Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3263874 razy)

simon84w i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #13695 dnia: Cz, 25 Lipiec 2024, 19:04:49 »
Probowalem. Przez media spolecznosciowe. Zero odzewu nad czym ubolewam.
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline Masonna

« Odpowiedź #13696 dnia: Pt, 26 Lipiec 2024, 16:03:29 »
Masonna to napisz wprost, że masz ból dupy bo nie kupiłeś i tyle.

A jakbym napisał, to co by to zmieniło? Przecież podałem konkretne i logiczne argumenty, a ty np. poza głupkowatymi komentarzami to niespecjalnie... To się teraz wykaż.

Natomiast bólu dupy nie mam, bo nie kupiłem tych komiksów, bo nie chciałem. I jakby zrobili dodruk, to nadal bym nie kupił. Gdybym chciał, to bym kupił odpowiednio wcześnie, bo jestem na bieżąco z zapowiedziami, a pieniędzy mam tyle, że to również nie jest problem. Dostępnych było mnóstwo plansz i na tej podstawie stwierdziłem, że to nie są komiksy dla mnie, a opinie takie, jak porównanie CE do Halo Jones jedynie mnie w tej decyzji utwierdzają.

Jak nie umiesz dyskutować bez osobistych wycieczek, to siedź cicho. Bo tu się dyskutuje na argumenty.
Komary rypią...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #13697 dnia: Pt, 26 Lipiec 2024, 18:26:12 »
Jak nie umiesz dyskutować bez osobistych wycieczek, to siedź cicho. Bo tu się dyskutuje na argumenty.
I dokładnie z tego powodu swój poprzedni post zakończyłeś stwierdzeniem, że jak ktoś się z tobą nie zgadza, to pewnie jest spekulantem chroniącym biznes?

Offline Masonna

« Odpowiedź #13698 dnia: So, 27 Lipiec 2024, 08:59:31 »
I dokładnie z tego powodu swój poprzedni post zakończyłeś stwierdzeniem, że jak ktoś się z tobą nie zgadza, to pewnie jest spekulantem chroniącym biznes?

Przecież wcale tak nie napisałem. Przeczytaj to jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem.
Komary rypią...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #13699 dnia: So, 27 Lipiec 2024, 09:52:19 »
Tak w ogóle to coraz większe zaczynam mieć wrażenie, że moi oponenci w tej dyskusji, to właśnie tacy spekulanci, którzy zaniepokoili się moimi argumentami i teraz walczą o swoje, żeby tylko nie dopuścić do dodruku  8)
Nie no, w ogóle.

Offline death_bird

« Odpowiedź #13700 dnia: So, 27 Lipiec 2024, 14:45:42 »
Ja tylko chciałem napisać, że już wiele komiksów Lain miało być super, a potem się okazało, że super to były głównie rysunki. A CE jest naprawdę fantastycznym komiksem, prawdopodobnie najlepszym jakie kiedykolwiek wydało Studio Lain (moim zdaniem obok Ballady o Halo Jones)
...

...
To jednak inna półka, niż wcześniejsze pozycje wydawnictwa. O wiele wyższa. Jeśli nie będzie dodruku, to kurde... naprawdę warto wydać trochę więcej i przeczytać. Komiksów na rynku jest dużo, ale to jednak perła wśród pereł.

@Death, wspominałem już kiedyś, że "strasznie nie lubię" Twoich opinii komiksowych? ;)
No to wspominam jeszcze raz. Od SL odpadłem po "Button Man" właśnie na zasadzie, że ich komiksy to ruletka za konkretne pieniądze i w przypadku zapowiedzi CE nie zamierzałem zmieniać opinii, no bo jednak hazard, itp.
Po czym wyjeżdżasz z czymś takim...  ???
I teraz czeka mnie hamletyzowanie.  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Takesh

« Odpowiedź #13701 dnia: So, 27 Lipiec 2024, 16:08:03 »

Slaine The Horned God Anniversary Edition
W wersji tpb (1 sierpnia) i kolekcjonerskiej hc + slipcase. Powiekszony format, na nowo zeskanowany.

https://2000ad.com/news/oversized-with-new-scans-slaine-the-horned-god-anniversary-edition-is-coming-in-2024/

To co z tym polskim wydaniem? Będzie? Czy kupować oryginał?

Offline Archie

« Odpowiedź #13702 dnia: Nd, 28 Lipiec 2024, 14:33:08 »
Zasada jest, że trzeba zrobić na odwrót wobec tego co planuje Studio Lain. Było oficjalne info, że nie wydadzą Zenitha i Nemesisa, nabyłem i zaraz info, że jednak w planach. Studio chciało wydać "Xenozoic Tales", więc kupiłem oryginał i nagle się okazało, że nie wydadzą, bo autor powiedział "nie".
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Brvk

« Odpowiedź #13703 dnia: Nd, 28 Lipiec 2024, 14:40:42 »
Zasada jest, że trzeba zrobić na odwrót wobec tego co planuje Studio Lain. Było oficjalne info, że nie wydadzą Zenitha i Nemesisa, nabyłem i zaraz info, że jednak w planach. Studio chciało wydać "Xenozoic Tales", więc kupiłem oryginał i nagle się okazało, że nie wydadzą, bo autor powiedział "nie".
Sorki, ale z tego, co napisałeś, wynika jedynie, że niezależnie od planów i deklaracji wydawcy, ty i tak kupujesz wersję oryginalną.

Offline komiks

« Odpowiedź #13704 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 10:57:00 »
Na Gildii 20% obniżki na Bezprawie 2
Polecam jeśli ktoś ma pierwszą część, bo komiks świetny.
limitowana A, limitowana B
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline kostuch

« Odpowiedź #13705 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 11:51:44 »
Kiedy szef wrzucasz preorder? Bo wlasnie na gildii spoko promki i mozna by sobie dobic do darmowej dostawy

Offline dinogal

« Odpowiedź #13706 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 12:38:17 »
Na Gildii 20% obniżki na Bezprawie 2
Polecam jeśli ktoś ma pierwszą część, bo komiks świetny.
limitowana A, limitowana B

Do tego Mazeworld, Aberzen, Spetentryon, SOLO też w rabacie -20% :)

Offline michał81

« Odpowiedź #13707 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 13:13:32 »
Ta promocja jest nie tylko na komiksy SL, ale na jakieś 4064 komiksy jako letnia wyprzedaż.

Offline komiks

« Odpowiedź #13708 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 14:10:39 »
@michał81 tak Captain Oblivious, ale obniżk 20% na komiksy SL to jest wydarzenie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #13709 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 14:16:17 »
Pomroka ma akcept, ale gildia jest na urlopie więc przedsprzedaż ruszy 6 sierpnia :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze