Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3265619 razy)

kuba rozpruwacz, daviddaniel i 13 Gości przegląda ten wątek.

Offline kemot

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #15675 dnia: So, 23 Listopad 2024, 12:30:49 »
Dark Horse wyda w przyszłym roku

Tomb Raider Colossal Collection Volume 1 HC

https://www.darkhorse.com/Books/3015-323/Tomb-Raider-Colossal-Collection-Volume-1-HC

#1–#24 and #26–#34 of the Top Cow

Spróbujecie może wyprzedzić Scream Comics w zdobyciu licencji?

Offline stab

« Odpowiedź #15676 dnia: So, 23 Listopad 2024, 12:51:34 »
Kurde poważnie rozważałem to "W cieniu słońca", ale chyba się obraziłem za te aroganckie wypowiedzi tutaj na Studio Lain, drażni mnie też kumoterska atmosfera panująca w tym wątku i w związku z tym nie będę od niego więcej kupował komiksów.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #15677 dnia: So, 23 Listopad 2024, 14:54:08 »
Kurde poważnie rozważałem to "W cieniu słońca", ale chyba się obraziłem za te aroganckie wypowiedzi tutaj na Studio Lain, drażni mnie też kumoterska atmosfera panująca w tym wątku i w związku z tym nie będę od niego więcej kupował komiksów.
Witaj w klubie :)
Batman returns
his books to the library

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15678 dnia: So, 23 Listopad 2024, 18:31:21 »

https://www.darkhorse.com/Books/3015-323/Tomb-Raider-Colossal-Collection-Volume-1-HC

Juz to pisalem.
Nie jestesmy zainteresowani tym tytulem. Pozd i witamy na forum.

Przy okazji Sky Doll spada. Historia jest niedokonczona. Za 5 tom autorom zaplacono wiec moze sie kiedys doczekamy.
« Ostatnia zmiana: So, 23 Listopad 2024, 18:39:15 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline dinogal

« Odpowiedź #15679 dnia: So, 23 Listopad 2024, 18:56:23 »
a wcześniejsze części już kupiłeś? Czyli zamrożony hajs? Czy pisali coś na kiedy jest planowane zakończenie?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15680 dnia: So, 23 Listopad 2024, 19:15:52 »
Na szczescie mozna w okreslonym terminie odstapic od umowy. Uzgodnilismy z licencjodawca ze kupimy cos innego.

Ps. Armie Zdobywcy. Mimo najszczerszych checi nie bedzie kolorowej katedry :( nie maja tego.
« Ostatnia zmiana: So, 23 Listopad 2024, 19:17:36 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline ryba

« Odpowiedź #15681 dnia: So, 23 Listopad 2024, 20:35:48 »
Witaj w klubie :)

Nie ma co się przejmować. Mnie drażniło zachwalanie komiksów przez Mandiocę, normalnie same arcydzieła wydawał. Ja tam patrzę na to jak na marketing. Kupuję tylko to co myślę, że mi się spodoba, głównie sci-fi.

Offline 79ers

« Odpowiedź #15682 dnia: So, 23 Listopad 2024, 21:34:51 »

Offline michał81

« Odpowiedź #15683 dnia: So, 23 Listopad 2024, 21:45:24 »
Ekho
Też nie jest skończone, plus seria dużo dłuższa i prawa ma pewnie Taurus.

Offline 79ers

« Odpowiedź #15684 dnia: So, 23 Listopad 2024, 22:06:50 »
Ciekawe czy prawa do Orłów Rzymu i Skorpiona też wygasły przed przejęciem przez Egmont?

Offline michał81

« Odpowiedź #15685 dnia: Nd, 24 Listopad 2024, 00:25:30 »
Ciekawe czy prawa do Orłów Rzymu i Skorpiona też wygasły przed przejęciem przez Egmont?
Z tego co wiem, to licencjodawca postawił warunki Taurusowi, takie jakich nie był (lub nie chciał) on spełnić. I to nie jest jedyny tytuł jaki Taurus utracił (i nie mówię tu też o XIII). Kolejna sprawa, że tam chodziło o wszystkie tytuły Mariniego z tego co mówił sam Egmont, więc Taurus był tu od razu na straconej pozycji. I to widać, bo Egmont wydaje kolejne tytuły tego autora. I szczerze to nie chce się w to nawet zagłębiać bardziej.

Wracając do Ekho to nie uważam, tej serii za jakąś rewelacyjną. Rysunkowo może jest bardzo dobra, ale fabularnie to każdy kolejny album to powtarzanie schematu poprzedniego. I jak wspomniałem to tez nie jest zakończona seria, która chyba (tu mnie niech ktoś poprawi) nie ma obecnie zaplanowanego zakończenia w konkretnej ilości tomów. Dla mnie jest to średniak i ja odpadłem po 5 tomach/albumach. Nawet dla rysunków którymi kieruje się przy wyborze Studio Lain wg mnie nie jest warta wydania/wznowienia w zbiorczych.
« Ostatnia zmiana: Nd, 24 Listopad 2024, 00:27:23 wysłana przez michał81 »

Offline Adolf

« Odpowiedź #15686 dnia: Nd, 24 Listopad 2024, 00:55:27 »

Tego już nikt nie wyda. Nie obecnie. Rynek jest nasycony poprzednią wersją. Fani mają inne priorytety, czekają na kultowe komiksy Top Cow jak The Darkness, Witchblade i całą resztę.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #15687 dnia: Nd, 24 Listopad 2024, 01:03:30 »
Nie ma co się przejmować. Mnie drażniło zachwalanie komiksów przez Mandiocę, normalnie same arcydzieła wydawał. Ja tam patrzę na to jak na marketing.
U mnie podobnie, marketing Mandioki do mnie nie trafia w najmniejszym stopniu, ale bronią się ofertą wydawniczą i jakością - mają w portfolio świetne tytuły i wydają je porządnie.

Offline Lobo

« Odpowiedź #15688 dnia: Nd, 24 Listopad 2024, 10:21:45 »
To stwierdzenie kupy się nie trzyma: marketing czyli wychwalanie komiksów do ciebie nie trafia ale oferta wydawnicza już tak 🤔
Czyli jednak słusznie chwalą swoje komiksy skoro są takie dobre?

U mnie podobnie, marketing Mandioki do mnie nie trafia w najmniejszym stopniu, ale bronią się ofertą wydawniczą i jakością - mają w portfolio świetne tytuły i wydają je porządnie.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #15689 dnia: Nd, 24 Listopad 2024, 11:43:14 »
Czyli jednak słusznie chwalą swoje komiksy skoro są takie dobre?
Komiksy są dobre, wydawca słusznie je chwali, ale styl tego chwalenia jest dla mnie ciężkostrawny (choć wiem, że ma swoich zagorzałych fanów).