Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3250978 razy)

Offline misiokles

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #19665 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 21:29:00 »
Pamiętajcie, że wycena 800 zł to wycena na 2025 rok. A temat ma powrócić w 2026.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #19666 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 21:35:24 »
Ale czytałeś i wiesz, że jest kiepsko?
Bo generalnie nastawiam się na ten tytuł, ale jeżeli miałby "nie mieć" fabuły...  :-\

To nie sa kroniki. To dosc klasyczna przygodowka w historycznym sosie ale tylko dla doroslych. Akcja, humor, seks, gore, bitwy, romanse.  Zreszta na bdgest ma bdb recki i na forum jest troche opinii.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Janas

« Odpowiedź #19667 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 21:39:38 »
Też bym brał za 800zł, zastanów się nad datą premiery, proponowałbym początek roku lub wakacje, kiedy jest w miarę spokojnie z premierami. Nie pchał bym się w okresy targowe

Online Takesh

« Odpowiedź #19668 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 21:59:09 »
A może by tak podgonić ze Slainem? Już tak nie wiele zostało... Co parę miesięcy puścić jeden i mamy w około rok skończone. I SL "pozbyło by" się serii  :P

Nowego wydania Rogatego nie liczę. Ono osobno. Już zacieram rączki.... 8)

« Odpowiedź #19669 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 21:59:51 »
Okres wakacji? No nie wiem, okres urlopów który właśnie dość mocno odbija się na budżecie - a sądzę, że duża część z nas woli przeznaczyć 800zł na zasłużony urlop niż kupować komiksy.
Początek roku to też ludzie po świętach budżet mają zmniejszony. Jak już to właśnie okolice marca i do wakacji, a potem od października (wrzesień odpada bo się zgadzam, Łódź i to nie jest dobry pomysł)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #19670 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 22:33:31 »
tak właśnie się zastanwiam, ale tylko tak miałoby to sens - 100 numerów tworzy w miarę spójną zamkniętą całość. Więc to jedyny pomysł jaki mi przyszedł na regularną. Podzielić dwa pierwsze kompendia na 4.

ale to spekulacje, zobaczmy jak sobie ta marka poradzi u nas - nie mowie o pierwszych trzech pozycjach, ale co będzie przy 4 i 5 i 6 tytule

przy okazji zakończyło się tłumaczenia Dark Ages

Też bym wziął. Znając wcześniej datę przedsprzedaży jestem w stanie się na taki zakup przygotować. Jestem za!

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #19671 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 22:51:29 »
Dla mnie scenariusz Kronik Barbarzyńców jest jak najbardziej logiczny, po prostu to jest taka konwencja, której najwidoczniej większość czytelników nie zrozumiała.

Albo zrozumiała, ale ma awersję do koprofilii i jej odmian. :)

Generalnie z dorobku Studia Lain żałowałem czasu straconego na dwa komiksy: Kroniki barbarzyńców (bardzo) i Slaine: Władca nieprawości (tutaj tak na granicy żalu). Tak więc im więcej Mittona, tym lepiej dla mojego portfela.

Offline zombie001

« Odpowiedź #19672 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 22:53:21 »
To 800zl mocno ryzykowne, ale chociaż nie zejdzie w 48h, więc nie będzie płaczów :D

Tylko trzeba przygotować kolejną piwnicę na przechowanie tego Spawna.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline komiks

« Odpowiedź #19673 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 23:04:36 »
@Deepdelver proponuję czasami zajrzeć do słownika, zanim palniesz jakieś słowo, którego nie rozumiesz. Dla osób które nie czytały wyjaśnię, że główny bohater ukrył się w wychodku, żeby ratować życie przed najeźdźcami, następnie uciekał z miasta i nie miał czasu wziąć kąpieli, zanim nie znalazł się w bezpiecznym miejscu. Zdaje sobie sprawę, że to może być niepojęte dla współczesnego wrażliwego czytelnika.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #19674 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 23:11:04 »
Pamiętajcie, że w tym pociągu FOMO jadą nie tylko koneserzy najntisowej pulpy. Na tę liczbę składają się też przypadkowi pasażerowie tacy jak ja, którzy w zasadzie nie wiedzą po co kupili to całe Darkness, ale póki co to jeszcze dla nich ciekawe nowe doświadczenie - miłe dla oka, lekkie i odmóżdżające. Ja jeszcze z Wami jadę, ale jak będę miał wybrać pomiędzy guilty-pleasure za osiem stów, którego nie będę pamiętał następnego dnia albo sześcioma petardami od Mandioki, które będą mi drążyły myśli przez pół roku, to się w końcu opamiętam. Pytanie brzmi: ilu podobnych pasażerów wiezie ten pociąg? Ale na nie odpowiedzieć musi już sobie maszynista Arek. :)

No i trzeba uważać żeby w tym zachłyśnięciu Lain USA nie pogubić na zakręcie tych czytelników, którzy cenili SL za wyszukiwanie takich niszowych tytułów jak CE, Pan Wtorek Popielcowy, Bractwo Kraba czy Opowieści z czasów Kobry.

@Deepdelver proponuję czasami zajrzeć do słownika, zanim palniesz jakieś słowo, którego nie rozumiesz. Dla osób które nie czytały wyjaśnię, że główny bohater ukrył się w wychodku, żeby ratować życie przed najeźdźcami, następnie uciekał z miasta i nie miał czasu wziąć kąpieli, zanim nie znalazł się w bezpiecznym miejscu. Zdaje sobie sprawę, że to może być niepojęte dla współczesnego wrażliwego czytelnika.

To ja może doprecyzuję - taki obsrany od stóp do głów mnich to najbardziej atrakcyjny obiekt gwałtu dla Wikingów, bo biorą się za niego w pierwszej kolejności. Cała reszta komiksu jest w podobnej stylistyce.
« Ostatnia zmiana: Pn, 14 Kwiecień 2025, 23:16:41 wysłana przez Deepdelver »

Offline Midar

« Odpowiedź #19675 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 23:16:18 »
Te 8 stów za 100 numerów w OHC, to naprawdę świetna i jedynie sensowna propozycja przy tej serii. Brałbym bez dwóch zdań.

Offline el greco

« Odpowiedź #19676 dnia: Pn, 14 Kwiecień 2025, 23:47:06 »
swoją drogą co myślicie o taki szalonym pomyśle
4 tomy zbiorcze - wielkości Darkness - Spawn regularna seria - 100 zeszytów - kompletny arc - 800 zł?
Przeginka nie?

biorę

Offline ilon

« Odpowiedź #19677 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 00:34:25 »
sl wypuszczając darkness za 400 już zaburzyło symbiozę w naszym małym komiksowie. jednorazowy pakiet komiksów za 800 pln wpłynie na inne wydawnictwa, pula miesięczna przeciętnego komiksiarza pójdzie na sl zamiast rozłożyć się równomiernie po innych wydawnictwach..

Offline Eyeless

« Odpowiedź #19678 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 00:36:30 »
Nie moje klimaty, ale widzę tu potencjał z przedsprzedażą i wysyłką w okolicach listopad-grudzień.
Jakoś łatwiej wtedy "sprezentować" coś sobie.

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #19679 dnia: Wt, 15 Kwiecień 2025, 01:56:22 »
swoją drogą co myślicie o taki szalonym pomyśle
4 tomy zbiorcze - wielkości Darkness - Spawn regularna seria - 100 zeszytów - kompletny arc - 800 zł?
Przeginka nie?

Kupuję, nawet się nie zastanawiam.