Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3242475 razy)

pjoter84 (+ 1 Ukrytych) i 11 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #23685 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 14:42:24 »
jak czegos nie znasz to jak chcesz to krytykowac?
i tak nie bede wspieral tego czego otwarte komiksy sa czescia - bo ja sie zapoznalem z tresciami, ktore tam sa :) i nie chce miec z tym nic wpolnego :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Death

« Odpowiedź #23686 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 14:47:03 »
W każdym razie Donald Trump byłby ze Studia Lain bardzo dumny, to bestia znakomicie radząca sobie w kapitalizmie.  8) Żadne inne wydawnictwo nie rozbija banku tak szybko.

Offline dinogal

« Odpowiedź #23687 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 14:53:42 »
Co stoi na przeszkodzie by sprzedaż podstawki odpalić o 12:00, a limitek o 13:00 i czyż nie rozwiązuje to wszelkich problemów?
nie, bo najpierw byłoby bukowanie regularnych na wszelki wypadek i polowanie na limitki.
A nie można przy równym podziale okładek ze SPAWN część puli dać np Komiksiarni czy innym jeśli oczywiście będą chcieli jakąś pulę.

« Odpowiedź #23688 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 14:57:33 »
Pan za to jest częścią Otwartego anarchizmu.  :) Czyli zniesienia własności prywatnej (i jak tu wydawać komiksy!) i likwidacja państwa!

Czemu brak własności prywatnej miałby przeszkadzać w wydawaniu komiksów? Brak praw autorskich mógłby nawet ułatwić :P

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #23689 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 15:28:34 »
Haunt w takiej wersji, a nie okrojonej ;)

Offline gloriadeus

• Polubień: 207
  • JEDNA WOJNA JEST WASZA A DRUGA NIE JEST WASZA
« Odpowiedź #23690 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 15:28:59 »
jak czegos nie znasz to jak chcesz to krytykowac?
i tak nie bede wspieral tego czego otwarte komiksy sa czescia - bo ja sie zapoznalem z tresciami, ktore tam sa :) i nie chce miec z tym nic wpolnego :)

Pan tak na forum publicznym bezpodstawnie wmawia mi że nie wiem czym jest anarchia? Z jakiego powodu miałbym tego nie wiedzieć? Przecież wasze cele nie są wiedzą tajemną.  Propaguje Pan anarchizm na forum więc niech Pan przyjmuje krytykę a nie zarzuca brak wiedzy w 2025 roku.

Krytykuje Pan działalność Tomasza Kołodziejczaka a swoim oponentom zarzuca brak oczytania i wiedzy. (Osobiście nie śledzę poczynań Kołodziejczaka).
« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Sierpień 2025, 16:17:02 wysłana przez gloriadeus »

Offline michał81

« Odpowiedź #23691 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 15:33:48 »
Haunt w takiej wersji, a nie okrojonej ;)

było już wyjaśnione, że będzie tylko 18 zeszytów

« Odpowiedź #23692 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 15:35:24 »
Pan tak na forum publicznym bezpodstawnie wmawia mi że nie wiem czym jest anarchia? Z jakiego powodu miałbym tego nie wiedzieć? Przecież wasze cele nie są wiedzą tajemną.  Propaguje Pan anarchizm na forum więc niech Pan przyjmuje krytykę a nie zarzuca brak wiedzy w 2025 roku.

Tu widzimy walkę z anarchią przez utrzymywanie hierarchii, dzięki użyciu zaimka "Pan".

Offline jedrol

« Odpowiedź #23693 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 15:38:56 »

Błagam dajmy spokoj, kazdy ma swoje zdanie i swoje pogladay, Arek ma prawo chodzic gdzie chce, sa miejsca gdzie sam tez wolal bym sie nie pokazywac i pewnie tez bym nie poszedl (choc zdecydowanie sa to inne miejsca niz w wypadku Arka). Na calesz szczescie nikt mnie nigdzie nie zaprasza bo po co wiec mam ten problem z glowy :D

Jak chcecie podyskutowac o anarchi to prosze w innym temacie juz...

Offline Pestak

« Odpowiedź #23694 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 15:46:43 »
 To Haunt to - przynajmniej wizualnie- wygląda jak plagiat Venoma/Antivenoma. Chociaż w sumie Venoma też McFarlane współtworzył.  O czym to jest?

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #23695 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 15:57:06 »
Akurat brak wiedzy, czy wręcz odwrót od wiedzy to katastrofa XXI wieku. Na przypodobaniu się ludziom, którzy nie mają wiedzy opiera się cała opcja polityczna.
Batman returns
his books to the library

Offline gloriadeus

« Odpowiedź #23696 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 16:05:28 »
Błagam dajmy spokoj, kazdy ma swoje zdanie i swoje pogladay, Arek ma prawo chodzic gdzie chce, sa miejsca gdzie sam tez wolal bym sie nie pokazywac i pewnie tez bym nie poszedl (choc zdecydowanie sa to inne miejsca niz w wypadku Arka). Na calesz szczescie nikt mnie nigdzie nie zaprasza bo po co wiec mam ten problem z glowy :D

Jak chcecie podyskutowac o anarchi to prosze w innym temacie juz...

Dlaczego odnosisz się tylko do mojego wpisu?
Arek ma prawo napisać że nie będzie rozmawiał z  Kołodziejczakiem Tomaszem bo ten jest otwartą konserwą. Kiedy ja napisałem że Arek jest otwartym anarchizmem on stwierdził że nie powinienem wypowiadać się o anarchiźmie bo nie mam wiedzy ani oczytania.Więc kto komu zabrania?

« Ostatnia zmiana: Pt, 29 Sierpień 2025, 16:25:40 wysłana przez gloriadeus »

Offline gloriadeus

« Odpowiedź #23697 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 16:08:47 »
Akurat brak wiedzy, czy wręcz odwrót od wiedzy to katastrofa XXI wieku. Na przypodobaniu się ludziom, którzy nie mają wiedzy opiera się cała opcja polityczna.

Ale co to ma do mojego wpisu? Mam wiedzę na pewien temat a ty piszesz swoje refleksje na temat braku wiedzy.

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #23698 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 16:24:47 »
było już wyjaśnione, że będzie tylko 18 zeszytów

Wiem, ale komplet to komplet :P

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23699 dnia: Pt, 29 Sierpień 2025, 16:33:19 »
Dlaczego odnosisz się tylko do mojego wpisu?
Arek ma prawo napisać że nie będzie rozmawiał z  Kołodziejczakiem Tomaszem bo ten jest otwartą konserwą. Kiedy ja napisałem że Arek jest otwartym anarchizmem on stwierdził że nie powinienem wypowiadać się o anarchiźmie bo nie mam wiedzy ani oczytania.Więc kto komu zabrania?

Zle to odczyytujesz. Ja bardzo lubie spory i krytke to rozwija. Nie odnioslem sie do otwartego anarchizmu, tylko do tego co napisales pozniej. Anarchizmy sa rozne. Anarchia to nie anarchizm. Bez zlosliwosci polecam fajny dokument na youtube 3 czesci pt bez boga bez pana.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie