Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3264998 razy)

Offline JakubM

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #18420 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:19:48 »
Jest już pierwsza oferta na OLX - Darkness komiks zbiorcze dwa tomy nowe Ennis Silvestri - 610 zł.

I sprzedawca ma imię Kasia :-)

Offline Lobo

« Odpowiedź #18421 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:20:58 »
Chłopie nie zachowuj się jak rozpieszczony gówniarz któremu popsuła się zabawka. Jak Ci multum ludzi tłumaczy wady się zdarzają. Gdybyś tą całą energię zamiast w wysrywy na forum włożył w reklamację, nowy egzemplarz już byłby w drodze do ciebie.

A wiesz że komiks nie materializuje się jako jedna bryła w folii tylko najpierw drukuje się strony, wykrawa, skleja i na każdym z tych etapów można wyłapać najbardziej rażace babole? Znam przypadki kiedy zleceniodawca druku ekskluzywnego albumu wysyła swojego pracownika do drukarni,.który pilnuje całego procesu. Ale wiadomo - każdemu się zdarza to po co się starać.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18422 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:21:36 »
I sprzedawca ma imię Kasia :-)

:))))))))))))))))
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #18423 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:24:45 »
Podaj cenę tego albumu, bo chyba to Ci umknęło, że ten oddelegowany pracownik nie pracuje za darmo.

Spokojnie dołożyłbym dychę albo dwie żeby nie musieć teraz bujać się z pakowaniem, wysyłką itp. Pomnóż razy nakład i wyjdzie niezła dniówka.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18424 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:27:47 »
Chłopie nie zachowuj się jak rozpieszczony gówniarz któremu popsuła się zabawka. Jak Ci multum ludzi tłumaczy wady się zdarzają. Gdybyś tą całą energię zamiast w wysrywy na forum włożył w reklamację, nowy egzemplarz już byłby w drodze do ciebie.

Niestety media społecznościowe nie sprzyjają dyskusji - tu zawsze ten mechanizm walcz lub uciekaj wisi w powietrzu.

Tomku nikt tu nie jest fanatykiem SL - ci ludzie, którzy starają się wyjaśnić problem, często sami nas obsztorcowują. Po prostu tekst pisany... dobra nie będę kolejny raz to pisał - (niestety) ale wadliwe egzemplarze zdarzają się zawsze i każdej drukarni - teraz wymieniam choćby uszkodzony komiks W cieniu słońca - dlatego drukarnie robią nadwyżki nakładu by była taka możliwość.

Na przykład dodruk Bezprawia 1 był robiony w innej drukarni - o bardzo dobrej opinii - a sam pewnie widziałeś co się stało.

Wady i reklamacje to element biznesu wydawniczego. Więksi od nas nic na to nie potrafią poradzić.

Vae Victis - druk

Offline Mawer89

« Odpowiedź #18425 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:31:04 »
Spokojnie dołożyłbym dychę albo dwie żeby nie musieć teraz bujać się z pakowaniem, wysyłką itp. Pomnóż razy nakład i wyjdzie niezła dniówka.

To jeszcze dołóż kolejne 10zł albo 20zł dla pracownika, który razem z kurierem dostarczy Ci komiks. 

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #18426 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:33:47 »
Niestety media społecznościowe nie sprzyjają dyskusji - tu zawsze ten mechanizm walcz lub uciekaj wisi w powietrzu.

Tomku nikt tu nie jest fanatykiem SL - ci ludzie, którzy starają się wyjaśnić problem, często sami nas obsztorcowują. Po prostu tekst pisany... dobra nie będę kolejny raz to pisał - (niestety) ale wadliwe egzemplarze zdarzają się zawsze i każdej drukarni - teraz wymieniam choćby uszkodzony komiks W cieniu słońca - dlatego drukarnie robią nadwyżki nakładu by była taka możliwość.

Na przykład dodruk Bezprawia 1 był robiony w innej drukarni - o bardzo dobrej opinii - a sam pewnie widziałeś co się stało.

Wady i reklamacje to element biznesu wydawniczego. Więksi od nas nic na to nie potrafią poradzić.

Zachowanie z waszej strony jest ok ale jeżeli piszesz mi, że nie ma tu fanatyków to przeczytaj kilka rzygów, które w międzyczasie ta pokojowa społeczność skierowała w moją stronę. Gdyby nie ta nagonka skończyłoby się pewnie na jednym wpisie z mojej strony, gdzie wyraziłem swoją frustrację i tyle. Niestety niektórzy odebrali to jak atak na świętość

Offline Brvk

« Odpowiedź #18427 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:44:40 »
Mogłeś napisać - ale pech, mój pierwszy komiks od Was i babol w środku.
Ale napisałeś - macie tam jakąś kontrolę jakości?

Czyli albo nie wiesz jakie są realia wydawnicze - i inni użytkownicy Ci je nakreślili. Albo chciałeś zamieszać gburowatym tekstem - a teraz zbierasz burzę i mówisz, że to nie twoja wina.

Daj już spokój. Życzę Ci, aby kolejne komiksy dotarły do Ciebie nieuszkodzone i żebyś nie musiał tu nic pisać. Wielu przyjemnych lektur, cześć!

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18428 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:45:17 »
czyli muszę jednak napisać :) - wiesz Tomek tekst pisany odbieramy przez pryzmat naszych emocji a nie emocji piszącego - owszem niestety to potem eskaluje, to jest spirala - na tym żerują media społecznościowe - nie ma bardziej antagonizujących ludzi mediów właśnie z powodu niepełnego komunikatu- brak mowy ciała i tonu głosu.

niestety łatwo dajemy się łapać na ten destrukcyjny mechanizm i faktycznie skaczemy sobie do gardeł...
można to jednak wyćwiczyć w sobie i tak nie reagować, jakbym tego nie zrobił to po kontakcie z tym forum byłbym wrakiem emocjonalnym ;)

Vae Victis - druk

Offline Castiglione

« Odpowiedź #18429 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:45:44 »
Zachowanie z waszej strony jest ok ale jeżeli piszesz mi, że nie ma tu fanatyków to przeczytaj kilka rzygów, które w międzyczasie ta pokojowa społeczność skierowała w moją stronę. Gdyby nie ta nagonka skończyłoby się pewnie na jednym wpisie z mojej strony, gdzie wyraziłem swoją frustrację i tyle. Niestety niektórzy odebrali to jak atak na świętość
Co za typ xD Co, mamy cię poklepać po główce, bo trafił ci się komiks z wadą? Rozumiem, gdyby to był jakiś bubel dotyczący całego nakładu, ale ty piszesz brednie, co wydawnictwo ma teraz zmieniać, bo jeden egzemplarz okazał się felerny. Nie rozumiem, co to za różnica, którego wydawcy akurat dotyczy sprawa, bo w każdym przypadku byłoby to absurdalne.

czyli muszę jednak napisać :)
Sorry, ale już rzygam tą formułką. Generalnie to można też tak ułożyć słowa w tekście pisanym, żeby nie zostały odebrane w dany sposób.
« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Marzec 2025, 14:49:11 wysłana przez Castiglione »

Offline sixxtbone

« Odpowiedź #18430 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:47:01 »
czy nie sa np poobijane :) nie mają widocznych uszkodzeń mechanicznych i pakują pancernie :)

Darkness do nas też doszło, wiem też że trafia dziś do pozostałych sklepów

to będzie dla was ciężka lektura - dosłownie - proponuję zacząć robić formę na siłce ;) na ręce :)

Ale cegły, o Panieee...

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #18431 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:52:29 »
Co za typ xD Co, mamy cię poklepać po główce, bo trafił ci się komiks z wadą? Rozumiem, gdyby to był jakiś bubel dotyczący całego nakładu, ale ty piszesz brednie, co wydawnictwo ma teraz zmieniać, bo jeden egzemplarz okazał się felerny. Nie rozumiem, co to za różnica, którego wydawcy akurat dotyczy sprawa, bo w każdym przypadku byłoby to absurdalne.
Sorry, ale już rzygam tą formułką. Generalnie to można też tak ułożyć słowa w tekście pisanym, żeby nie zostały odebrane w dany sposób.

Nie musisz nikogo klepać po głowce. Wystarczy że swoją bezwartosciową opinię zachowasz dla siebie. Po problemie.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #18432 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:59:11 »

To nie do końca takie łatwe, bo nikt nas tego nie uczy. Po za tym sam często piszę z dbałością o możliwy odbiór a i tak ludzie potrafią to odebrać jak chcą.

Vae Victis - druk

Offline Sędzia

« Odpowiedź #18433 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 14:59:33 »
czyli muszę jednak napisać :) - wiesz Tomek tekst pisany odbieramy przez pryzmat naszych emocji a nie emocji piszącego - owszem niestety to potem eskaluje, to jest spirala - na tym żerują media społecznościowe - nie ma bardziej antagonizujących ludzi mediów właśnie z powodu niepełnego komunikatu- brak mowy ciała i tonu głosu.

niestety łatwo dajemy się łapać na ten destrukcyjny mechanizm i faktycznie skaczemy sobie do gardeł...
można to jednak wyćwiczyć w sobie i tak nie reagować, jakbym tego nie zrobił to po kontakcie z tym forum byłbym wrakiem emocjonalnym ;)

Traktujesz to co napisałeś jak jakąś mantrę. To nie znaczy, że nie ma w tym nic na rzeczy, ale czy twierdzisz, że wpisy tomekrusłan nie są konfrontacyjne, wręcz agresywne? Ja je tak odbieram, a nie mam żadnych emocji negatywnych emocji w przedmiotowej dyskusji, z góry na dół mnie to lotto.

Offline Teli

« Odpowiedź #18434 dnia: Śr, 12 Marzec 2025, 15:05:35 »
Gdzieś w tej całej burzy o wady fabryczne nikt chyba jeszcze nie odnotował że na Gildii nakład "Hunter-Killer" się skończył.

Gratuluję kolejnej udanej przedsprzedaży :)