Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3255190 razy)

Kretos, Lobo, Kadet, 79tomek79, Random_Hero, fragga, Damballa i 10 Gości przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Studio Lain
« Odpowiedź #20415 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 17:03:48 »
Lady Death była w wielu wydawnictwach. Nawet w Avatar. Całe runy nie są za długie, więc można sięgać. Grafika spoko, ale okładki zawsze miała dobrych twórców.

Z tego uniwersum był świetny Evil Ernie.

Nie pamiętam czy to nawet Dynamite nie miało praw do nich przez jakiś czas....
Evil Ernie brałbym bez zastanowienia! Zresztą Lady Death czy Purgatori też zresztą proponowałem te komiksy Studio Lain jak zaproponowali, że wchodzą w amerykany
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Maj 2025, 17:06:15 wysłana przez AntekSocjalny »

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #20416 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 17:27:53 »
Ja bym wolał Conana
The Hour of the Dragon
Roy Thomas

Ogólnie Conana jest tego sporo, trzeba by zapytać jakiegoś specjalistę co warto wydać, ale to raczej starsze rzeczy.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline michał81

« Odpowiedź #20417 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 17:42:57 »
A może Red Sonję Franka Thorne'a? Wiem że kiedyś Planeta Komisku się do niej przymierzała, ale obecnie to nie wiem czy oni coś jeszcze chcą wydawać, poza dodrukami Chłopaków pod serial.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #20418 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 18:02:32 »
Skoro chciałeś Ghost Ridera, to możesz zrobić tego zbiorczego Ennisa ;D

Online bocik

« Odpowiedź #20419 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 18:15:16 »
A może Red Sonję Franka Thorne'a? Wiem że kiedyś Planeta Komisku się do niej przymierzała, ale obecnie to nie wiem czy oni coś jeszcze chcą wydawać, poza dodrukami Chłopaków pod serial.

Żeby to jeszcze chcieli w omniakach echh

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #20421 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 18:59:01 »
Jak jutro na telefonie gildia padnie i nie zamówię Gunslingera to się wkur... ;) :P

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #20422 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 20:18:43 »
Pewnie komuś znowu podpadnę ale moim zdaniem lepiej skupić się najpierw na Image i Top Cow. Tego się zaczyna robić naprawdę dużo. Natomiast nie mam nic przeciwko, żeby klasyczne Marvele wydawały Egmont i Mucha.
Studio Lain znalazło swoją niszę i warto się na tym skupić a dopiero potem myśleć co dalej. No ale to tylko moje zdanie.
Natomiast ja też dorzucę się z jedną propozycją. Skoro będzie Cyber Force to warto też sięgnąć po Codename Stryke Force.

Wielka szkoda, że nie ma szans na Wild C.A.T.S. albo Divine Right. Jakoś wątpię, żeby Egmont się za to wziął. A jedyne co wydali to JLA/Wild CATS w tym 4 tomowym runie Morrisona.

Okładki wziąłem z jakiegoś serwisu aukcyjnego.

What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline michał81

« Odpowiedź #20423 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 20:20:41 »
Codename Stryke Force to raczej dopiero po tych dwóch tomach Cyber Force.

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #20424 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 20:25:12 »
Codename Stryke Force to raczej dopiero po tych dwóch tomach Cyber Force.

Tak, wiem. Chciałem jedynie przypomnieć bo Arek chyba kiedyś pisał, że do tego też się przymierza. A co myślisz o Divine Right? W końcu Jim Lee ;)
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline Sędzia

« Odpowiedź #20425 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 20:36:52 »
jeszcze sobie pogrzebałem i idąc dalej wcześniejszym tropem: Empire, Delany & Chaykin.
przykładowe plansze można znaleźć tutaj (w połowie strony)
https://raggedclaws.com/category/samuel-r-delany/

Offline 79ers

« Odpowiedź #20426 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 20:57:53 »
Od Chaykina bardzo bym chciał Stars my Destination taki parakomiks na podstawie A.Bestera
https://totally-epic.kwakk.info/2020/05/08/1992-the-complete-alfred-besters-the-stars-my-destination/

Offline Takesh

« Odpowiedź #20427 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 21:02:25 »
Co do Divine Right.

Jim Lee w szczytowej formie. To widać.

Ale!

Po pierwsze primo - jest to "ostatnia" historia świata Wildstorm. Przez to jest dużo nawiązań do wszystkiego z tego uniwersum. W szczególności Team 7, Johna Lyncha i całej reszty. Przeciętny polski czytelnik nie wyłapie wielu nawiązań.

Po drugie primo - to jest, moim skromnym zdaniem, najsłabszy scenariusz jaki zilustrował Jim. Serio. Najsłabszy scenariusz Kotów jest o niebo lepszy.

Ja przy Boskim Prawie męczyłem się niemiłosiernie. Pierwszy raz rysunki Jima to było za mało....

Także ten tego.... ::)

Online Alexandrus888

« Odpowiedź #20428 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 21:11:02 »
Panie kierowniku, a poda kierownik % nakładu który poszedł po 1h / 3h / 24h (o ile nie stuknie 100%, bo to sami zauważymy).

Offline komiks

« Odpowiedź #20429 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 21:24:27 »
W Gildii zamówienia mają numer, więc jeśli sprawdzić pierwsze zamówienie z godziny 12 i ostatnie zamówienie, to po numerach można się zorientować ile było zamówień. Nie będzie to dokładne, bo zamówienia są liczone wszystkie z całego sklepu, ale jeśli Spawn zejdzie dajmy na to w kilka godzin, to będzie dosyć dokładne ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness