Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260237 razy)

zombie001, Edgar i 141 Gości przegląda ten wątek.

Offline studio_lain

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #11670 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 12:17:38 »
Ja się przyznaję, że ma interes w tym, żeby SL prężnie działało.
Otóż, SL wydało jedne z moich ulubionych komiksów europejskich i często są to tytuły, o których wcześniej nie słyszałem, po prostu wstrzeliwują się w mój gust. CE to niespodzianka, ale jak tylko zobaczyłem plansze, od razu mi się spodobał. Jednak w tym roku najbardziej czekam na Nemesis The Warlock, kupiłem nawet AD żeby porównać reprodukcję z publikacją.

Nie dostaję jednak żadnych benefitów, ani komiksów od SL, z resztą nie chciałbym, bo wtedy to już nie byłoby wspieranie wydawcy, a to daje mi frajdę, że mogę w tym wszystkim uczestniczyć.

Nie wiem czy pamiętasz, ale już kiedyś pisałem, że ktoś mnie zapytał czemu wydaję w ogóle te komiksy?
Odpowiedziałem żartem, że żeby sobie pogadać z chłopakami i dziewczynami na komikspecu :)
Ale w tym jest mnóstwo prawdy. To jest cała frajda jarać się czymś wspólnie, wymieniać opiniami.
Nie znam innego wydawcy, który jak coś załatwi to leci do ekipy, żeby się pochwalić - ej zobaczcie kurdę co wyrwaliśmy ;) Inni trzymają wieści do miesiąca, dwóch przed premierą. Ja tak nie umiem - dla mnie możliwość podzielenia się ekscytacją to najlepsza część pracy przy komiksach obok wyszukiwania pozycji do wydania. Ale ja zawsze tak miałem. Jak wyrwałem jakąś kasetę demo z punkiem - a kiedyś kochani dostęp do muzyki to była inna bajka i każde nagranie to był skarb - to od razu leciałem do chłopaków pokazać co zdobyłem ;) co ciekawe oni tak nie mieli... więc może mam po prostu jakiś feler w głowie ;)
Wierze jednak, że dobra energia jest zaraźliwa, no i zawsze zakładam, że ktoś krytykuje nie w złej wierze, ale w tej dobrej, że mu zależy. Ale takich rzeczy musiałem się długo uczyć. Pomogła wiedza specjalistyczna o mediach społecznościowych, inaczej też bym się tu pewnie napierdalał, kpił w imię największego wirtualnego członka :) Jestem dowodem, że można się tego oduczyć ;)
« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Kwiecień 2024, 12:40:20 wysłana przez studio_lain »
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline michał81

« Odpowiedź #11671 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 12:32:47 »
Wierze jednak, że dobra energia jest zaraźliwa, no i zawsze zakładam, że ktoś krytykuje nie w złej wierze, ale w tej dobrej, że mu zależy.
Wydaj tego Spawna to się od razu przekonasz ile z tego założenia jest prawdziwe. ;)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11672 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 12:39:08 »
już to kiedyś pisałem, gdybyśmy te wszelkie opinie poznawali od ludzi na żywo - to skala gównoburz, konfliktów, seansów nienawiści, walki - spadłaby o 90 proc :)

tak podchodziłem do fali krytyki o kwestie nakładów - starałem się tłumaczyć czemu postępujemy zachowawczo, co się opłaca, a co nie itp - oczywiście nie przekonałem wszystkich - do dziś widzę ludzi, którzy gadają na ten temat w necie głupoty - ale da się do tego podejść inaczej ;)

ale zapewne jest inaczej jak ludzie w ten sposób odnoszą się do naszych bliskich, wtedy mi też pewnie gul by skoczył - dlatego hejt jest w chu... groźny, przerażające jak to zjawisko jest w stanie pochłonąć ludzi

Vae Victis - druk

Offline komiks

« Odpowiedź #11673 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 13:19:37 »
W realu to działa inaczej, ponieważ dochodzi komunikacja niewerbalna. Więc poziom agresji jest de facto zbliżony, tyle że rozkłada się na część werbalną i niewerbalną. Czasami wystarczy na kogoś spojrzeć, żeby dać mu coś do zrozumienia. W Internecie jesteśmy tego pozbawieni, nie można spojrzeć w oczy, zmienić tonu głosu, albo przyjąć postawy sugerującej gotowość do bójki.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Alienus66

« Odpowiedź #11674 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 13:56:24 »
W realu to działa inaczej, ponieważ dochodzi komunikacja niewerbalna. Więc poziom agresji jest de facto zbliżony, tyle że rozkłada się na część werbalną i niewerbalną. Czasami wystarczy na kogoś spojrzeć, żeby dać mu coś do zrozumienia. W Internecie jesteśmy tego pozbawieni, nie można spojrzeć w oczy, zmienić tonu głosu, albo przyjąć postawy sugerującej gotowość do bójki.
Szykuje się jakaś bijatyka na forum lain?

Offline Enceladus

« Odpowiedź #11675 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 15:59:07 »
CE świetny komiks, ale ta część forum to najbardziej wymaxowane kółko wzajemnej adoracji... róbcie to chociaż w mniej "oczo.ebny" sposób  ;)

ps. nie trzeba przeginać, aby cyferki się zgadzały  :P

ehh nie róbcie z ludzi idi..ów... tutaj nie chodzi o wyzywanie sie itd. ale o "sztuczne" napedzanie tlumu...
Studio Lain robi swietna robote jesli chodzi o wydawane tytuly, komunikacja w sumie takze ok ale...cala ta narracja niektorych czlonkow forum powinna nosic podpis "material sponsorowany" czy tez "lokowanie produktu" co nie?  ;D

Mysiu pysiu a myslisz, że ludzie na tym forum to tylko bezinteresowne jednostki ?? ;D

Patrzac na to w jakim kierunku idzie ta rozmowa, to zastanawiam sie czy "nierozumienie" tematu jest az tak dobrym zagraniem patrzac na Twoja nabyta "wiedze specjalistyczna o mediach społecznościowych"  ;)

I dodam na koniec, ze Studio Lain jest jednym z moich ulubionych wydawnictw, ale to nie znaczy, aby slepo patrzec na niektore sprawy.

ps. Uważaj aby ktos z czlonkow tego forum nie nazwal Twojej narracji hejtem  ;D

mnie natomiast zastanawia ze grupa ma 13 tys czlonkow
a feedback, rozmowy, lajki itp sa tam marginalne :)
He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11676 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 16:09:20 »
gadasz sam ze sobą? :)

co mam zrozumieć? ze niby płacimy ludziom za opinie na forum? ty tak serio? :)
albo tworzymy boty AI do generowania opinii? :)

nie wiem też na co chcesz przymykać oczy? :)

zrozumienie tematu było w pierwszym komentarzu - wciąż brzmi ono nie róbmy jaj :)

« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Kwiecień 2024, 16:10:53 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Enceladus

« Odpowiedź #11677 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 16:21:20 »
gadasz sam ze sobą? :)

co mam zrozumieć? ze niby płacimy ludziom za opinie na forum? ty tak serio? :)
albo tworzymy boty AI do generowania opinii? :)

nie wiem też na co chcesz przymykać oczy? :)

zrozumienie tematu było w pierwszym komentarzu - wciąż brzmi ono nie róbmy jaj :)

Widze, ze ponioslo Ciebie troche... :) Milej zabawy w towarzystwie wzajemnej adoracji  :)
He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11678 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 16:34:59 »
starałem się tylko dostosować poziom absurdu do twojego :)

jak można mieć pretensje do ludzi, że mają na jakiś temat pozytywne zdanie, albo się czymś jarają...
przecież o to w tym chodzi :) i jeszcze zarzucać im, że działają w imię "jakiś" korzyści

słabe to jest po prostu

w tym kółku wielokrotnie dochodziło do krytyki czy odmiennych opinii, wcale nie musisz daleko szukać

Vae Victis - druk

Offline Takesh

« Odpowiedź #11679 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 16:50:15 »
Nie karm trolla. W kilku tematach próbuje wszcząć jakieś kłótnie.

Offline dinogal

« Odpowiedź #11680 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 18:07:43 »
kurde to ja nie wiedziałem że pisząc komplementy mogę coś dostać :o Są jakieś kupony lojalnościowe, pieczątki  np przy 10 pieczące bazgroł od szefa na komiksie gratis :P

Offline Enceladus

« Odpowiedź #11681 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 18:21:32 »
kurde to ja nie wiedziałem że pisząc komplementy mogę coś dostać :o Są jakieś kupony lojalnościowe, pieczątki  np przy 10 pieczące bazgroł od szefa na komiksie gratis :P

heh i tak bys to zaraz odsprzedał  ::)  ;D

Co niektorzy zachowuja sie jak "fanklub" bylej telewizji partyjnej czy tez pewnego ojca z Torunia... (bez urazy)

Milego...

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #11682 dnia: Pn, 29 Kwiecień 2024, 18:51:10 »
Pa pa :)

Offline Lagroht

« Odpowiedź #11683 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 19:11:14 »
Fajnego komiksowania zGrilem 8)
« Ostatnia zmiana: Wt, 30 Kwiecień 2024, 19:12:57 wysłana przez Lagroht »

Online Liarus

« Odpowiedź #11684 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 20:59:50 »