Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3259952 razy)

thecrow21, Random_Hero, Popiel, bocik (+ 2 Ukrytych) i 42 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #21900 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 13:15:14 »
No mamy do wydania mnóstwo komiksów które idą w pierwszej kolejności i taka jest prawda No to są produkty które mają szansę zarobić a tamte ewentualnie zwrócić koszty
W tym właśnie rzecz, tych komiksów które "idą w pierwszej kolejności" cały czas przybywa.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline krt

« Odpowiedź #21901 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 14:05:39 »
(...) ale jak widziciedokończymy Solo i dokończymy oczywiście także mrocznych sędziów a wcześniej Powinniśmy dokończyć brygadę (...)
Ale dodruk pierwszej i drugiej części nadal jest aktualny?

Tak przypomnę tylko (wygrzebane ze staroci):
przeciez pisalem juz kilka razy - w tym roku konczmy bezprawie, robimy tez dodruk bezprawia 1
potem moze uda sie - w zaleznosci od francuzow - dodruk Solo 1 i 2
potem sa w kolejnosci Mroczni i Brygada - wiec mroczni najszybciej przyszly rok

tak ale pewnie dopiero w przyszłym roku wraz z premiera trzeciego i czwartego tomu razem

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21902 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 14:57:43 »
W tym właśnie rzecz, tych komiksów które "idą w pierwszej kolejności" cały czas przybywa.

Po Solo dokonczymy brygade lub mrocznych. W katalogu zostana 2 porzucone serie absolom i stickleback. To chyba i tak dobry wynik.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21903 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 14:59:42 »
Ale dodruk pierwszej i drugiej części nadal jest aktualny?

Tak przypomnę tylko (wygrzebane ze staroci):

Tak. Postaramy sie wrzucic jednoczesnie na rynek z nowym tomem.

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21904 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 15:06:18 »
Dexter też, ale będzie chociaż Solo   ;D
W kwestii pakietów typu Spawn czy Coy, uważam że to nieporozumienie i nie rozumiem dlaczego uparcie chcecie brnąc w tym kierunku?

Bo sie sprawdza? I unikamy prawa serii?

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21905 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 16:00:10 »
528 str, cena 199, twarda oprawa, format jak inne pozycje z  USALain

Życie ma to do siebie, że wykracza poza ramy definicji, w które próbujemy je wtłoczyć. Niezależnie od tego, czy chodzi o istotę cielesną czy maszynę, pochodzącą z łona czy z probówki, dzieło boga czy zjawisko naukowe – nawet przy tak różnorodnej fizyczności i pochodzeniu da się konsekwentnie wyodrębnić spójny motyw przewodni.
Wszyscy dogłębnie czujemy ten związek. Wyrażenie tego uczucia to już znacznie bardziej skomplikowana
sprawa, ale rozpoznajemy je na pierwszy rzut oka. Dlatego do eksploracji zaprzęgamy sztukę i naukę, które wyjaśniają nam to poprzez edukację i rozrywkę. Jednak bardzo dobrze wiemy, że rzadko dobrze ze sobą współpracują, i dlatego potrzebne nam są takie pozycje jak ta. Na łamach tego albumu oba nurty przedstawione są żywo i ekstremalnie – podróż Afrodyty IX ma baśniowy powab fantastyki i doprawiona została wykładem naukowym, który poszerzy wasze postrzeganie tego, co możliwe. To prawdziwe arcydzieło wizualne i literackie, wypełnione uwodzicielskimi nadludźmi i pierzastymi smokami, stworzone z godną podziwu dozą realizmu.

Jason Bannister

« Ostatnia zmiana: Nd, 06 Lipiec 2025, 16:29:49 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #21906 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 17:51:55 »
Przepraszam, nie mogłem  ;D
Te Wasze opisy komiksów - nawet jeśli są cytatami jakiegoś kogoś - są przewybitne. W zasadzie zabrakło mi tylko, że tytuł ten zredefiniował na nowo gatunek  ;D
Zdecydowanie tego potrzebowałem dzisiaj, u progu syndromu zbliżającego się poniedziałku.

A tak ogólnie, to o czym to jest?

Offline greg0

« Odpowiedź #21907 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 18:05:38 »

Życie ma to do siebie, że wykracza poza ramy definicji, w które próbujemy je wtłoczyć. Niezależnie od tego, czy chodzi o istotę cielesną czy maszynę, pochodzącą z łona czy z probówki, dzieło boga czy zjawisko naukowe – nawet przy tak różnorodnej fizyczności i pochodzeniu da się konsekwentnie wyodrębnić spójny motyw przewodni.
Wszyscy dogłębnie czujemy ten związek. Wyrażenie tego uczucia to już znacznie bardziej skomplikowana
sprawa, ale rozpoznajemy je na pierwszy rzut oka. Dlatego do eksploracji zaprzęgamy sztukę i naukę, które wyjaśniają nam to poprzez edukację i rozrywkę. Jednak bardzo dobrze wiemy, że rzadko dobrze ze sobą współpracują, i dlatego potrzebne nam są takie pozycje jak ta. Na łamach tego albumu oba nurty przedstawione są żywo i ekstremalnie – podróż Afrodyty IX ma baśniowy powab fantastyki i doprawiona została wykładem naukowym, który poszerzy wasze postrzeganie tego, co możliwe. To prawdziwe arcydzieło wizualne i literackie, wypełnione uwodzicielskimi nadludźmi i pierzastymi smokami, stworzone z godną podziwu dozą realizmu.

Jason Bannister

Mowa-trawa.
Ważne żeby narzekać...

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21908 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 18:19:29 »
a wiecie kim jest  Jason Bannister? :)
to tylko fragment jego wstępu :)

https://www.linkedin.com/in/jason-bannister-0b20798

w tym komiksie jest masa dodatków z naukowymi informacjami

Setki lat po tym, jak globalna katastrofa
wypaliła powierzchnię Ziemi, jej mieszkańcy na zawsze się
zmienili. Dwie zupełnie odmienne frakcje toczą walkę o władzę
nad nowym krajobrazem i polityką. Afrodyta IX jest zarówno
anachronizmem, jak i zaawansowaną technologią w świecie,
którego sama już nie poznaje
« Ostatnia zmiana: Nd, 06 Lipiec 2025, 18:32:49 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Kadet

« Odpowiedź #21909 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 18:35:16 »
a wiecie kim jest  Jason Bannister? :)
to tylko fragment jego wstępu :)

https://www.linkedin.com/in/jason-bannister-0b20798

w tym komiksie jest masa dodatków z naukowymi informacjami

Taak, cóż... ale nie da się ukryć, że ten poważny opis i zapowiedzi naukowego charakteru komiksu troszeczkę kłócą się z... powiedzmy... specyfiką okładek... tak że nie dziwię się, że ten kontrast może być źródłem humoru.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline studio_lain

« Odpowiedź #21910 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 18:40:14 »
stad stara prawda - nie oceniaj ksiazki po okladce :)

Afrodyta była początkowo pomysłem Joe Beniteza, ale on ma tyle różnych konceptów, że nie zdąży ich zrealizować, choćby miał dwanaście żyć, więc pozwolił mi go sobie wziąć, gdy poprosiłem.
Niedługo później musiałem wymyślić plakat, który przygotowywaliśmy, narysowałem więc główną postać w kostiumie cheerleaderki, co zupełnie, ale to całkowicie, nie wypaliło tak, jak chciałem. W końcu
główną rolę w komiksie miała odgrywać znacznie bardziej dojrzała, silna i obyta w świecie kobieta. Poza tym czułem, że mam w głowie dobry wzorzec, ale oryginalny rysunek do niego nie pasował. Gadu,
gadu, kilka tygodni później znów przekroczyłem kolejny termin i tym razem musiałem narysować projekt okładki.

Dave Finch

Vae Victis - druk

Offline 79ers

« Odpowiedź #21911 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 19:10:15 »
Bo sie sprawdza? I unikamy prawa serii?
Vae za kilka miesięcy - skąd wiadomo, że się sprawdza? Zresztą jak nie ma alternatywy to zdeterminowani kupują tak jak jest. Teoretycznie niektórzy kupili Hunter Killera  i Stone, żeby zobaczyć na rynku bardziej pożądane tytuły z usa. Vae też kupię, i tak zamierzałem, ale kupowanie z jednego wydawnictwa co miesiąc/dwa pakietów za 500, czy 800zł  :( :( :( Sytuacja z lekka nieciekawa, podobna w charakterze do startu Klubu Świata Komiksu i towaru dla wybranych.

Offline komiks

« Odpowiedź #21912 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 19:24:35 »
@79ers to już Twój problem, a nie wydawnictwa, że nie masz pieniędzy albo nie umiesz wydawać. Takie LEGO wydaje tyle klocków, że nawet jak jest się tylko fanem jednej marki np. Star Wars i chce się kupować tylko wersje exclusive, to można pójść z torbami. I jakoś nie widziałem, żeby ludzie narzekali i pisali do LEGO - hej, przestańcie wydawać tyle modeli.

Offline Kadet

« Odpowiedź #21913 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 19:28:19 »
Może gdyby LEGO wydawało niektóre zestawy tylko w pakietach po kilka do kupienia razem, to by pisali ;)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline komiks

« Odpowiedź #21914 dnia: Nd, 06 Lipiec 2025, 19:34:17 »
Może gdyby SL wydawało jeden omnibus 1200 stron to ludzie by się odczepili, bo to już nie byłby pakiet ;)