ale planuje też to o czym pisze Takesh - chciałbym wydać pakiet z runem Downinga ze względu na Szymona, którego jeste fanem - ale to byłoby chyba większe niż Darkness. Więc póki co wybrałem taką drogę na powrót Spawna - wiem, że nie idealna - no ale jest, no nie? 
Według mnie rozwiązanie jest proste, jak już chcecie wchodzić w temat i nie zostawić rozgrzebanych serii (
Gunslinger Spawn +
King Spawn), których nikt nie ruszy przez lata to:
1.
Hellspawn na przetarcie aby sprawdzić czy jest branie na postać.
2. Run Downinga (#201-250) wydany w 1 lub 2 tomach ze wstępniakiem o czym było
Endgame (ewentualnie dorzucenie
Endgame). Poza świetnym klimatem horroru i spójną historią mamy tu wprowadzenie Bludda.
3. Wydanie zbiorcze zawierające #276-301 ze wstępniakiem co się działo w #251-275 (w większości seria szukała pomysłu na siebie / grała na czas żeby dało się coś wymyślić na przyszłość i poza wątkiem z Wandą można to pominąć, bo fabularnie może zniechęcić ludzi do dalszej inwestycji w tytuł). Od #276 mamy ilustracje Jasona Shawna Alexandra, więc alternatywne okładki już dobre promo zrobią i zaostrzą apetyt.
4. Jeżeli wydania z punktów 1-3 bardzo dobrze się przyjęły i jest branie to wydawanie naprzemiennie: główna seria,
King Spawn,
Gunslinger i
Scorched (gdzie później pojawia się Downing i odgrywa ważną rolę). Na każdym grzbiecie i okładce wprowadzenie logo "New U" (to które teraz stosują na zeszytach), żeby ludzie wiedzieli że te serie się przenikają. Później dorzucenie jednego wydania zbiorczego
Haunta jeżeli ludzie będą go chcieli widząc jego występy w
Scorched.
Nie wchodzić w archiwa od #1 w innej formie niż Compendia sprzedawane jak
Darkness o ile nie będzie niesamowitego ssania. Te historie są specyficzne i nie wiem czy ktoś wyda ~ 2 tys. złotych (bo tyle pewnie kosztowałby w Polsce cztery Compendia zbierające #1-200).
Przy punktach 1-3 można śmiało na dowolnym etapie się wycofać i nie palić marki jakby ktoś inny chciał ją pociągnąć w przyszłości. Nie wkurzy się też czytelników, że zostawia im się rozgrzebaną serię i nie mogą się doprosić o kontynuację (patrz ABC Warriors).
Ewentualnie wejście z
Hellspawnem, a później rzucenie się na głęboką wodę i wydawanie
Spawn Compendium, a po 6 Compendium wjazd z
King Spawnem,
Gunslingerem i
Scorched. No, ale nie oszukujmy się, na takie akcje to w Polsce może sobie pozwolić tylko Egmont.