Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3272425 razy)

michał81, carnivale i 49 Gości przegląda ten wątek.

Offline Kandor

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #11235 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:50:00 »
To będzie ten "Phatom" ("stary" komiks z Mandry, niczego nie urywał, nawet jak miałem 20 lat ;-)) czy to plotka jakaś?
 Znalazłem wasz (Lainu) wpis że Witchblade może być jak sprzedaż tych już zapowiedzianych pozycji będzie dobra: wy zajmijcie się preorderami, my zajmiemy się przedpłatami ;-)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11236 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:56:56 »
Che, che - ale czy oni im obiecywali Spawna? Lain, taki kozak, a ze Spawnem nie ryzykuje, a w końcu ruszają ze starymi seriami ("Darkness", nawet ktoś mi na fejsie przed chwilą o "Phatomie" pisał...) Mandragory, drugiego w Polsce wydawcy Spawna  :-) Z drugiej strony nawet Egmont prawie równy rok temu zapowiedział "jakiegoś" Spawna (choć w tandemie z "bezpiecznym" gackiem) ;-)

EDIT: "Lain, taki kozak, a ze Spawnem(..)" - no sorki, po niewczasie zauważyłem KOMU w ogóle odpisuję - ale w zasadzie MAM rację, co, nie? ;-D

ja Spawna : Gunslinger i King chętnie wydam :) do tego miniserię od Alana Moora Blood Feud czy Violator :)
Tylko nie wiem czy to możliwe :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline kknd2

« Odpowiedź #11237 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 19:57:20 »
Ponoć z jedną nerką jakoś się da.

Gorzej jak jedna wystarczy na zakupy na ten rok.
Potem trzeba będzie stanąć w czwartek na targu z karteczką "Proszę o wsparcie. Jestem po operacji nerki"

Offline kknd2

« Odpowiedź #11238 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 20:00:31 »
To będzie ten "Phatom" ("stary" komiks z Mandry, niczego nie urywał, nawet jak miałem 20 lat ;-)) czy to plotka jakaś?
 Znalazłem wasz (Lainu) wpis że Witchblade może być jak sprzedaż tych już zapowiedzianych pozycji będzie dobra: wy zajmijcie się preorderami, my zajmiemy się przedpłatami ;-)
tylko zróbcie raty 0%, bo będzie dużo świeżych nerek na rynku
;-)

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11239 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 20:00:35 »

mandra skonczyla w polowie runu - my wydamy ten run caly - czyli komplet prac Turnera i jako rysownika i jako scenarzysty

« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2024, 20:09:55 wysłana przez studio_lain »

Vae Victis - druk

Offline Kandor

« Odpowiedź #11240 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 20:07:37 »
Gorzej jak jedna wystarczy na zakupy na ten rok.
Potem trzeba będzie stanąć w czwartek na targu z karteczką "Proszę o wsparcie. Jestem po operacji nerki"
Z jednej strony uwielbiam te debilne żarty o sprzedaży ważnych/parzystych organów na "drobne przyjemności" ale jakiś taki miękki się robię na starość bo sobie zaraz po wysłaniu postu wyobraziłem.. dwie osoby z jedną nerką, zatem post wywalony :-) Kiedyś w pracy ktoś zostawił na widoku zręcznie zawiązany stryczek (nawet linka była porządna - fachura): pośmiałem się, oplotkowałem to z resztą ekipy, pokazałem temu, to owemu, zrobiłem wyraźną focię na pamiątkę...i osobiście go rozwiązałem (ktoś tam miał kogoś w rodzinie, kto się niedawno targnął na swoje życie). W sumie ja tak zawsze mam: wieczne dylematy między uwielbieniem dla ostrego, czarnego humoru a skrupułami - życie :-)
EDIT:"mandra skonczyla w polowie runu - my wydamy ten run caly - czyli komplet prac Turnera i jako rysownika i jako scenarzysty" - o, i człowiek chce odruchowo pisać "szkoda, że sam Turner skończył w połowie SWOJEGO runu" - wiecie juz o co mi chodzi  - napiszesz/nie napiszesz źle :-)

« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2024, 20:14:40 wysłana przez Kandor »

Offline kknd2

« Odpowiedź #11241 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 20:14:38 »
Z jednej strony uwielbiam te debilne żarty o sprzedaży ważnych/parzystych organów na "drobne przyjemności" ale jakiś taki miękki się robię na starość...
. W sumie ja tak zawsze mam: wieczne dylematy między uwielbieniem dla ostrego, czarnego humoru a skrupułami - życie :-)
Starzenie się i dylematy... Budować schron, kopać piwnice pod garażem, czy kupić książki/komisy/gry/subskrypcje, albo zbiornik na paliwo i agregat... Też tak mam, ale na tym świecie jesteśmy tylko tu i teraz

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11242 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 20:19:28 »
przegladam Darknessa to sie podziele

Vae Victis - druk

Online celtic

« Odpowiedź #11243 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 20:36:58 »
Ok, jak wrzucasz fotki, to podeslij z Fathom #12-15, ciekawi mnie jak to Turner przerysował skoro nie będzie Lary i Sary.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Kwiecień 2024, 20:39:36 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline komiks

« Odpowiedź #11244 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 21:47:21 »
No nie wiem, te komiksy wydają mi się jakieś agresywne.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Ankwicz

« Odpowiedź #11245 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 21:59:49 »
Ależ to są mega zapowiedzi! Totalnie mój klimat, uwielbiam tę kreskę! I do tego tak, jak należy, czyli na twardo i w kredzie! Precz z miękiszonami!

jak bedzie dobra sprzedaz mozesz liczyc na Witchblade, Ascencion i jeszcze kilka innych cudow :)
amerykanie nas troche polubili ;)

Będzie dobra. Wezmę po 10 sztuk wszystkiego, żeby excel się zgadzał ;) Dawajcie Witchblade!

Może Egmont na tym hype wyda Wild C.A.T.S. Chociaż mam absoluta, więc bardzo mi nie zależy...

Offline 79ers

« Odpowiedź #11246 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 22:11:35 »
Wszystko kwestią ceny.
Cyberfoce  zdecydowanie tak, pozostałe raczej przegrają rywalizację z europejczykami.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #11247 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 22:19:30 »
Arku, a kiedy Zenith?

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #11248 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 23:57:14 »
Dla mnie, komiksiarza wychowanego na komiksach TM-SEMIC to szokująca i jednocześnie cudowna wiadomość. Interesują mnie wszystkie tytuły. Niepokoi mnie tylko ten nakład 800 sztuk i stąd obawa czy uda mi się załapać na swoje egzemplarze, jak się spekulanci rzucą. No i jestem bardzo ciekaw cen poszczególnych albumów. Porządne wydanie Witchblade/Tomb Raider też by się przydało :)

Ciekawi mnie również czy Codename Styke Force też ma szansę na publikację? Pamiętam, że miałem kilka zeszytów i byłem zachwycony rysunkami.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Online Liarus

« Odpowiedź #11249 dnia: Nd, 07 Kwiecień 2024, 08:13:21 »
Darkness się mega jaram. Kiedyś to czytałem i się przednio bawiłem. Reszta? A co tam, też wezmę 8)