Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3263100 razy)

Offline michał81

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #17910 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 22:15:44 »
Już nie przesadzajcie co do pierwszej okładki. Ona idealnie odzwierciedla to o czym jest ten komiks i pokazuje wszystkich najważniejszych bohaterów tej historii, gdzie dwie alternatywne mogą mylić w pewien sposób osoby nie znające tego komiksu. Bo tam chodzi o AKCJE i ROZPIERDUCHĘ i ta pierwsza bardziej się z tym kojarzy.

Online Adolf

« Odpowiedź #17911 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 23:25:56 »
Już nie przesadzajcie co do pierwszej okładki. Ona idealnie odzwierciedla to o czym jest ten komiks i pokazuje wszystkich najważniejszych bohaterów tej historii, gdzie dwie alternatywne mogą mylić w pewien sposób osoby nie znające tego komiksu. Bo tam chodzi o AKCJE i ROZPIERDUCHĘ i ta pierwsza bardziej się z tym kojarzy.

Nikt nie każe jej usuwać pernamentnie z oferty. Ta pierwsza-regularna mogłaby zostać, ale jestem pewien, że dałoby radę dorobić trzecią limitkę. Wtedy mielibyśmy proporcje 4 x 200 sztuk. A jak wiemy zawsze jest parę osób co się nie mogą zdecydować na jedną okładkę, to biorą dwa, więc taki zabieg podbije sprzedaż. Nie mówiąc, że Ci co głosowali na tą trzecią limitkę by ją wybrali. A niezdecydowani widząc nijaką regularną okładkę, może by się zdecydowali właśnie na tą limitkę. Same plusy. Czy uda się Arka przekonać? Sądzę, że korzyści finansowe są bardzo widoczne. Nie mówiąc już o zadowoleniu czytelników. A więc forumowicze, dajcie znać co sądzicie.

Offline michał81

« Odpowiedź #17912 dnia: So, 08 Luty 2025, 05:28:12 »
@Adolf ty naprawdę nie ogarniasz. Najpierw płaczesz i marudzisz że ludzie biorą po kilka sztuk przez co brakuje dla innych przy takich nakładach a teraz nawołujesz, aby wydawca wydał do wyboru z 4 okładkami? Zrozum jedną rzecz, że są kompleciści którzy wezmą wtedy właśnie wszystkie te 4 okładki (pomimo, że w środku to jest ten sam komiks). I nie pisz, że tak nie jest, bo kilkukrotnie byłem świadkiem tego na festiwalach, kiedy osoba brała wszystkie dostępne okładki ze stoiska, albo przychodziła do autora z 3 pakietami CE do podpisania. Jestem przekonany że w przypadku Darkness też takie osoby się znalazły, które kupiły wszystkie warianty nawet przy tak wysokiej cenie.

3 okładki do Hunter Killera jest wg mnie wystarczającą opcją do wyboru i nie trzeba więcej. Tym bardziej, że jedną z nich będzie taka jak jest w oryginale zbiorczego wydania. 

Offline Liarus

« Odpowiedź #17913 dnia: So, 08 Luty 2025, 08:00:58 »
Nie chcieliście cycków to mamy kapiszona za regularną :'(

Offline Warpath

« Odpowiedź #17914 dnia: So, 08 Luty 2025, 09:20:40 »
A ja z kolei biorę regularną, bo reszta IMO z dupy : ) Ileż można lasek na okładki pchać.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17915 dnia: So, 08 Luty 2025, 09:44:27 »
Nie chcieliście cycków to mamy kapiszona za regularną :'(

:)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Crono

« Odpowiedź #17916 dnia: So, 08 Luty 2025, 09:44:31 »
Taa. A ile będzie tych osób które kupią ten komiks nie wiedząc o czym on mniej więcej jest? To nie komiks za 20 zł który można sobie ot tak dorzucić do zamówienia, bo może akurat podejdzie. Regularna okładka jest po prostu nijaka i mnie akurat odrzuca, a nie zachęca do zakupu tego komiksu.

Offline michał81

« Odpowiedź #17917 dnia: So, 08 Luty 2025, 09:48:40 »
A ile będzie tych osób które kupią ten komiks nie wiedząc o czym on mniej więcej jest?
I cycki na okładce mu o tym powiedzą? To nie jest komiks pokroju Druuny, Voyeura czy innego hentajca, aby były na nim cycki. Ten komiks jest w klimatach superbohaterskich i ta pierwsza okładka kojarzy się z tym bardziej (tak wyglądają między innymi plakaty filmów z MCU).

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17918 dnia: So, 08 Luty 2025, 09:56:49 »
tam piersi ;)

Vae Victis - druk

Offline Takesh

« Odpowiedź #17919 dnia: So, 08 Luty 2025, 10:18:16 »
Z tych wygranych najbardziej podoba mi się jedyna, której jednak nie będzie...

https://imgur.com/joF0OYs

Offline michał81

« Odpowiedź #17920 dnia: So, 08 Luty 2025, 11:37:16 »
tam piersi ;)

odwieczny męski dylemat: cycki czy tyłek?

Online Adolf

« Odpowiedź #17921 dnia: So, 08 Luty 2025, 13:09:30 »
@Michał81 Jak zwykle nie rozumiesz o czym mowa, szkoda tracić czas by Ci tłumaczyć. Po prostu zobacz jaki ma odbiór regularna. Tego nie przeskoczysz.

Z tych wygranych najbardziej podoba mi się jedyna, której jednak nie będzie...

https://imgur.com/joF0OYs

Właśnie też mi tej brakuje jako trzeciej limitki :( Piękna jest.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #17922 dnia: So, 08 Luty 2025, 13:24:39 »
nie smutajcie się - jeszcze nie zapadły ostateczne decyzje :)

przy okazji W cieniu Słońca i Bractwo Kraba u Ignacego

Vae Victis - druk

Offline Murazor

« Odpowiedź #17923 dnia: So, 08 Luty 2025, 14:50:02 »
Tak tylko przypomne, że miał być nowy watek dla okładek :P

Offline michał81

« Odpowiedź #17924 dnia: So, 08 Luty 2025, 15:06:28 »
@Michał81 Jak zwykle nie rozumiesz o czym mowa, szkoda tracić czas by Ci tłumaczyć. Po prostu zobacz jaki ma odbiór regularna. Tego nie przeskoczysz.
Odniosłem się do twojego idiotycznego pomysłu dodania kolejnej alternatywnej okładki. Podałem ci konkretny argument i fakty dlaczego nie ma to sensu, ale ty piszesz mi że kolejny raz nie rozumiem. To ty sam nie ogarniasz już czego chcesz i co pisze, bo raz tak a raz tak.

Jak na razie to podstawowa okładka miała średnie poparcie, to ty sobie coś ubzdurałeś, że ma jakiś negatywny odbiór. Sprawdziłeś wyniki na facebooku? Bo one mówią całkiem coś innego do tego co próbujesz tu na forum wmawiać inny.

Powtórzę się, podstawowa okładka jest okładką z oryginalnego wydania zbiorczego (dokładnie tpb) i życzyłbym sobie, aby właśnie tak były wydawane komiksy, że podstawową dostajemy taką jak jest oryginalnie, a pozostałe okładki to już niech będzie do decyzji wydawcy lub przez głosowanie czytelników.