Ciekawe czy prawa do Orłów Rzymu i Skorpiona też wygasły przed przejęciem przez Egmont?
Z tego co wiem, to licencjodawca postawił warunki Taurusowi, takie jakich nie był (lub nie chciał) on spełnić. I to nie jest jedyny tytuł jaki Taurus utracił (i nie mówię tu też o XIII). Kolejna sprawa, że tam chodziło o wszystkie tytuły Mariniego z tego co mówił sam Egmont, więc Taurus był tu od razu na straconej pozycji. I to widać, bo Egmont wydaje kolejne tytuły tego autora. I szczerze to nie chce się w to nawet zagłębiać bardziej.
Wracając do Ekho to nie uważam, tej serii za jakąś rewelacyjną. Rysunkowo może jest bardzo dobra, ale fabularnie to każdy kolejny album to powtarzanie schematu poprzedniego. I jak wspomniałem to tez nie jest zakończona seria, która chyba (tu mnie niech ktoś poprawi) nie ma obecnie zaplanowanego zakończenia w konkretnej ilości tomów. Dla mnie jest to średniak i ja odpadłem po 5 tomach/albumach. Nawet dla rysunków którymi kieruje się przy wyborze Studio Lain wg mnie nie jest warta wydania/wznowienia w zbiorczych.