Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3249065 razy)

Hallatil, bjeń, Midar i 15 Gości przegląda ten wątek.

Offline Deg

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #12465 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 00:11:38 »
To może ja na chwilę powrócę do tematu ;)

Przeczytałem "Kroniki Barbarzyńców" i ktoś to musi głośno powiedzieć: dżizas krajst, jakie to było złe. Ok, mówta co chceta, rysunki wyglądają pięknie (!). Ale fabularnie? Jestem ciekaw ile osób kupiło ten komiks dla (dobrze sprzedanych marketingowo, szacun) "odważnych, bezkompromisowych historii" z opisu, a rozczaruje się miałką, infantylną, absolutnie IDIOTYCZNĄ fabułą. Gdyby to jeszcze była inteligentna, zabawna opowieść z gatunku parodii, ale nie... Kompletny bełkot bez ładu i składu. To tak jakby scenarzysta "Świata według Kiepskich" zrobił komediową adaptację "Wikingów". Dawno się tak nie zawiodłem na komiksie, pewnie zaraz poleci w świat. Cholernie żałuję, bo jeszcze przed lekturą wpisałem sobie na listę zakupową wszystkie pozycje Mittona. Instynkt mnie zawiódł całkowicie.
To mnie pocieszyłeś. Przegapiłem ten komiks i chyba już nie będę na niego polował :)
This is my truth, tell me yours.

Offline Dracos

« Odpowiedź #12466 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 07:15:06 »
Ogólni mi z amerykanami nie po drodze raczej wyjątek z tego co czytam bądź kupuję i o ile te już zaklepane tytuły to tak raz patrzę i myślę może i warto, a drugi raz basta nie można brać wszystkiego tak po tej jednej planszy Battle Pope'a od razu mówię definitywny pass.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #12467 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 07:50:47 »
To mnie pocieszyłeś. Przegapiłem ten komiks i chyba już nie będę na niego polował :)
Poluj, poluj. Nie słuchaj :) Strasznie bzdurna opinia. Przecież od początku było wiadomo, że nie otrzymamy od Mittona "Żywotów Krogulca" w realiach nordyckich tylko pastisz i raczej Quentina Tarantino niż Terrence Malicka. To nie jest ani komiks historyczny, ani historia na poważnie o czym dobitnie świadczy epicki finał.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12468 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 18:08:46 »
Vae Victis już nie ze skanów :) czyli wyprawa do wioski Galów ;)

Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Online Alienus66

« Odpowiedź #12469 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 18:41:12 »
W jakich sklepach będzie dostępne CE?

Offline komiks

« Odpowiedź #12470 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 18:42:00 »
Vae Victis wygląda, jakby cały czas toczyli bitwy.
Czy to jest komiks historyczny?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12471 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 18:55:16 »
Uprawiaja tez sporo seksu, pala kobiety w ciazy, tocza dlugie dyskusje, bija sie, kochaja to 15x48 stron.
Watek a wlasciwie tlo historyczne jest zdecydowanie mocniej dopracowane i wyraziste. Jest to jednak komiks przygodowy pelen zwrotow akcji itp itd. Nie jest to podrecznik do szkoly ;)

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline studio_lain

« Odpowiedź #12472 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 18:57:16 »
W jakich sklepach będzie dostępne CE?

W tych samych co zawsze. Nie mam pod reka rozpiski. Gildia, komiksiarnia, kik, fankomiks, komiksariat itd itp

Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty

Offline bababatman

« Odpowiedź #12473 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 20:53:29 »
Kurczę, ja zrezygnuje ze wszystkich aktualnych zapowiedzi Studia Lain i zbieram hajs na Darkness. Jeśli Ennis pisząc to dzieło był choć w połowie w tak dobrej formie jak przy Preacher albo Hellblazer to muszę to mieć! Nie ma bata. Przejrzałem kilkadziesiąt stron w tym wątku, wszystkie umieszczone tutaj screeny i mam ogromny hype na ten komiks.

Odnośnie Kronik... Mitton niestety kompletnie mnie rozczarował. Nie jestem targetem tego typu komiksów. Oprócz tego, że rysuje całkiem fajnie kobiece piersi, to nie widzę w "Kronikach Barbarzyńców" żadnych innych pozytywów. Szanuję wszystkie pozytywne opinie na temat tego komiksu, ale niestety nie jestem w stanie się z nimi zgodzić.

Cieszy mnie fakt, że polskie komiksowo ma się dobrze i wydawane jest praktycznie wszystko, co warte jest uwagi. Zamiast kolejnych dzieł Mittona, chętnie przeczytałbym po polsku Ice Cream Mana (jeśli masz jakieś "dojścia" do Image) ;)

Offline Randal63

« Odpowiedź #12474 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 21:11:54 »
Uprawiaja tez sporo seksu, pala kobiety w ciazy, tocza dlugie dyskusje, bija sie, kochaja to 15x48 stron.
Watek a wlasciwie tlo historyczne jest zdecydowanie mocniej dopracowane i wyraziste. Jest to jednak komiks przygodowy pelen zwrotow akcji itp itd. Nie jest to podrecznik do szkoly ;)
Super, taką rozpierduchę biorę w ciemno.  ;)

Offline komiks

« Odpowiedź #12475 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 21:33:54 »
Mnie to znowu zniechęca.
Z tego co widzę, Vae Victis to jest ponad 700 stron, da radę zmieścić w 2 tomy?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Castiglione

« Odpowiedź #12476 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 22:22:05 »
Jeśli Ennis pisząc to dzieło był choć w połowie w tak dobrej formie jak przy Preacher albo Hellblazer to muszę to mieć!
Ennis tam napisał tylko 6 zeszytów, później był jeszcze współscenarzystą 4 innych.

Offline Dracos

« Odpowiedź #12477 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 06:23:40 »
Mnie to znowu zniechęca.
Z tego co widzę, Vae Victis to jest ponad 700 stron, da radę zmieścić w 2 tomy?

Już się o to pytałem i SL napisało że dałoby radę w pakiecie dwóch tomów.

Offline Nephilim

« Odpowiedź #12478 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 09:27:41 »
Oprócz tego, że rysuje całkiem fajnie kobiece piersi, to nie widzę w "Kronikach Barbarzyńców" żadnych innych pozytywów.
Naprawdę nie jesteś w stanie docenić kunsztu Mittona jako rysownika? Bardziej podobają Ci się rysunki w Darkness? ;)

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #12479 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2024, 10:21:21 »
Tu się nie ma co zastanawiać. I jedno i drugie jest do wzięcia, bo to rzeczy z całkiem przeciwnych biegunów. Super że VV ominęło kolejkę i jest pierwsze do wydania. Miton komiksowym Tarantino, podoba mi się to stwierdzenie