Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3246927 razy)

xardas (+ 1 Ukrytych) i 19 Gości przegląda ten wątek.

Offline dinogal

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #25515 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 18:55:20 »
W moje ręce wpadły dwa kolejne egzemplarze Tablicy Wenus i jak widać Białostockie Zakłady Graficzne wciąż w wysokiej formie (oprócz przesunięć na grzbiecie oba tomy są mega krzywe). Poszedł błyskawiczny zwrot i ja już odpuszczam i zostawiam sobie swój egzemplarz, który w porównaniu do tych jest doskonały.

Pytam bez żadnej złośliwości, co na tym zdjęciu jest nie tak?

Offline Xmen

« Odpowiedź #25516 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 19:01:59 »
Chyba chodzi o to, że grafika z okładki nachodzi delikatnie na grzbiet.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #25517 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 19:17:45 »
Dobrze, że nie pracujecie w drukarni albo przy DTP 😄
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Castiglione

« Odpowiedź #25518 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 20:00:01 »
Pytam bez żadnej złośliwości, co na tym zdjęciu jest nie tak?
Cały grzbiet jest przesunięty do boku, powinien być wypośrodkowany.

Offline Xmen

« Odpowiedź #25519 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 20:25:58 »
Aaa, widzę. Niewiedza była błogosławieństwem, teraz już nie zasnę.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Melkazir

« Odpowiedź #25520 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 20:36:58 »
Ja Gildię tak męczyłem z Afrodytą, że teraz chyba szukają dla mnie idealnego egzemplarza Tablic, bo jeszcze nie dostałem w ogóle mojego zamówienia, a widzę, że ludzie na forum to już zdążyli zareklamować i dostać nowy  :'(

Offline Castiglione

« Odpowiedź #25521 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 21:05:58 »
Ja też mam lekko przesunięty, może trochę mniej niż na zdjęciu, ale nie będę z tego powodu reklamować, nie odznacza się to na tyle, żeby mi przeszkadzało.

Offline dinogal

« Odpowiedź #25522 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 08:53:36 »
I gildia uznaje takie reklamacje jak przesunięcie tytułu czy wejście 1/2mm okładki na grzbiet? Nie odpisują że to cecha produktu czy też że mieści się w tolerancji wydawniczej czy coś takiego ?

Offline Leyek

« Odpowiedź #25523 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 11:48:50 »
Ja pitolę, rozumiem mocno uderzony grzbiet czy kant, jakieś pogniecione/rozdarte strony w środku. Ale na takie pierdoły tracić swój czas i generować dodatkowe śmieci i straty zasobów (wysyłka w jedną i drugą stronę). Jak to potem będzie latami stało na półce (albo równie prawdopodobne w kartonie czy w szafie) i nikt nie będzie zwracał uwagi.

Ja swój egz. już dawno temu przeczytałem (dobra rzecz) i nawet nie spojrzałem jak wygląda grzbiet.

Offline Melkazir

« Odpowiedź #25524 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 12:05:18 »
I gildia uznaje takie reklamacje jak przesunięcie tytułu czy wejście 1/2mm okładki na grzbiet? Nie odpisują że to cecha produktu czy też że mieści się w tolerancji wydawniczej czy coś takiego ?
Wszystko uznają, ale jak to jakaś pierdoła to mogą odpisać, że nie mają takiego egzemplarza bez takiej wady i wtedy zwracają pieniądze za produkt

Offline Melkazir

« Odpowiedź #25525 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 12:07:49 »
Ja pitolę, rozumiem mocno uderzony grzbiet czy kant, jakieś pogniecione/rozdarte strony w środku. Ale na takie pierdoły tracić swój czas i generować dodatkowe śmieci i straty zasobów (wysyłka w jedną i drugą stronę). Jak to potem będzie latami stało na półce (albo równie prawdopodobne w kartonie czy w szafie) i nikt nie będzie zwracał uwagi.

Ja swój egz. już dawno temu przeczytałem (dobra rzecz) i nawet nie spojrzałem jak wygląda grzbiet.
Dla mnie najważniejszy jest grzbiet, bo wszystko po przeczytaniu stoi na półce (możliwe, że niektóre w przyszłości odsprzedam). Dla mnie nie ma czegoś takiego jak mała rzecz. Jeśli coś mnie denerwuje, a wydałem na to swoje ciężko zarobione pieniądze to chcę otrzymać produkt bez wad jak inni. Po prostu szanuję samego siebie

Offline misiokles

« Odpowiedź #25526 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 12:32:48 »
Ja nie wierzę w mityczne 'ciężko zarobione pieniądze '.

Online studio_lain

« Odpowiedź #25527 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 12:50:28 »

to skrobnij dla odmiany cos Tablicy :) jestem ciekaw twoich wrazen :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Online studio_lain

« Odpowiedź #25528 dnia: Cz, 30 Październik 2025, 12:52:44 »
Dla mnie najważniejszy jest grzbiet, bo wszystko po przeczytaniu stoi na półce (możliwe, że niektóre w przyszłości odsprzedam). Dla mnie nie ma czegoś takiego jak mała rzecz. Jeśli coś mnie denerwuje, a wydałem na to swoje ciężko zarobione pieniądze to chcę otrzymać produkt bez wad jak inni. Po prostu szanuję samego siebie

spoko stary kazdy ma swoje "natrectwa" ;) jak pisalem dla mnie jako fana to zaden problem, ale rozumiem ze dla kogos moze nim byc - ja przestalem sluchac winyli bo zmaiast na muzyce skupialem sie na irytujaych mnie trzaskach i zastanawialem sie kiedy znow cos trzasnie ;) a nie co fajnego uslysze, a innym to nie przeszkadza :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline komiks