Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3241490 razy)

simon84w, tuco i 17 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #24105 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 18:11:10 »
To jest już taki wątek-śmietnik, że ja zacząłem czytać tylko czerwone posty z datami sprzedaży. Mam wrażenie, że Arka kręci rekordowa ilość stron dla pojedynczego wątku.

Nie jestem adminem. Nie moge niczego usuwac jak np klotnie xmena z waynem, ktorzy dali sie wkrecic w destrukcyjny mechanizm socjali.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline snk

« Odpowiedź #24106 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 20:03:11 »
Myślę, że rzucanie niektórych tytułów z Marvela działa motywująco na innych wydawców, więc powinniśmy być jak najbardziej ZA  :D

Jeśli tak to może zadziałać to ja tutaj rzucę Spider-Mana 2099 od Petera Davida :)

« Odpowiedź #24107 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 21:14:17 »
Apel W MOIM imieniu (moim, bo pewien osobnik tutaj znów mi powie, że wypowiadam się w imieniu innych, ale patrząc na głosy tutaj niektórzy się ze mną zgodzę):

Arek, wiem, że masz dla Lainu wypracowany model sprzedaży, ale przy Marvelu rozważ go jak to robi Mucha czy Egmont - wynacz datę premiery, i w tym dniu po prostu niech ruszy sprzedaż, każdy kto kupi, to dostanie swój komiks parę dni później. A nie bawimy się w podchody miesiąc wcześniej. Również nakład powinien być większy, nawet niż Spawny - pomyśleć o jakimś miejscu gdzie można te komiksy trzymać, może skoro masz dobre kontakty z Gildią dogadaj się z nimi żeby i nich trzymać komiksy cały czas?
Nakład musi być spory, bo Marvel to taka marka, że przynajmniej niech przez parę miesięcy będą dostępne te komiksy, żeby nie było, że jak nie zamówisz w ciągu paru dni od premiery to za przeproszeniem pocałujesz klamkę. Dodruki to już inna kwestia, i na razie nie ma co o tym mówić.
Ale niech przynajmniej Marvel będzie pozbawiony tego, że musisz na gwałt kupić, bo masz z tyłu głowy, że jak nie teraz to nigdy.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Adolf

« Odpowiedź #24108 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 21:56:56 »
@wayne_collector Nie ma szans. Jeśli Arek coś wyda z Marvela, to będzie coś takiego, co inni wydawcy nie chcą palcem tego ruszyć, czyli ma mniejszy potencjał sprzedażowy. Coś poza tradycyjnym superhero. Zapewne materiał wielkości omnibusu, więc ryzyko wydania jeszcze bardziej wzrasta. Pewnie będą dwa tomy po 700 stron. Prognozowany koszt: 500 zł. Nakład Spawna z tego co zrozumiałem jest responsywny, czyli są jakieś widełki. Podobnie Arek chce zrobić z Witchblade i trzymam kciuki by się udało, bo taki komiks zasługuje na bycie u więcej niż 800 fanów. Witchblade także tanie nie będzie. 450 zł minimum. I tak, odkładaj już sobie bejmy na przyszłe komiksy Lain, bo X-Men i reszta czekają aż się podłożysz i nie będą szczędzić Ci szydery.

Offline Yorik

« Odpowiedź #24109 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 22:13:48 »
Arek, pewnie chodził Ci po głowie ten dżentelmen:

"Go ahead....I've had to deal with worse."

« Odpowiedź #24110 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 23:17:04 »
I tak, odkładaj już sobie bejmy na przyszłe komiksy Lain, bo X-Men i reszta czekają aż się podłożysz i nie będą szczędzić Ci szydery.
Właśnie powoli to robię, bo 2026 to będzie pod względem Lain dużo wydatków, i dużo dużych kwot...
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline michał81

« Odpowiedź #24111 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 00:03:46 »
Jeśli Arek coś wyda z Marvela, to będzie coś takiego, co inni wydawcy nie chcą palcem tego ruszyć, czyli ma mniejszy potencjał sprzedażowy. Coś poza tradycyjnym superhero. Zapewne materiał wielkości omnibusu, więc ryzyko wydania jeszcze bardziej wzrasta. Pewnie będą dwa tomy po 700 stron. Prognozowany koszt: 500 zł. Nakład Spawna z tego co zrozumiałem jest responsywny, czyli są jakieś widełki. Podobnie Arek chce zrobić z Witchblade i trzymam kciuki by się udało, bo taki komiks zasługuje na bycie u więcej niż 800 fanów. Witchblade także tanie nie będzie. 450 zł minimum. I tak, odkładaj już sobie bejmy na przyszłe komiksy Lain, bo X-Men i reszta czekają aż się podłożysz i nie będą szczędzić Ci szydery.
Skąd wiesz co Arek wyda? Wysłał ci listę tytułów?

Offline eyesore

« Odpowiedź #24112 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 09:26:05 »
Skąd wiesz co Arek wyda? Wysłał ci listę tytułów?
"Jeśli" tryb przypuszczający, warto czytać dokładnie  ;)

Ale zgadzam się co do tezy że to będzie temat który inni wydawcy nie chcą ruszyć. Fajnie jak by ruszył cos z Max'a (ale w sumie nie wiem czy cos zostało fajnego więc też tylko "gdybam").

Offline Castiglione

« Odpowiedź #24113 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 09:33:32 »
Akurat "jeśli" w tej wypowiedzi tyczy się tego, czy w ogóle coś wyda, i tylko to jest napisane w formie przypuszczenia, reszta zdania nie jest.

Offline eyesore

« Odpowiedź #24114 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 09:43:47 »
Akurat "jeśli" w tej wypowiedzi tyczy się tego, czy w ogóle coś wyda, i tylko to jest napisane w formie przypuszczenia, reszta zdania nie jest.
no tak, czytam "jeśli", "zapewne", "pewnie" no ale ok, "zapewne" masz rację  :)

Offline kosmoski

« Odpowiedź #24115 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 10:10:40 »
Czy kolejny Slaine będzie w przyszłym roku?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24116 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 10:21:58 »
Czy kolejny Slaine będzie w przyszłym roku?

wyczuwam lobby ;)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline eyesore

« Odpowiedź #24117 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 10:30:23 »
wyczuwam lobby ;)
I bardzo dobrze wyczuwasz bo kiedy będzie kolejny Slaine?  ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24118 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 10:31:22 »
I bardzo dobrze wyczuwasz bo kiedy będzie kolejny Slaine?  ;)

wiadomo przecież, kiedy trójka się zjednoczy ;)

a poważnie musze się rozładować z tego co mam - przynajmniej część

serio przegiąłem pałę z zakupami ;)
« Ostatnia zmiana: Wt, 09 Wrzesień 2025, 10:36:59 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Takesh

« Odpowiedź #24119 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 10:37:50 »
Lobby jest, bo to fajna seria i ludzie chcą jeszcze tych kilka części, które zostały do końca  8)