakładeczki, ja pierdziele. Dorosłe chłopy, a gorzej jak przedszkolaki.

@studiolain- nie słuchajcie tych durnych sugestii, nie idźcie w stronę gadżeciarstwa, skupcie się tylko na wydawaniu komiksów.

Może po prostu wysyłaj pieniądze na konto SL i w ogóle nie oczekuj dostawy komiksów. To jest relacja klient-dostawca i ludzie mają prawo oczekiwać konkretnego produktu. Ja ty chcesz się po prostu zaprzyjaźnić to rób to za swoją kasę.
« Ostatnia zmiana: Pn, 10 Listopad 2025, 10:23:43 wysłana przez tomekrusłan »