Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3248542 razy)

elesshar, wojtast i 13 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20805 dnia: So, 10 Maj 2025, 14:49:45 »
UWAGA PRZEDSPRZEDAŻ NA GUNSLINGERA W KOMIKSIARNII RUSZY W PONIEDZIAŁEK 12.5 (a nie w srode) O GODZ 12
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Adolf

« Odpowiedź #20806 dnia: So, 10 Maj 2025, 14:59:05 »
Następnym razem można zrobić tak:
Sprzedaż regularnej okładki o 12:00 - pierwszy rzut, klienci kupują, inni czekają. Gildia nie wybuchła.
Sprzedaż limitowanych okładek o 13:00 - kupują Ci bardziej gorliwi fani i pewnie płacą za nie więcej - te 20-50 zł nie robi im to różnicy, bo wiedzą co biorą i tego chcą.
Sprzedaż w innych sklepach - najlepiej równolegle do Gildii lub maksymalnie kilka dni później.

Offline Masonna

« Odpowiedź #20807 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:04:52 »
Nie wiem czy wiecie, ale te wasze czysto akademickie dyskusje i sugestie nic nie zmienią. Dalej będzie jak dotychczas. Tak zawsze było, jest i będzie w przypadku pojawienia się czegoś limitowanego, na co czekają kolekcjonerzy. Nieważne czy to księgarnia, sklep komiksowy, filatelistyczny, czy numizmatyczny. Zawsze w przypadkach niestandardowych peaków system pada. Skończcie już zatem może.
Komary rypią...

Offline Popiel

« Odpowiedź #20808 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:07:15 »
UWAGA PRZEDSPRZEDAŻ NA GUNSLINGERA W KOMIKSIARNII RUSZY W PONIEDZIAŁEK 12.5 (a nie w srode) O GODZ 12

O nie, tak to nie, specjalnie wziąłem na środę bezpłatny urlop, we wtorek żona i dzieci miały jechać na suto opłacone wczasy, uprzedziłem sąsiadów, że w środę mogą z mojego mieszkania dochodzić krzyki, wycia i pohukiwania, żeby się nie dziwili!

A teraz poniedziałek?! Co?! Poniedziałek?!!! Wszystko zepsute. Straciłem tyle pieniędzy! Ale chociaż zaoszczędziłem 300 złotych. BO JUŻ NIGDY NIE KUPIĘ ŻADNEGO KOMIKSU STUDIA LAIN! W OGÓLE NIE KUPIĘ ŻADNEGO KOMIKSU!! W OGÓLE JUŻ NIGDY NIC NIE KUPIĘ, TO OSZUSTWOOOOO!!!111ONEONE

xD

Offline NuoLab

« Odpowiedź #20809 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:09:19 »
Mnie trochę bawi ta cała afera ale ja jestem z team Druillet i cała lainowska americana pozostaje poza zasięgiem mojego zainteresowania. Natomiast gdybym to ja miał w dyspozycji takie rzadkie dobro to sprzedaż zorganizowałbym w taki sposób, że najpierw ogłosiłbym zapisy a potem zrobił losowanie na żywo szczęśliwców, którym dostałyby się upragnione limitki. Jak się bawić to bawić  ;D

Offline Masonna

« Odpowiedź #20810 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:14:00 »
Mnie trochę bawi ta cała afera ale ja jestem z team Druillet i cała lainowska americana pozostaje poza zasięgiem mojego zainteresowania. Natomiast gdybym to ja miał w dyspozycji takie rzadkie dobro to sprzedaż zorganizowałbym w taki sposób, że najpierw ogłosiłbym zapisy a potem zrobił losowanie na żywo szczęśliwców, którym dostałyby się upragnione limitki. Jak się bawić to bawić  ;D

O, albo lista kolejkowa. Albo jeszcze lepiej - zakupy na kartki! :D

Chociaż może lepiej nie podsuwać takich pomysłów, wydawcy mogą się spodobać... Wszak wiadomo jaki on jest światopoglądowo ;)
Komary rypią...

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #20811 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:21:10 »
O nie, tak to nie, specjalnie wziąłem na środę bezpłatny urlop, we wtorek żona i dzieci miały jechać na suto opłacone wczasy, uprzedziłem sąsiadów, że w środę mogą z mojego mieszkania dochodzić krzyki, wycia i pohukiwania, żeby się nie dziwili!

A teraz poniedziałek?! Co?! Poniedziałek?!!! Wszystko zepsute. Straciłem tyle pieniędzy! Ale chociaż zaoszczędziłem 300 złotych. BO JUŻ NIGDY NIE KUPIĘ ŻADNEGO KOMIKSU STUDIA LAIN! W OGÓLE NIE KUPIĘ ŻADNEGO KOMIKSU!! W OGÓLE JUŻ NIGDY NIC NIE KUPIĘ, TO OSZUSTWOOOOO!!!111ONEONE

xD

Kolejny bezrobotny dzieciak co się nabija z ludzi, którzy mają życie.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #20812 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:22:34 »

I to jest świetny pomysł. Live'y od Buddy pokazały, że jest mega hype na takie akcje. Nagrania na żywo ze studia Gildii, a komiksy wylosowanym szczęśliwcom wręcza sam prezes SL. Oglądalność tego zjawiska w fandomie przebiła by chyba wszystko, co do tej pory widzieliśmy. Sytuacja typu WIN-WIN-WIN.
« Ostatnia zmiana: So, 10 Maj 2025, 15:24:07 wysłana przez Gustavus_tG »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20813 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:24:37 »
o niczym innym nie marzę :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline Xmen

« Odpowiedź #20814 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:33:52 »

xD
Zabawne, prawie jak przyznawanie nagród w polskim komiksowe. Tym razem ci się udało.
Najlepiej organizować walki na gołe pięści, nagrodą będą okładki limitowane.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #20815 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:42:55 »
No i moje zapytanie zaginęło w tłoku...

@SL, czy Urm będzie o czasie?

powiem w pon :)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline komiks

« Odpowiedź #20816 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:47:30 »
Następnym razem można zrobić tak:
Sprzedaż regularnej okładki o 12:00 - pierwszy rzut, klienci kupują, inni czekają. Gildia nie wybuchła.
Sprzedaż limitowanych okładek o 13:00 - kupują Ci bardziej gorliwi fani i pewnie płacą za nie więcej - te 20-50 zł nie robi im to różnicy, bo wiedzą co biorą i tego chcą.
Sprzedaż w innych sklepach - najlepiej równolegle do Gildii lub maksymalnie kilka dni później.

Ludzie nie potrafią zapamiętać jakiego dnia rusza sprzedaż, mimo iż Arek o tym informuje na FB, na forum i jeszcze ma podpis w stopce, a Ty proponujesz coś z czym prawdopodobnie nawet maturzyści by sobie nie poradzili.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Castiglione

« Odpowiedź #20817 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:50:59 »
Ja bym raczej powiedział, że nabija się po pierwsze z wadliwego procesu zakupu tych komiksów, a po drugie z ludzi przeżywających tygodniami złożenie zamówienia czy zmianę designu sklepu internetowego.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #20818 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:11:54 »

Spoceniec, którego najbardziej interesuje to, co wcale go nie interesuje.

Offline Adolf

« Odpowiedź #20819 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:22:21 »
Mój kumpel Charlie Brooker pisze już scenariusz do nowego sezonu Black Mirror. Mówi, że brakuje jakiś większych dramatów. Nie działająca Gildia to za mało. Czekamy na poważne przypadki typu "nie kupiłem komiksu i zostawiła mnie żona", czy "straciłem pracę, bo siedziałem w toalecie i próbowałem kupić limitkę".

A tak na poważnie, to dajcie se na luz. Nakłady były największym problemem i wydawca świetnie go ogarnął w przypadku Spawna. Problem, który sygnalizowaliśmy miesiącami, okazało się, że nie ma dramatu, jest wielkie święto, dla każdego starczyło i... Nakręca się fala hejtu, bo ktoś nie dostał limitki? Nie macie większych problemów w życiu? Otwierajcie szampany, a nie zaczynacie się szarpać o pierdoły. Dostajemy świetne komiksy, o których marzyliśmy od dekad. Nie zmarnujmy tego na wieczne zrzędzenie.