Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3264064 razy)

BlackoutHV i 10 Gości przegląda ten wątek.

Offline srogin

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #11940 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 14:31:10 »
Dla mnie większym problemem od fajfusów na grzbiecie jest zastosowanie przy nazwisku autora raz czcionki z szeryfami (grzbiet), raz bez (lico).

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11941 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 15:14:47 »
   A mnie dajmy na to o wiele bardziej ciekawi co komu do tego co się komu bardziej podoba na okładce? Dlaczego kobiece ciało jest atrakcyjniejsze od męskiego w oku patrzącego to materiał z biologii, (chociaż nie tylko) a pod tym względem w oczywisty sposób drastycznie się różnimy od innych gatunków tej planety, ze szkoły podstawowej (chodzi o materiał nie inne gatunki), oczywiście po części tylko teoretyczny, ale oparty na solidnej argumentacji. Jasne, że znajdą się być może i tutaj, co stwierdzą że jest na odwrót, ale tu nie mowa o dewiacjach. Oburzonych, bo wiem że istnieje tu niemała grupa osób mających problemy z porozumiewaniem się w języku polskim, uprzedzam że nie używam słowa "dewiacja" w jego negatywnym znaczeniu. To, że są tu ludzie dla których pojęcie również ze szkoły podstawowej czyli "dymorfizm płciowy" jest jakimś tematem tabu a czasem wręcz chyba terra incognita.
   Nie zauważyłem jakiegokolwiek oburzenia wśród tych co stwierdzili, że im się nie podoba. Nikt nie stwierdził, że pójdzie podpalić anegdotową piwnicę Studia Lain, nikt nie żąda wycofania się z decyzji o takim wyglądzie, nie namawia do bojkotu wydawnictwa ani nie kupowania tej wersji. A przede wszystkim nie zauważyłem jakiejkolwiek oceny chcących zakupić wersję z penisem. Czego nie mogę powiedzieć niestety w drugą stronę. Naprawdę, jakieś takie tekściki na temat innych, którzy nie mają zamiaru kupować wersji tej lub innej to jest za przeproszeniem kurwa mentalny beton totalny. Chcesz to kupuj, nie chcesz nie kupuj, możesz napisać dlaczego tak lub nie po to jest forum, no ale na litość boską...Nie podobają mi się, nie chcę tego widzieć na półce, nie kupię i tyle z tego miałem do przekazania a czy nie chcę ze względów estetycznych czy dlatego że wujek mi przystawia codziennie swojego własnego do ust to moja sprawa i podzielę się nią jak zechcę a że w największej mierze kierowałem moje wczorajsze posty do wydawcy to nie uważam, żeby to było potrzebne. Nie przypominam sobie dywagacji o motywacjach co lubią oglądać penisy na półkach.
  PS. Jeżeli ktoś sądzi, że pijacki bełkot z weekendowego grilla nie niesie się po sieci bez filmiku to się myli. Ale, że to weekend w końcu... :)

Wiesz larry :) piwnica nie jest wcale taka ane cos tam ;) ja serio te komiksy trzymam w piwnicy. Takie ze mnie imperium wydawnicze.

Ale ja o czym innym. Jesli zabieramy glos w mediach spolecznosciowych musimy sie liczyc z ocena tego co napiszemy. Akcja reakcja. Jakbys pod nosem powiedzial tego ch.. za ch... nie kupie ;) to... nic by sie nie dzialo. Takze dziwie sie ze sie dziwisz :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11942 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 15:25:12 »
Dla mnie większym problemem od fajfusów na grzbiecie jest zastosowanie przy nazwisku autora raz czcionki z szeryfami (grzbiet), raz bez (lico).

zwroc uwage na czcionke w komiksie - tu wszystko ma znaczenie, naprawde

Vae Victis - druk

« Odpowiedź #11943 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 15:31:29 »
  Dla mnie jest, znam ją z anegdot.
  Ależ ja się nie dziwię, przecież to jest oczywiste i na dodatek takie banalne. Im kto więcej o tolerancji bebla tym najczęściej mniej jej posiada.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11944 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 15:37:50 »
Nagrałem i wyszło 250 MB :D nie wiem czy to się do czegoś nada, filmowiec ze mnie żaden.

SL mogłoby robić takie filmiki reklamowe, pewnie da się to ogarnąć profesjonalnie. Przykładowo wynająć kogoś kto robi filmy reklamowe, ustalić z nim gotowy szablon, następnie dla każdego komiksu przesyłać tylko okładki. Jak już się ma gotowy szablon, to przygotowanie filmiku z nowymi okładkami, to pewnie godzina/dwie roboty. Koszt niewielki, a można to potem wrzucać na różne społecznościówki, jako szorty.

śliczne dzięki! już hula!

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11945 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 15:41:17 »
  Dla mnie jest, znam ją z anegdot.
  Ależ ja się nie dziwię, przecież to jest oczywiste i na dodatek takie banalne. Im kto więcej o tolerancji bebla tym najczęściej mniej jej posiada.

wiesz zabierając głos w sferze publicznej zawsze będziemy oceniani, i tu tolerancja nie ma znaczenia
taki jest ten mechanizm - przecież społecznościowki i media żyją obecnie antagonizowaniem ludzi.
a ten mechanizm oddzielenia od ciała i głosu a nawet zapachu - skutecznie nas wykańcza co wielokrotnie podkreślam nie bez powodu - człowiek nie może żyć pod ciągła presją oceny, w trybie walki i konfrontacji - stąd ten wysyp zaburzeń w ostatnich latach.

Vae Victis - druk

« Odpowiedź #11946 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 15:52:12 »
wiesz zabierając głos w sferze publicznej zawsze będziemy oceniani, i tu tolerancja nie ma znaczenia
taki jest ten mechanizm - przecież społecznościowki i media żyją obecnie antagonizowaniem ludzi.
a ten mechanizm oddzielenia od ciała i głosu a nawet zapachu - skutecznie nas wykańcza co wielokrotnie podkreślam nie bez powodu - człowiek nie może żyć pod ciągła presją oceny, w trybie walki i konfrontacji - stąd ten wysyp zaburzeń w ostatnich latach.

Daj spokój już nie przenoś odpowiedzialności na media społecznościowe za całe zło tego świata, przecież to dorośli ludzie piszą posty, no chyba wiedzą co piszą? Zawsze będziemy oceniani, ale jakoś ani jednej oceny osób które chcą mieć okładkę z penisem nie widziałem tak samo żadnego zdziwienia, że ktoś chce coś takiego kupować. Tumiwisizm? Ignorancja? A może tolerancja?

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11947 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 16:00:13 »
wiesz są badania które pokazują ze ta forma komunikacji nas niszczy

w formule na żywo to przebiegałoby zupełnie inaczej

kilka postów wcześniej masz przykład jak tekst o penisie wywołał konfrontacje bo pojawiła się mnogość interpretacji a umysł oczywiście wybrał tryb walki
« Ostatnia zmiana: Nd, 12 Maj 2024, 16:02:13 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

« Odpowiedź #11948 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 16:06:22 »
  W latach 50-tych ubiegłego wieku, miałeś mnóstwo badań które potwierdzały w pełni dobroczynne skutki palenia tytoniu. Ta forma komunikacji nas zmienia to z pewnością a czy niszczy to się kiedyś okaże.
  Skąd teoria o mnogości interpretacji? :D

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11949 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 16:13:38 »
od lat 50-tych minęło trochę czasu - badania oceniasz pod względem metodologii - znajdziesz przewał zawsze - co nie oznacza, że do przewałów nie dochodzi bo jest ich masa :) największe idą w farmakologii.

mnogość interpretacji - chodzi o to - napiszę ci teraz spierd... - kiedy dostajesz sam tekst bez człowieka nie masz szansy ocenić wymowy tego - czy było to żartobliwie? czy wrogo? a może pieszczotliwie :) umysł w mediach społecznościowych wybierze zawsze wersje zagrożenia, bo postrzega społecznościowki jako arenę na której jesteśmy właśnie oceniani - itd itp - znajdziesz jak pogrzebiesz wiele interesujących opracowań w oparciu nawet o rezonanse mózgu

Vae Victis - druk

« Odpowiedź #11950 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 16:26:33 »
   Nie oceniam żadnych badań pod względem metodologii tylko twierdzę, że od roku 2024 też minie 50 lat i może się okazać, że to co dzisiaj jest nauką wtedy może być już kompletnymi bzdurami.
   Daj spokój. Napiszesz do mnie spierd... i dobrze wiesz co otrzymasz na wyjściu, nie potrzebuję Cię oglądać, żeby wiedzieć na co można sobie pozwolić a na co nie, aczkolwiek nie będę zaprzeczał oczywistości, że posługiwanie się wyłącznie tekstem może utrudnić komunikację. Zresztą chodziło mi o to skąd założenie, że wogóle będę próbował coś takiego interpretować :) No sorry, ale jakoś udało mi się nie napisać, że ci co chcą mieć okładki z penisem na półce pewnie w rzeczywistości lubią ciągnąć wuje. A nie napisałem tego przez grzeczność, bo zapewne większość zdaje sobie sprawę że grzeczność nie jest moją cnotą. Tylko dlatego, że nic takiego nie przyszłoby mi nawet na myśl. To nie media społecznościowe to ludzie mają taki kibel w głowach.

Offline parsom

« Odpowiedź #11951 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 21:57:53 »
   Nie oceniam żadnych badań pod względem metodologii tylko twierdzę, że od roku 2024 też minie 50 lat i może się okazać, że to co dzisiaj jest nauką wtedy może być już kompletnymi bzdurami.

No i co w związku z tym? Nie akceptować ustaleń naukowych, bo mozgą się zmienić?

Offline Sędzia

« Odpowiedź #11952 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 22:18:47 »
No i co w związku z tym? Nie akceptować ustaleń naukowych, bo mozgą się zmienić?

Mieć krytyczne spojrzenie na ustalenia naukowe a nie przyjmować je bezrefleksyjnie na wiarę.

« Odpowiedź #11953 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 22:32:13 »

W związku z tym, nie należy brać za pewnik badań, których wynikiem jest przewidywanie przyszłości, zwłaszcza skoro to socjologia nie będąca raczej nauką ścisłą.

Offline zombie001

« Odpowiedź #11954 dnia: Nd, 12 Maj 2024, 22:54:39 »

jeszcze rozważaliśmy taki zestaw

Dałoby radę kiedyś te grafiki z odrzuconych zestawów wrzucić w większej rozdzielczości, czy nie bardzo?

Zastanawiałem się nad zrobieniem sobie slipcase'a i raczej z tego bym coś wykorzystał. Tzn. o ile w ogóle z tym ruszę :D
KEEP CALM AND HATE EVERYONE