Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3259679 razy)

Midar (+ 1 Ukrytych) i 22 Gości przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #14310 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 15:47:01 »
bo to jest wersja przez niego na kompie poprawiona, on opisal ta historie z kolorami we wstepie, pamietasz?
Czytałem wstęp, no i właśnie dlatego jest mniej tego komputera, za to w ABC Warriors to chyba od początku zamysł był, żeby to robić na komputerze i to się średnio zestarzało. Niektóre plansze wyglądają spektakularnie, a niektóre tandetnie, dlatego mam mieszane uczucia. Jak będzie bliżej premiery, wrzucisz okłądki, dodatkowe materiały, to pewnie wtedy podejmę ostateczną decyzję. Jeśli zrobi się hype to mogą dojść emocje zakupowe.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14311 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 15:59:13 »
on juz book of invasion robil cale na kompie
tylko ze on np nie uzywa modeli 3d, sam naklada kolory, wpierw wszystko rysuje na kompie
ale czasem potrafi przegiac i chyba to poczul, bo po wojnie volganskiej eksperymentowal z technikami w ABC
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline 79ers

« Odpowiedź #14312 dnia: So, 24 Sierpień 2024, 22:36:53 »
"Niestety" Slaine kupię wszystko, może poza szkicownikiem.
Czy SL zastanawialiście się nad Gornem w 2tomach?

Offline Death

« Odpowiedź #14313 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 11:26:09 »
Nie zapomnijcie o tym:
https://www.bedetheque.com/serie-184-BD-Lumieres-de-l-Amalou.html

chcecie? ;)
Zaraz będzie 2,5 roku od publikacji tego posta.
« Ostatnia zmiana: Nd, 25 Sierpień 2024, 11:27:57 wysłana przez Death »

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14314 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 11:54:04 »
ja bardzo chętnie, ale wiemy obaj, że to nie będzie hit, więc musi poczekać na willę i basen ;)

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14315 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 11:55:01 »
"Niestety" Slaine kupię wszystko, może poza szkicownikiem.
Czy SL zastanawialiście się nad Gornem w 2tomach?

tak, ale odpuscilem... na razie lista jest dluga

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14316 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 12:18:54 »

Miło nam donieść, że zakończyliśmy tłumaczenie komiksu Moebiusa pt. Altor.

Vae Victis - druk

Offline Dracos

« Odpowiedź #14317 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 13:02:06 »
No i bajka dobre zakończenie tygodnia który obfitował w wyjątkowe zapowiedzi. (W sumie jak się tak zastanowić to nawet na MFKiG nie wyczekuję bo i tak dużo dobra się pojawi.)

Co do Les lumières de l'Amalou może to nie byłby hit że się wyprzeda w przedsprzedaży, ale raczej by nie zalegał długo na magazynie wróć w piwnicy ;)
« Ostatnia zmiana: Nd, 25 Sierpień 2024, 13:08:32 wysłana przez Dracos »

Online Alienus66

« Odpowiedź #14318 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 13:08:11 »
O Moebius Świat Edeny mi się mega podobał nie wiem jaki jest Altor ale to jest dobra wiadomość👍

Offline PabloWu

« Odpowiedź #14319 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 17:43:36 »
Czy szanowne wydawnictwo może mi wytłumaczyć skąd się bierze decyzja o braku okładek pomiędzy kolejnymi tomami w integralach? Jakieś wymogi licencyjne czy bardziej się jaracie wariantowymi okładkami a te w środku są już według Was zbędne?

Offline Death

« Odpowiedź #14320 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 18:59:35 »
Osobiście uważam, że te okładki między rozdziałami,  obojętnie czy mamy do czynienia z zeszytami amerykańskimi czy europejskimi, to powinna być podstawa. To w końcu wydanie zbiorcze, więc niech, na miecz Chrobrego, zbiera całe zeszyty/albumy. A najgorszy przykład, to Bouncer od Scream. Tam są te okładki, ale każdy cykl ma tylko jedną, którą chyba sobie wylosowała ta maszyna z Totalizatora Sportowego. Nie ma okładek każdego z tomów. Co jest jeszcze słabsze w tym konkretnym przypadku, bo okładki szóstego i siódmego tomu stanowią całość, a jest tylko jedna. Kiedyś o to pytałem i niby tak było w oryginalnym integralu, ale od czasu "nowej wizji artystycznej" w Borgii wierzę temu tak na 50%.
https://m.bedetheque.com/serie-663-BD-Bouncer.html

Offline Castiglione

« Odpowiedź #14321 dnia: Nd, 25 Sierpień 2024, 23:08:42 »
Osobiście uważam, że te okładki między rozdziałami,  obojętnie czy mamy do czynienia z zeszytami amerykańskimi czy europejskimi, to powinna być podstawa.
Dokładnie tak.

Offline Randal63

« Odpowiedź #14322 dnia: Pn, 26 Sierpień 2024, 02:54:13 »
2000 AD planuje w marcu 2025 wydać zupełnie nowe, zaktualizowane wydanie, które ponownie zawiera kompletne przygody Rogue Troopera, pierwotnie stworzone przez Gerry'ego Finley-Daya i Dave'a Gibbonsa, idealne dla nowych czytelników i kolekcjonerów przed nadchodzącym filmem Duncana Jonesa.

"Rogue Trooper, ostatni genetyczny piechur, przemierzający krajobraz naznaczony szalejącą wojną między Norts i Southers, poluje na zdrajcę generała, który zdradził swoich ludzi i doprowadził do ich rzezi.
Przepakowane w zupełnie nowym wydaniu, The Complete Rogue Trooper zbiera przygody jednej z najbardziej lubianych i najbardziej wytrzymałych postaci 2000 AD, pierwotnie stworzonej przez Gerry'ego Finley-Daya i Dave'a Gibbonsa, i zawiera prace Alana Moore'a oraz weteranów sztuki Cama Kennedy'ego i Colina Wilsona"

SL i Ty mogłeś to wydać jak należy. :(

Offline studio_lain

« Odpowiedź #14323 dnia: Pn, 26 Sierpień 2024, 11:26:54 »
Czy szanowne wydawnictwo może mi wytłumaczyć skąd się bierze decyzja o braku okładek pomiędzy kolejnymi tomami w integralach? Jakieś wymogi licencyjne czy bardziej się jaracie wariantowymi okładkami a te w środku są już według Was zbędne?

widzialem, ze przeczytales Septentryon
tam okladek nie bylo, i nie mowie tylko, ze nie bylo ich w integralu, ale nie bylo materialow - my sami odrestaurowaliśmy jedna, jedna to kadr z komiksu, a jadna to szkic z materialow dodatkowych
generalnie, jak nie ma okladek w srodku w oryginale, to raczej ich nie znajdziesz w polskim wydaniu - juz to kiedys obszernie tlumaczylem na przykladzie Moebiusa

Vae Victis - druk

Offline PabloWu

« Odpowiedź #14324 dnia: Pn, 26 Sierpień 2024, 11:53:20 »
Dzięki za odpowiedź. Skumulowało się bo ostatnie 3 komiksy jakie od Was miałem w łapach to Septentryon, Arciborea i Shane i w każdym jest taka sama sytuacja. Dziwi mnie to bo te komiksy przecież musiały być kiedyś wydawane na miękko z okładkami zanim trafiły do wersji integralowych. Ale jak się nie dało inaczej to mówi się trudno.