Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3251263 razy)

licinus, Edgar i 9 Gości przegląda ten wątek.

Offline Lobo

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #23295 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 16:52:19 »
Moim zdaniem bzdury
Niedzielni komiksiarze nie wydają kilka stów na jakiś anonimowy komiks
A większość zainteresowanych wie czego się po tym tytule spodziewać i myślę że komiks sprzeda się lepiej niż niejeden frankofon od Lain
Moim zdaniem komiks się nie sprzeda i wiele osób z FB (niedzielni komiksiarze spod znaku - najpierw kupuję potem sprawdzam co kupiłem) zrazi się do wydawnictwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #23296 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 16:55:58 »
a co Michał jako fan serii powiesz na Krzyżaki?
Rozumiem zamysł, ale nie wiem. Cieszę się że nie jestem tłumaczem, który będzie musiał się tym zająć, bo nie ważne jak to przetłumaczy to każdy będzie miał do tego jakieś "ale". Za to bardzo mi się podoba "Krzyżomordy".

UWAGA TYLKO DLA DOROSLYCH

Spoiler: PokażUkryj

To jest pikuś. Trzeba było wrzucić jakiś kadr, jak jakaś "Krzyżakowa" urywa penisa facetowi a potem w niego "wchodzi". To by dopiero zrobiło furorę na forum.

Jeżeli chcesz żeby ci ten komiks zbanowali, to po co się szczypać, od razu idź w nazwę "katole" ;D
Już widzę kontrowersje jakie będą przy wydaniu Crossed +100, gdzie bohaterami są...., jednak nie będę zdradzał tej niespodzianki.
« Ostatnia zmiana: So, 23 Sierpień 2025, 17:07:25 wysłana przez michał81 »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23297 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 17:42:53 »
Może trochę udziwnione ale dałbym SKRZYŻEC l.poj. I SKRZYŻCE l.mn.

Fajne. Ale to powinno brzmiec jak soczysta obelga a nie postac z wiedzmina ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23298 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 17:48:23 »
Rozumiem zamysł, ale nie wiem. Cieszę się że nie jestem tłumaczem, który będzie musiał się tym zająć, bo nie ważne jak to przetłumaczy to każdy będzie miał do tego jakieś "ale". Za to bardzo mi się podoba "Krzyżomordy".
To jest pikuś. Trzeba było wrzucić jakiś kadr, jak jakaś "Krzyżakowa" urywa penisa facetowi a potem w niego "wchodzi". To by dopiero zrobiło furorę na forum.
Już widzę kontrowersje jakie będą przy wydaniu Crossed +100, gdzie bohaterami są...., jednak nie będę zdradzał tej niespodzianki.

A moglem nie wydawac ale Ennis i Moore mowie sobie... no warto. Dzieki ze mi przypomniales jakie odjeby tam ida ;)

Nikt by nie mowil krzyzomordy ;) szkopy atakuja, ruskie atakuja, lewaki atakuja, prawaki atakuja, zombie atakuja, krzyzaki atakuja :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline elesshar

« Odpowiedź #23299 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 17:52:58 »
Od kiedy mignął mi ten tytuł w jakimś filmie na YT, to czekałem na jego wydanie u nas, więc z chęcią wydam parę groszy :)

Co do nazwy to pierwsza myśl, jaka mi wpadła z mniej oczywistych, to "Krzyżłaki" i "Krzyźlaki" haha

Offline Castiglione

« Odpowiedź #23300 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 18:09:20 »
Moim zdaniem komiks się nie sprzeda i wiele osób z FB (niedzielni komiksiarze spod znaku - najpierw kupuję potem sprawdzam co kupiłem) zrazi się do wydawnictwa.
Tylko, że w tym temacie co drugi komiks ma się nie sprzedać, a jakoś każdy znika. Ludzie znają Ennisa i jego pisarstwo.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23301 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 18:19:04 »
Od kiedy mignął mi ten tytuł w jakimś filmie na YT, to czekałem na jego wydanie u nas, więc z chęcią wydam parę groszy :)

Co do nazwy to pierwsza myśl, jaka mi wpadła z mniej oczywistych, to "Krzyżłaki" i "Krzyźlaki" haha

Koolega grzybiarz? ;) kozlaki lubi ? :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #23302 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 18:24:09 »
Krzyżomordy, nawet pasuje 🤣
« Ostatnia zmiana: So, 23 Sierpień 2025, 18:36:16 wysłana przez R3wolw3rowi3c »

Offline death_bird

« Odpowiedź #23303 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 18:28:44 »
Skrzyżowańce.  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #23304 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 18:32:11 »
tak mi wpadło do głowy, że jak ma być używane też jako obelga, to może coś na wzór wykrzywionych mord, jak dość często określa się ludzi pod wpływem różnych substancji, którzy podobnie jak ci w crossed tracą sporą część człowieczeństwa - wykrzyżone mordy, skrzyżowane mordy? nie jestem zadowolony do końca z tych dwóch, ale może kogoś zainspiruje

Offline elesshar

« Odpowiedź #23305 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 18:34:02 »
Koolega grzybiarz? ;) kozlaki lubi ? :)

Haha, tak, akurat z ojcem rozmawiałem i mówił, że był na grzybach i tak mogło wpłynąć :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #23306 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 18:44:47 »

UWAGA TYLKO DLA DOROSLYCH

Spoiler: PokażUkryj

Nie wiem, czy zauważyliście, ale osoby, które są na kolanach, to pewne postacie z bardzo popularnej serii komiksowej i serialu... 8)

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #23307 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 19:02:04 »
Moim zdaniem bardzo głupio będzie się czytało komiks z krzyżakami, o tych wszystkich krzyżowych wariacjach nawet nie wspominam.

Poza tym jak się odmienia przez przypadki krzyżak?

Mianownik:   (kto? co?) Krzyżak

Dopełniacz:   (kogo? czego?)  Krzyżaka

Celownik:   (komu? czemu?) Krzyżakowi

Biernik:   (kogo? co?) Krzyżaka

Narzędnik:   (z kim? z czym?) Krzyżakiem

Miejscownik:   (o kim? o czym?) Krzyżaku

Wołacz:   (o! hej!) Krzyżaku/ Krzyżak ??

Zakon Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie pełną gębą, o małych pająkach z krzyżem na odwłoku, nikt pamiętał nie będzie.

Poza tym biorąc pod uwagę bestialstwa i szaleństwa popełniane przez zakażonych, ludzie potocznie nazywali by ich zapewne różnie i niekoniecznie nawiązując do krzyża. Obstawiam bestie, szaleńców, zwyroli, diabłów,, skażonych, wypaczonych, popaprancow, morderców i inne takie.

Najbardziej podobają mi się właśnie napiętnowani, lub skażeni od skazy którą noszą, lub spaczeni.

Tytuł bym zostawił bez przekladu, a w treści stosował zamiennie kilka określeń, nie krzyżakowych, i tak wszyscy będą wiedzieli o kim mowa.

Wódz zrobi jak chce, najwyżej się czytać nie będzie dało krzyżaków, bo przecież są jakieś małe pajączki takie, strasznie straszne. 😋

Offline adamarluk

« Odpowiedź #23308 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 19:03:13 »
Moim skromnym zdaniem najlepiej brzmią Krzyżole i Naznaczeni. Krzyżuchy też niczego sobie.

Offline Goka

« Odpowiedź #23309 dnia: So, 23 Sierpień 2025, 19:29:28 »
To ja też coś dorzucę do puli pomysłów:
Krzyżole
Krzyżowaci
Krzyżory
Okrzyżeńcy
Krzyżnicy 😆