Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3272426 razy)

michał81, carnivale i 49 Gości przegląda ten wątek.

Online celtic

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #11205 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 18:34:19 »
Git! Zastanawiam się czy sprzedawać swoje zeszyty.
Silvestrii zdaje się że będzie jeszcze w tym roku od Egmontu
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline komiks

« Odpowiedź #11206 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 19:23:16 »
Rysunkowo to jest świetne, ale zniechęcają mnie opinie, ktoś będzie musiał przeczytać i się wypowiedzieć, zanim kupię cokolwiek z tych propozycji.

Aphrodite IX David Finch

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Warpath

« Odpowiedź #11207 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 19:52:36 »
Na wstępie - duże brawa za świetną decyzję otworzenia się na rynek amerykański! Akurat po Was się tego nie spodziewałem, więc jesteście dla mnie największym zaskoczeniem wydawniczym od bardzo długiego czasu. Nie chodzi już nawet o dobór poszczególnych tytułów, a o adaptację strategii wydawniczej i wyjście do całkowicie innej grupy odbiorców. Ewidentnie jest tu przestrzeń do zagospodarowania, a przemyślana dywersyfikacja oferty pozwoli Wam na lepsze osiągi "po szerokości".

Mocne strzały - znane tytuły i nazwiska na okładkach - nie mam wątpliwości, że będzie dobrze. Osobiście - do tej pory brałem od Was może z 4 albumy rocznie, a tutaj zapowiada się lawina. Już poprzednie zapowiedzi w przeważającej części wymusiły na mnie mentalną deklarację zakupu, a i tutaj biorę wszystkie cztery zapowiedzi. Mało brakowało a ostatnio kupiłbym sobie The Complete Cyberforce vol1, bo rozważałem, więc idealnie, że w ostatniej chwili złapałem się za rękę. Poszedłem za to w Ultimate Collection Savage Dragona (już vol 3), także teraz patrzę z niepokojem co wskoczy jako następne : ) Tylko dobrze to wydajcie, kreda to mus jeśli chodzi o takich artystów jak Lee, Silvestri, Finch czy Turner. No i oczywiście nie może się rozpadać. Mówimy o twardych oprawach?

Offline zombie001

« Odpowiedź #11208 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 19:58:10 »
Po tych wszystkich zapowiedziach przydałby się jakiś update ostateczny - "co? kiedy? gdzie? jak?" z rozbiciem na
- Brytyjczyków,
- Amerykanów,
- innych,

:D
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Simon11

« Odpowiedź #11209 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 20:17:56 »
Git! Zastanawiam się czy sprzedawać swoje zeszyty.
Silvestrii zdaje się że będzie jeszcze w tym roku od Egmontu

Co masz na myśli? Milestony czy coś innego?

Online celtic

« Odpowiedź #11210 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 20:28:43 »

Co masz na myśli? Milestony czy coś innego?

Myślę że będzie BATMAN & THE JOKER THE DEADLY DUO z Black Label.
« Ostatnia zmiana: Pt, 05 Kwiecień 2024, 20:30:38 wysłana przez celtic »
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #11211 dnia: Pt, 05 Kwiecień 2024, 21:29:09 »
Ciekawy kierunek. Tego się nie spodziewałem po Lain. Zastanowię się nad Darkness, chociaż pamiętam, że te komiksy to kupsko straszne :P

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #11212 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 08:23:33 »
No właśnie wizualnie wiem, że to będzie sztos. Dla mnie Silvestri zawsze i w każdej postaci i mokre sny z dzieciństwa comes true i w ogóle ciężko w to uwierzyć, że ktoś się u nas za to bierze, ale jednak jest trochę obawa o te fabuły Po premierze na pewno któryś tytuł wpadnie i będzie można podjąć decyzję, co dalej i czy marzenia wytrzymują konfrontację z rzeczywistością.

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11213 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 11:40:04 »
no więc panowie - to są blockbustery komiksowe
jak idziesz na szybkich i wściekłych to nie oczekujesz ze film odmieni twoje życie ;)
tylko będziesz się dobrze bawił :) i oglądał super efekty
I o to w tych komiksach chodzi, ale też nie są wcale znowu taki durne ;)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11214 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 11:40:38 »
Na wstępie - duże brawa za świetną decyzję otworzenia się na rynek amerykański! Akurat po Was się tego nie spodziewałem, więc jesteście dla mnie największym zaskoczeniem wydawniczym od bardzo długiego czasu. Nie chodzi już nawet o dobór poszczególnych tytułów, a o adaptację strategii wydawniczej i wyjście do całkowicie innej grupy odbiorców. Ewidentnie jest tu przestrzeń do zagospodarowania, a przemyślana dywersyfikacja oferty pozwoli Wam na lepsze osiągi "po szerokości".

Mocne strzały - znane tytuły i nazwiska na okładkach - nie mam wątpliwości, że będzie dobrze. Osobiście - do tej pory brałem od Was może z 4 albumy rocznie, a tutaj zapowiada się lawina. Już poprzednie zapowiedzi w przeważającej części wymusiły na mnie mentalną deklarację zakupu, a i tutaj biorę wszystkie cztery zapowiedzi. Mało brakowało a ostatnio kupiłbym sobie The Complete Cyberforce vol1, bo rozważałem, więc idealnie, że w ostatniej chwili złapałem się za rękę. Poszedłem za to w Ultimate Collection Savage Dragona (już vol 3), także teraz patrzę z niepokojem co wskoczy jako następne : ) Tylko dobrze to wydajcie, kreda to mus jeśli chodzi o takich artystów jak Lee, Silvestri, Finch czy Turner. No i oczywiście nie może się rozpadać. Mówimy o twardych oprawach?

oczywiście, że kreda i twarda oprawa

Vae Victis - druk

Offline Zielcok

« Odpowiedź #11215 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 14:50:13 »
oczywiście, że kreda i twarda oprawa

info z face - bez obwolut:)

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #11216 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 14:58:27 »
A czemu nie w miękkiej z obwolutą?

W oryginale te compendiumy to chyba na miękko wychodzą i w kredzie. Nie myśleliście tak tego wydać?

Offline Zielcok

« Odpowiedź #11217 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 15:07:26 »
w org w hc i w tpb sa wydane

Offline studio_lain

« Odpowiedź #11218 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 15:23:12 »
zapewne wiekszosci te komiksy sa wam znane - ale ktos chce przykladowe plansze czy cus?

Vae Victis - druk

Offline Itachi

« Odpowiedź #11219 dnia: So, 06 Kwiecień 2024, 15:26:13 »
Szeryfie, strzelaj materiałami  8)

Mocne zapowiedzi, jaram się tymi klasykami. Kiedyś to chociaż nie udawali że piszą jakieś oscarowe scenariusze, liczyła się rozrywka na pełnej. Także jesień zapowiada się mocno amerykańsko :)
https://www.instagram.com/itach_i_93/

A co, chciałbyś mnie zadenuncjować jak ten konfident itachi?