Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3246581 razy)

Popiel, Klima, plast, Xmen, Melkazir, zombie001, Lobo (+ 1 Ukrytych) i 15 Gości przegląda ten wątek.

Offline jedrol

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #23550 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:17:28 »
Wiec tak z dobrych wiadomosci okazalo sie ze jednak w pewnym momencie udalo sie kupic limitka a) co prawda sposob dostawy jest wysylka emialem i boje sie ze zniszczy sie podczas skanowania... :P

Offline Teli

« Odpowiedź #23551 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:20:56 »
Mamy nadzieję, że zakupy w Gildia.pl sprawiły Ci wiele radości

Arku, jeśli mogę Cię prosić to przekaż kolegom z Gildii żeby sobie odpowiedź w mailu zmienili. Bo po 40 minutach duszenia F5 i przeklinania obsługi sklepu do piątego pokolenia, człowiek dostaje takiego maila i nie wie czy wywalić monitor przez okno czy już wsiadać w autobus do Tworek żeby się zarejestrować na odział.

Ps. Ciężkim cudem udało mi się jakoś kupić czerwoną okładkę ale nie wiem czy to było warte kolejnych siwych włosów.

Offline death_bird

« Odpowiedź #23552 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:21:03 »
wiec tak co wiem...
- problem chyba w koncu dotarl do szefostwa

No to jak to w końcu jest: to jest dramat dla Gildii, bo oni na tym zarabiają czy przez ileś tam miesięcy do szefostwa nie docierało, że mają dramat (czyli nie bardzo traktują to jako problem)?

- limitki - tu nie mam lekarstwa bede tylko cisnal gildie ze musza cos z tym zrobic

Limitki zamieniłbym na okładki alternatywne. Po 1/3 nakładu. To powinno nieco zmniejszyć nacisk na nie.
Przy czym jak Spawn mnie nie interesuje i generalnie nie miałbym się co przejmować, ale gdy pomyślę co mnie czeka przy "Tablica Wenus" to serio popieram to co pisał Midar - Gildia Ci kiedyś pomogła, w zamian byłeś w stosunku do nich lojalny, ale jeżeli nie potrafią już poprowadzić sklepu to może jednak przyszedł czas na uznanie, że dług spłacony i pora szukać cywilizowanego partnera biznesowego.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Toranga

« Odpowiedź #23553 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:21:11 »
2 pytania z gatunku (zapewne) oczywistych:
  • Czy potrzebna jest znajomość Gunslinger Spawn przed lekturą King Spawn?
  • Czy przeczytanie King Spawn przed 250 zeszytami serii regularnej nie popsuje przyjemności z ich lektury?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #23554 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:21:27 »
i wcale nie jestem pewien czy drugi sklep czyli komiksiarnia by taki ruch udziwgnel  - bo to nie jest duzy sklep - pozostale to sa drobni sprzedawcy

Sądzę że Yatta by wam to ogarnęła.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Archie

« Odpowiedź #23555 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:23:36 »
- problem chyba w koncu dotarl do szefostwa
Daj mail to sprawimy, że dotrze DOBITNIE. :]

- takiego ruchu kosmicznego - jak teraz - gildia nigdy nie przezyla - zaden spawn i inny komiks nie cieszyl sie - tak kosmicznym zaintersowaniem
Ruch będzie jeszcze większy jak puścisz pierwszy tom regularnej serii.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline U.F.O

« Odpowiedź #23556 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:23:54 »
Przecież Gildia nic nie zmienia, za każdym razem jest tak samo.
- 12:00 rusza sprzedaż limitek - ludzie wpadają i spamuja ile się da żeby kupić upatrzona okładkę
- każdy wciska F5 jak szalony i stara się zamówić, przez co serwery się zapychają ilością zapytań
- gildia leży
- fartowni którzy 'wskoczyli' i zdołali zamówić, przestają spamować
- w pewnym momencie limitki się kończą i spam się kończy
- gildia wraca do normalności
- ludzie którzy od godziny starali się kupić swój wariant pozostają na lodzie
- jak zwykle pozostaje przekaz 'gildia zna problem i stara się go rozwiązać'

Następnym razem NIC się nie zmieni, ten schemat pozostaje IDENTYCZNY za każdym razem. Gildia ma to w nosie, co z tego ze serwery lezą przez ~godzine w trakcie 'eventu' i tak sprzeda limitki, a później wszystko wraca do normy.

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #23557 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:24:15 »
Mi się udało zamówić po ponad godzinie podstawkę.
Najlepsza jest wiadomość w mailu potwierdzającym:
"Mamy nadzieję, że zakupy w Gildia.pl sprawiły Ci wiele radości." 🤣

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #23558 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:25:37 »
Brak metod płatności. 😆

Przez 84 minuty, nie mogę kupić żadnej wersji, nawet regularnej, ponieważ ten "sklep", nie przewidział możliwości zapłacenia za zakupiony towar. 😆 Nie kupuję. Pierdolę - mówiąc parlamentarnie.

Offline LukCook

« Odpowiedź #23559 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:28:37 »
hm...
rozwazam takie rozwiazanie przy serii Spawn
koniec limitek - a zamiast nich okladki alternatywne tez dostepne przynajmniej kilka dni
jesli nie otrzymam potwierdzenia od ekipy z gildii ze cos zrobiono z problemem technicznym
to podejme taka wlasnie decyzje
limitk imialy byc kolekcjonerska zabawa a nie czyms co powoduje frustracje

Te wersje okładek powinny być dostępne we wszystkich sklepach z którymi współpracujesz a nie tylko w gildii.

Gildia przez prezentowaną niską jakość nie zasługuje na specjalne traktowanie.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #23560 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:29:45 »
Pomimo spokoju w trakcie kupowania i bycia przed komputerem punktualnie - po raz pierwszy nie udało mi się kupić okładki, którą chciałem. Bardzo mi zależało na czerwonym pakiecie, ale jak Gildia wygrzebała z leja po rozpróżni, to już jej nie było. Przykra sprawa i teraz nie wiem co tak naprawdę zrobić: brać podstawkę czy czekać aż do terminu premiery, że może limitki wrócą do sklepu. Ogólnie rzadko mi zależało na jakiejś okładce jakoś wybitnie - jak nie było to kupiłem inną i tyle, ale tutaj mi się mega ten pakiet podoba i czuć lekki żal i rozgoryczenie...

Offline Liarus

« Odpowiedź #23561 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:31:20 »
Co do tej dystrybucji. To Gildia pomimo tego jak działa nadal jest takim molochem? Ludzie nie przerzucili się na jakiś smak liter?
Bo jeśli to dalej taki moloch i ludzie wydają kasę to rzeczywiście dupa zbita i kto wie czy inny sklep sprzeda tyle sztuk.

Offline eyesore

« Odpowiedź #23562 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:32:59 »
próbowałem kupić limitkę, godzinę  po czym wyszło jak zwykle czyli całuj sie w dupsko bo już nie ma
kupowanie podstawki też zabrało mi 30 minut, ogólnie dramat,
naprawdę, jak będzie jakikolwiek inny sklep bezie 100 razy lepiej, nawet już niech będzie Atom

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #23563 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:34:33 »
A ja nadal kupić nie mogę. Z limitką A się już pożegnałem. Próbuję regularną i wisi… Jestem o tyle spokojny, że powinna być jeszcze przez kilka godzin więc spróbuję później, ale Arku, „fun z limitem” już dawno się skończył, frustracja narastała i dziś osiągnęła szczyt.
Ciekawe jak będzie z regularnym (800 sztuk) nakładem Witchblade…

Offline U.F.O

« Odpowiedź #23564 dnia: Cz, 28 Sierpień 2025, 13:37:10 »
IMO Smak Liter by podołał zadaniu. Zrób test Arku, wydaj jakiś komiks z serii usalain w smaku liter, tak samo jak w gildii, 200 200 400. Przecież to co dzieje się w gildii nie od dzisiaj, wola o pomstę do nieba ;(