Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3270549 razy)

simon84w, OokamiG, PetrusVII, Kandor, carnivale i 42 Gości przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #24750 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 18:04:09 »
Ja nie rozumiem, co was tak boli w tym Taurusie - ma prawo tak uważać, dokładnie to samo pisze tu niejeden czytelnik. Ja tam bardziej szanuję, gdy ktoś wypowiada swoją opinię niż kiedy siedzi cicho, bo "nie wypada".

pierwszy
Ten w sumie taki mało cartoonowy.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24751 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 18:12:25 »
e...? malo cartoonowy? przeciez to jest esencja :) tak jak np Katjek i Koko w kosmosie :)

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline michał81

« Odpowiedź #24752 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 18:16:26 »
Mieliśmy już nie lobbować za Slainem, bo Uberkierownik się denerwuje... ::) :P ;D
Ruch wyzwolenia Slaina domaga się zapowiedzi kolejnego tomu!!!!!!

Offline michał81

« Odpowiedź #24753 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 18:22:55 »
Przecież to nie jest już "pan z Taurusa", to że obsługuje stoisko czy sklep nie oznacza, że od razu prezentuje stanowisko całego wydawnictwa, gdzie kierownictwo jest całkiem inne. To są jego bardziej osobiste poglądy, jak Kołodziejczaka lub Trzewiczka, kiedy rozpadł się ich youtubowy związek i wyszły jakieś niesnaski jak to przy rozstaniu bywa. 

Offline Castiglione

« Odpowiedź #24754 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 18:24:37 »
e...? malo cartoonowy? przeciez to jest esencja :) tak jak np Katjek i Koko w kosmosie :)
Dla mnie pierwsze skojarzenie to Moore z "Szoków przyszłości", a nigdy tych komiksów nie traktowałem jako cartoon.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24755 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 18:26:34 »
cartoon - i to piekny :) ze swietnymi historiami wagnera i granta

jak chcesz to ci powrzucam wiecej grafy

a jak lubice cartoonowe komiksy dla doroslych

zajrzyjcie tutaj - to jest zyla zlota ;)

https://www.fluideglacial.com/catalogue
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Wrzesień 2025, 18:37:55 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline komiks

« Odpowiedź #24756 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 19:04:37 »
Wygląda fajnie, nawet bym powiedział Nemesisowo, ale jeśli reklamujesz to jako cartoon, to obawiam się, że będzie mało zjadliwe fabularnie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Leszek

« Odpowiedź #24757 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 19:06:21 »
No i chyba było coś, że to nie jest normalne, że trzeba o konkretnej godzinie, gdzieś tam z telefonem czatować.
A propos tego czatowania, czy było już podane kiedy przedsprzedaż będzie Vae victis?
Jakoś nie mogę znaleźć, potem kilka dni tu nie zajrzę i zanim się zorientuję będzie już wykupione. ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24758 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 19:08:52 »
ja to kiedys nazwalem kajtek i koko na kwasie
komediowa space-opera - wagner i grant pisza bardzo fajne historie
rewelacyjny klasyk

natomiast cosmik roger - to jest taka piekna jazda po s-f typu valerian itp - bomba
generlanie polecam komiksy z fluide glacial - co prawda czytalem tylko nielegalne skanlacje na angielski
ale w kategorii cartoon dla 18 plus nie maja sobie rownych

« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Wrzesień 2025, 19:18:08 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24759 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 19:09:19 »
A propos tego czatowania, czy było już podane kiedy przedsprzedaż będzie Vae victis?
Jakoś nie mogę znaleźć, potem kilka dni tu nie zajrzę i zanim się zorientuję będzie już wykupione. ;)

nie podawalem - staram sie wrzucac w stopke jak cos wiem :)

Vae Victis - druk

Offline Adolf

« Odpowiedź #24760 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 19:15:05 »
@MałaKasia Nie pierwszy raz tak poważnie bronisz Pana Byczka. Nie wiem co Was łączy, ale gdybym był Twoim mężem i zobaczył jak zażarcie wybielasz badboya, a nawet dajesz delikatnego pstryczka userowi co o nim wspomina, to już bym miał poważny alert w głowie. Pracuję w korpo i widzę, że znajomości i dobre relacje to podstawa w biznesie. Ty i ja obracamy się w innych kręgach. Ja jako fan nie muszę się krępować i jak widzę, że Byczek robi jakieś dziwne akcje, to nie muszę się bawić w PR, tylko wśród innych fanów tępimy jego zachowanie.

I widzę, że Mr Bull przy Cyberforce bardzo może zyskać, bardziej jak na The Darkness, bo oprócz podkupywania komiksów z Gildii, szczególnie limitek i sprzedawania ich na Enklawie, dodatkowo może rozładowywać swoją zawiść nakręcając zawiedzionych fanów, którzy Cyberforce nie dostaną. A on nie jest jedynym skalpelem w branży. Z jednej strony radość, że dostaniemy Wild Cats od Egmontu, a z drugiej strony stworzy to Studiu Lain "drobny problem".

Offline michał81

« Odpowiedź #24761 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 19:35:55 »
@MałaKasia Nie pierwszy raz tak poważnie bronisz Pana Byczka. Nie wiem co Was łączy, ale gdybym był Twoim mężem i zobaczył jak zażarcie wybielasz badboya, a nawet dajesz delikatnego pstryczka userowi co o nim wspomina, to już bym miał poważny alert w głowie. Pracuję w korpo i widzę, że znajomości i dobre relacje to podstawa w biznesie. Ty i ja obracamy się w innych kręgach. Ja jako fan nie muszę się krępować i jak widzę, że Byczek robi jakieś dziwne akcje, to nie muszę się bawić w PR, tylko wśród innych fanów tępimy jego zachowanie.

I widzę, że Mr Bull przy Cyberforce bardzo może zyskać, bardziej jak na The Darkness, bo oprócz podkupywania komiksów z Gildii, szczególnie limitek i sprzedawania ich na Enklawie, dodatkowo może rozładowywać swoją zawiść nakręcając zawiedzionych fanów, którzy Cyberforce nie dostaną. A on nie jest jedynym skalpelem w branży. Z jednej strony radość, że dostaniemy Wild Cats od Egmontu, a z drugiej strony stworzy to Studiu Lain "drobny problem".
Adolf tobie to już totalnie odjebało, z tymi sugestiami byś się powstrzymał. Bo raczej to ty masz jakiegoś crusha w kwestii Kuby Pietrasika skoro tak często o nim wspominasz. Myślę że lepiej załatw to z nim w twarzą w twarz a nie sugerujesz jakieś rzeczy które nie mają miejsca. Przerosłeś na tym forum Bazyla, a to było naprawdę trudne.
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Wrzesień 2025, 19:38:15 wysłana przez michał81 »

Offline Xmen

« Odpowiedź #24762 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 22:44:35 »
Ja nie rozumiem, co was tak boli w tym Taurusie - ma prawo tak uważać, dokładnie to samo pisze tu niejeden czytelnik. Ja tam bardziej szanuję, gdy ktoś wypowiada swoją opinię niż kiedy siedzi cicho, bo "nie wypada".
Masz rację. Całkiem fajnie by było gdyby miał tyle odwagi, żeby powiedzieć studio lain, a nie wydawca skądś tam, czy jakieś podobne rzeczy. W sumie ten cały wywiad trochę słabo wypadł, Taurus miał sporo za uszami, chcieli się wybielić, bo wiadomo, że problemy osobiste, ale mimo tego musieli wbić malą szpileczkę, że ktoś tam coś źle robi. Zmiany najlepiej zaczynać od siebie. W sumie odwagę mogli znaleźć w sobie wcześniej zamiast zwodzić klientów.
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Wrzesień 2025, 22:49:34 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Masonna

« Odpowiedź #24763 dnia: Nd, 28 Wrzesień 2025, 22:52:52 »
Dobrze że wróciliście do ważnego wątku, bo tu próbowano wrócić do gadania o komiksach. Nie ma takich offtopów, dziękuję dobranoc!  ;D
Komary rypią...

Offline Adolf

« Odpowiedź #24764 dnia: Pn, 29 Wrzesień 2025, 00:40:22 »
Adolf tobie to już totalnie odjebało, z tymi sugestiami byś się powstrzymał. Bo raczej to ty masz jakiegoś crusha w kwestii Kuby Pietrasika skoro tak często o nim wspominasz. Myślę że lepiej załatw to z nim w twarzą w twarz a nie sugerujesz jakieś rzeczy które nie mają miejsca. Przerosłeś na tym forum Bazyla, a to było naprawdę trudne.

Skoro mówimy o sugestiach, to zastanawiające, że Ty tak bardzo stajesz w obronie skompromitowanych wydawców. Najpierw Scream i piętnowanie mnie za każdym razem gdy wspominałem aferę papierową, a teraz boli Cię, że wspominam Pana Byczka i jego niehonorowe aktywności. Jeszcze nic nie mówiłeś na temat Muchy, a też z niej śmiechuję, podobnie jak sporo userów na forum. Ale Mucha już nie ma stoisk na festiwalach, to do nich nie zagadujesz. Niestety, na forum nie raz się kompromitowałeś, bo czegoś nie rozumiałeś i ciężko było Ci zrozumieć. Dlatego sądzę, że nie zrozumiałeś dokładnie mojego przesłania i obaw jakie się we mnie budzą gdy widzę ścierające się grupy biznesowe. A tak poza tym to późno zareagowałeś. Zawsze pisząc jakiegoś bardziej kontrowersyjnego posta to w głowie mam tylko odliczanie 3... 2... 1... Michał złapał haczyk! I tak! Znowu zarzuca mi obsesję i znowu przyrównał mnie do Bazyla! Brawo Michale za generyczną reakcję.