Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3255981 razy)

krt i 33 Gości przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #22950 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 16:06:24 »
Logotypy Barbary można by dać oba. Jeden na podstawową wersję, drugi do limitki. Druga limitka z niewidzialnym napisem.

Proszę. Nie musicie dziękować  8)

Online studio_lain

« Odpowiedź #22951 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 16:47:21 »

to jest oryginalne logo

ale są też takie

« Ostatnia zmiana: So, 09 Sierpień 2025, 16:50:28 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Randal63

« Odpowiedź #22952 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 21:25:17 »
I takie.. :D

Offline Randal63

« Odpowiedź #22953 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 21:55:37 »
I jeszcze takie  ;)

Offline Takesh

« Odpowiedź #22954 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 22:33:04 »
I jeszcze takie  ;)

Taką okładkę bym wziął.

Offline komiks

« Odpowiedź #22955 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 22:45:01 »
Znaczy się wyglądającą jak ksero?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline bfg

« Odpowiedź #22956 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 23:07:15 »
czyli już cz-b limitowana okładka została wybrana ;-)

Offline bocik

« Odpowiedź #22957 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 23:11:59 »
Jak dla mnie SL wyrosło na nr 1 obecnych zakupów i w dupie mam szkamranie forumowych znawców.
Z wszystkich zapowiedzi nie kupie tylko jednego komiksu bo nie mam poprzednich części, resztę zakupię i będę się dobrze bawił a czy to wybitne dzieło czy chłam mam głęboko w dupie. Grunt że mi pasuje. Pozdrawiam filozofów i koneserów sztuki obrazkowej.

Online Castiglione

« Odpowiedź #22958 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 23:21:41 »
Jak dla mnie SL wyrosło na nr 1 obecnych zakupów i w dupie mam szkamranie forumowych znawców.
Z wszystkich zapowiedzi nie kupie tylko jednego komiksu bo nie mam poprzednich części, resztę zakupię i będę się dobrze bawił a czy to wybitne dzieło czy chłam mam głęboko w dupie. Grunt że mi pasuje. Pozdrawiam filozofów i koneserów sztuki obrazkowej.
Mamy to w dupie :)

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #22959 dnia: So, 09 Sierpień 2025, 23:46:17 »

Sekta alert robi "bip bip bip"

Offline hansior

« Odpowiedź #22960 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 07:16:51 »
Nieprzyjemnym trikiem było wrzucenie na początku niewielkiej liczby egzemplarzy Spawnów na rynek, żeby ludzie rzucili się na nie masowo. Teraz te Spawny pojawiły się znowu, wiszą w sklepie i będą wisieć, bo oryginalny wydawca narzucił wyższy nakład. Taka zagrywka, żeby kosztem emocji czytelników zapewnić sobie większą liczbę sprzedanych egzemplarzy.

Online michał81

« Odpowiedź #22961 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 07:30:05 »
Tylko że na rynek idzie cały nakład. To co zostaje w sklepie było już kilka razy wyjaśniane. To są sztuki nieopłacone i nieodebrane oraz te które były zatrzymana na reklamacje, a kiedy ich już nie ma wracają na stan sklepu. Tylko, że nie są też takie duże nadwyżki jak niektórzy sugerują.

Offline hansior

« Odpowiedź #22962 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 07:38:03 »
Skoro to tylko takie egzemplarze, to znaczy, że jest ich niewiele i zaraz się skończą. Nie kończą się i szczerze mówiąc, myślę, że w przypadku Spawna nie szybko się skończą. Bo to nie tylko takie egzemplarze. Sam wydawca pisał, że oryginalny wydawca narzucił mu nakład. Nie sądzę, żeby popierał to, co Studio odwala z innymi komiksami.

Online michał81

« Odpowiedź #22963 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 07:59:36 »
A co odwala z komiksami?

Może zanim zaczniesz spekulować skąd te komiksy w sklepie napisz po prostu do gildii.

A jak nie wierzysz gildii to spróbuj metodą uzupełniania koszyka. Np. podstawowa Hellspawn wychodzi mi że jest dostępna w okolicach 40 sztuk i wątpię aby było jej więcej na stanie gildii. Natomiast limitowane są w okolicach 20 sztuk.
« Ostatnia zmiana: Nd, 10 Sierpień 2025, 08:08:15 wysłana przez michał81 »

Offline Saruto

« Odpowiedź #22964 dnia: Nd, 10 Sierpień 2025, 08:07:00 »
Też nie oczekujcie że nasz rynek jest jakiś wielki ;) Gdyby nie wersje okładek, to pewnie każdy komiks byłby normalnie dostępny. Przy kolejnych wydaniach Spawna będzie łatwiej. Odpadną handlarze którzy wtopili przy pierwszych komiksach.
Poza tym co innego kupić komiks poniżej stówki jak wiele wcześniej było. Teraz mamy sporo wydawanych w okolicach 300zł. Na gildii trzy ostatnie europejskie komiksy normalnie są dostępne. Będzie tego w przyszłości coraz więcej ;)