Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248815 razy)

roble, Sędzia (+ 1 Ukrytych) i 13 Gości przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #23010 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 16:45:47 »
Ok, ale co tutaj trzeba znać żeby na tzw. "pierwszy rzut oka" uznać, że jakiś mazg na którejś stronie może się komuś nie podobać?
Przecież chłop nie napisał (albo nie zauważyłem), że komiks jest przez to głupi i do wyrzucenia i w ogóle jak ktoś mógł takie paskudztwo wykoncypować. Zapytał czy inni też mają takie plamy. I stwierdził, że mu się nie podobają.
W czym jest problem? ???

"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Archie

« Odpowiedź #23011 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 17:00:52 »
Wracając do kolejnych planów to z Marvela mam idealnego kandydata - Foolkiller v1 z 1990 roku autorstwa Steve'a Gerbera.

Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Komediant

« Odpowiedź #23012 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 17:27:38 »
Tego to nawet sam Marvel nigdy nie zebrał, a to podobno jeden z najlepszych komiksów Steve’a Gerbera.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #23013 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 17:59:54 »
Wyjęty z folii komiks na prezent.. ciekawe czy w gości też przychodzi z napoczętą wódką
No bo bez folii ten komiks całkowicie stracił wartość ::)

Czyli kupił dla kogoś, samemu nie będąc nim wogóle zainteresowanym. Ok, sprawdził, czy dobrze wydrukowany. Ale jak ktoś mu tlumaczy zamysł artystyczny autorów, to i tak krytykuje coś, czego nie zna i nie chce znać.
Super!
Skoro przejrzał i mu się nie spodobał, to co ma napisać, że jest super? Szukanie problemów tam, gdzie ich nie ma.
« Ostatnia zmiana: Wt, 12 Sierpień 2025, 18:02:47 wysłana przez Castiglione »

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #23014 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 19:36:29 »
Byłem dzisiaj w Atom Comics i widziałem, że mają jeden pakiet Darkness z regularnymi okładkami. Nie widziałem, żeby na stronie wrzucali a może komuś ta informacja się przyda. No chyba, że ktoś wcześniej kupi.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Takesh

« Odpowiedź #23015 dnia: Wt, 12 Sierpień 2025, 19:37:07 »
Szukanie problemów tam, gdzie ich nie ma.

;D

Offline Zielcok

« Odpowiedź #23016 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 14:37:50 »
Arku a może masz jakieś filmiki z drukarni jak robią okładki i drukują coś z Lain USA?

Offline Klima

« Odpowiedź #23017 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 15:54:04 »
Mam 2 pytanka a mianowicie jak podzielony będzie King Spawn. Tom 1 bedzie zbierać 2 wydania zbiorcze a drugi 3 czy może bedą podzielone w miarę po równo jeśli chodzi o liczbę zeszytów? A drugie pytanie to jaki nakład będzie mieć Haunt? Standardowe 800 czy większy ale tajny :)

« Odpowiedź #23018 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 16:17:52 »
Haunt to tytuł wokół Spawnowy, więc obstawiam, że on też ma większy nakład
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23019 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 17:13:17 »
Arku a może masz jakieś filmiki z drukarni jak robią okładki i drukują coś z Lain USA?

Nie mam.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline studio_lain

« Odpowiedź #23020 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 17:14:23 »
Mam 2 pytanka a mianowicie jak podzielony będzie King Spawn. Tom 1 bedzie zbierać 2 wydania zbiorcze a drugi 3 czy może bedą podzielone w miarę po równo jeśli chodzi o liczbę zeszytów? A drugie pytanie to jaki nakład będzie mieć Haunt? Standardowe 800 czy większy ale tajny :)

Podzial w miare rowny. O nakladach nie moge gadac.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Masonna

« Odpowiedź #23021 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 17:34:00 »
Przecież to mówił Masona, słynny hejter Studia Lain. Masz z nim coś wspólnego?

Arek mówił, że w Spawnach jest większy nakład, bo on tak chciał, a nie że wydawnictwo mu narzuciło. Eksperymenty z komiksami Top Cow dały mu obraz na ile może zwiększyć nakład i nie dorzucać nic do piwnicy. Mam swoje teorie ile tego nakładu może być, ale tego nikt nigdy nie potwierdzi, więc już Ci nie będę mącić.

Nie jestem hejterem Studia Lain, choć faktycznie tutaj, wśród tłumu wazeliniarzy, na takiego mogę wyglądać. Bo zamiast brown-nosingu, krytykuję. A krytykuję, bo regularnie powtarzająca się sytuacja, że komiksy tego wydawcy znikają w kilka godzin po uruchomieniu przedsprzedaży, jest po prostu patologiczna. Może się coś takiego zdarzyć raz na jakiś czas, ale jeśli zdarza się niemal za każdym razem, to jest to patologia. Do tego psucie rynku, bo napędza biznes skalperom.

Rzeczywiście twierdziłem, że nakład Spawnów jest narzucony przez licencjodawcę, bo byłem przekonany (i nadal jestem), że powiedział lub zasugerował to sam wydawca, niewykluczone że w tym wątku. Oczywiście nie będę przytaczał cytatu, bo nie chce mi się wątku wertować - tym bardziej, że jest on pełen postów w stylu "kupiłem okładkę B" i innych, równie bezwartościowych. Jeśli jednak to decyzja wydawcy, to byłby to dobry prognostyk, że jednak wyciąga on wnioski z rzeczywistości i dostosowuje nakład do popytu. Albo może być tak, jak napisał misiokles - tylko że w takiej sytuacji jak najbardziej uprawnione byłoby twierdzenie, że nakład został wymuszony przez licencjodawcę. Poprzez finanse :)
Komary rypią...

Offline komiks

« Odpowiedź #23022 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 17:56:35 »
Rzeczywiście twierdziłem, że nakład Spawnów jest narzucony przez licencjodawcę, bo byłem przekonany (i nadal jestem), że powiedział lub zasugerował to sam wydawca, niewykluczone że w tym wątku. Oczywiście nie będę przytaczał cytatu, bo nie chce mi się wątku wertować - tym bardziej, że jest on pełen postów w stylu "kupiłem okładkę B" i innych, równie bezwartościowych.

Skończ spamować.

Nikt nam niczego nie narzucil jesli chodzi o wielkosc nakladu. Nie moge go tylko podac ;) dwa komiksy do sklepow przychodza prosto z drukarni. Ja mam 10 sztuk gunslingera z drukarni. Trzy. Czemu spawn jest dostepny.? Gildia dostaje tez nadwyzki z drukarni to jakiea 20 do.30 sztuk. Ale w przypadku gunslingera obstawiam co innego. Obstawiam efekt przeciazenia serwerow. Ludzie czasem przez przypadek zamawiali po kilka sztuk. W efekcie zostalo w gildii wiecej niz mieli od nas zamowione. A 99 proc zainteesowanych juz ma. Cala reszta to fantazjowanie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

« Odpowiedź #23023 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 20:22:17 »
Rzeczywiście twierdziłem, że nakład Spawnów jest narzucony przez licencjodawcę, bo byłem przekonany (i nadal jestem), że powiedział lub zasugerował to sam wydawca, niewykluczone że w tym wątku.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Xmen

« Odpowiedź #23024 dnia: Śr, 13 Sierpień 2025, 20:24:00 »
Wayne miej odrobinę przyzwoitości i nawet dla żartu nie wrzucaj filmików z takimi zjebami.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.