Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3241286 razy)

Interloper i 7 Gości przegląda ten wątek.

Offline Adolf

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #24090 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 13:54:19 »
a widziales zeby Egmont wydal omnibusa 1160 str ;)

ale prawda jest taka, ze nie wiem, kto na czym trzyma lape i jak :)

ale tym razem dalem panini bron w postaci 40 tytulow ;)

Egmont finezyjnie dzieli materiały z omnibusów. Mają tą plastyczność. Za to w portfolio Twojego wydawnictwa taki omnibus wyglądałby rewelacyjnie.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24091 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 14:11:21 »
ja tez bym podzielil na dwa, ale sprzedawal razem :)

ale jak ci pisalem - nie mam pojecia co z tego wyjdzie
lista dobrych komiksow z marvela nie wydanych u nas jest spora :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Xmen

« Odpowiedź #24092 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 14:52:06 »
Cóż, Xmen postanowił sobie za zadanie śmiać się ze mnie i wbijać mi szpileczki pod absolutnie każdym postem. Ale miło, że ktoś widzi absurd tego.
Yorik dobrze napisał - studiowałem dość ciężki kierunek, teraz zaczynam równie ciężkie nowe studia inżynierskie, a praca to dodatek żeby móc mieć pieniądze na hobby, ale i również na parę innych wydatków - bo tak się składa, że również dokładam się do rachunków za mieszkanie  ;)
Ale pewnie, lepiej na mnie wylać szambo i śmiać się, że mogę nie mieć 200zł na komiks. Owszem, dla takich jak ja 200zł w tą czy w drugą może zrobić różnice uwierz.
Ty to musisz mieć ciężko. Dokładasz się do rachunków za mieszkanie? niemożliwe! Możesz nie mieć na komiks, nic w tym złego, nie masz więc nie kupiesz, albo rezygnujesz z wakacji. Takie jest życie, prędzej czy później będziesz musiał dorosnąć. W twojej prośbie nie ma nic złego, zareagowałem akurat na twój post, bo większość twoich postów to koncert życzeń, roszczeń i wytycznych pełnych absurdu, albo lanie wody na pół strony nie wiadomo o czym.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #24093 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 15:24:15 »
Odezwał się którego posty lądują w koszu bardzo często, bo kręci gównoburzę o nic  ;)
I spoko, wiem to wszystko co mówisz, tak się składa, że właśnie tak ustalam swoje wydatki, odkładam oszczędności itp. więc ten etap dorośnięcia mam za sobą. Ty za to nie masz etapu dorośnięcia gdzie człowiek uczy się empatii - wylewasz na mnie pomyje od dyskusji o kobietach absolutnie pod każdym postem - dosłownie to wygląda mniej więcej tak:

Jak tak uważasz moje posty za bezsensowne to sobie wrzuć mnie do ignorowanych, i po problemie. I niby w mojej prośbie nie ma nic złego, ale tekst, że "Xddd Może niech na Boże Narodzenie przesunie, wtedy może dostaniesz w prezencie?" to w cholerę miły co? Empatia, aż wylała się z tych słów  ;)
Mówisz o dorośnięciu, a sam teraz się zachowujesz jak taki gówniarz który sobie zrobił kozła ofiarnego z jakiegoś gościa z klasy i będzie go zaczepiał i wbijał szpile absolutnie zawsze jak tamten gość się odezwie, czy coś zrobi - więc na razie pod tym względem sam powinieneś dorosnąć, zanim udzielisz tych rad komuś innemu
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Xmen

« Odpowiedź #24094 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 15:30:33 »
Jesteś niesamowity, rób to co robisz xddd
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online eyesore

« Odpowiedź #24095 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 15:36:14 »
Jesteś niesamowity, rób to co robisz xddd

też jesteś nie lepszy,
możecie założyć sobie osobny temat żeby tam się dotykać końcówkami?

Offline Brvk

« Odpowiedź #24096 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 15:39:58 »
Przedsprzedaż Tablicy Wenus w poniedziałek 15 września, godz 12 - sklep gildia

Będę w środku lasu w obcym kraju. Jestem ciekaw, czy dam radę złożyć zamówienie (jeśli mi się o nim przypomni 😁).

Przy okazji - nie mam siły czytać tego wątku na bieżąco: czy Kierownik zmiękł z tym Slainem w przyszłym roku? Oby.

Offline Xmen

« Odpowiedź #24097 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 16:01:44 »
też jesteś nie lepszy,
możecie założyć sobie osobny temat żeby tam się dotykać końcówkami?
Głodnemu chleb na myśli. Załóż jak chcesz dołączyć.

Offline Takesh

« Odpowiedź #24098 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 17:03:15 »
40 tytułów?? Serio? Mam nadzieję, że jest też trochę staroci, jak Tomb of Dracula i Warewolf by Night.

Ciekawe kto wyda Heroes Reborn. I GR2099. Oby nie Mucha...

Dołączam do pytania o Slaine'a: będzie w przyszłym roku??

Offline adamarluk

« Odpowiedź #24099 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 17:09:11 »
Czy kolejny Slaine będzie w przyszłym roku ?

Offline Midar

« Odpowiedź #24100 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 17:16:50 »
Przy okazji - nie mam siły czytać tego wątku na bieżąco: czy Kierownik zmiękł z tym Slainem w przyszłym roku? Oby.
To jest już taki wątek-śmietnik, że ja zacząłem czytać tylko czerwone posty z datami sprzedaży. Mam wrażenie, że Arka kręci rekordowa ilość stron dla pojedynczego wątku.

Offline Yorik

« Odpowiedź #24101 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 17:20:10 »
Arek to cwany gracz i doskonale wie co robi. Z wątkiem o singlach czytających komiksy przy kobietach też strzelił w dziesiątkę ;) mam przekonanie graniczące z pewnością, że te studia w Poznaniu o których opowiadał dotykały wątków socjologii bądź psychologii. Pozdrawiam Arek. To oczywiście żadna złośliwość.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

« Odpowiedź #24102 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 17:57:25 »
Arek to cwany gracz i doskonale wie co robi. Z wątkiem o singlach czytających komiksy przy kobietach też strzelił w dziesiątkę ;) mam przekonanie graniczące z pewnością, że te studia w Poznaniu o których opowiadał dotykały wątków socjologii bądź psychologii. Pozdrawiam Arek. To oczywiście żadna złośliwość.
Arek kiedys nawet wspomnial, ze studiowal socjologie. Tak wiec techniki sprzedazy ma w malym paluszku🙂

Offline zombie001

« Odpowiedź #24103 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 18:00:57 »
Zastanawiam się co Ci w głowie siedzi? Marvel to mocno wyeksploatowany temat. Dostrzegłeś tam jakąś perełkę, której nikt nie dostrzegł?
Myślę, że rzucanie niektórych tytułów z Marvela działa motywująco na innych wydawców, więc powinniśmy być jak najbardziej ZA  :D
___

Wiadomo kiedy ruszy sprzedaż "Tablicy Wenus" np. na Komiksiarni?

Gildie sobie chyba daruję.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline studio_lain

« Odpowiedź #24104 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 18:07:00 »
Arek kiedys nawet wspomnial, ze studiowal socjologie. Tak wiec techniki sprzedazy ma w malym paluszku🙂

Mam inna specjalizacje. Socjologia kultury :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie